Brzopotezni šahovski turnir „Dan Sv. Blaža 2022.“ 30. siječnja u Vodnjanu


skvodnjanvodnjanOsim kadetskih turnira povodom Dana svetog Blaža, zaštitnika grada, Grad Vodnjan i Šk Vodnjan, uz tehničku i sudačku potporu Šahovskog saveza Istarske županije i TZ Grada Vodnjana, organiziraju Otvoreni pojedinačni brzopotezni šahovski turnir za seniore pod nazivom „Dan Sv. Blaža – Vodnjan 2022“. Turnir će se održati u nedjelju, 30. siječnja 2022. godine u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br.1 s početkom u 17 sati. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje, bez obzira na titulu i rejting, a koji posjeduju FIDE ID broj. Igrati će se švicarski sustav, 11 kola, FIDE-varijanta. Tempo igre je 3 minute + 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Turnir će se rejtingirati za FIDE listu za brzopotezni (blitz) šah. Upisnina iznosi 60,00 HRK za seniore i seniorke, a 40,00 HRK za kadete i kadetkinje. U upisninu je uračunato piće tijekom cijelog trajanja turnira te pizza po završetku turnira. Nagradni fond iznosi 2.100,00 HRK, koji se u slučaju slabijeg odaziva (manje od 35 sudionika) umanjuje za 20%. Osim novčanih nagrada, organizator je osigurao medalje i predmetne nagrade za najuspješnije sudionike. Organizator osigurava šahovske garniture i šahovske satove za sve sudionike turnira, dok su svi sudionici dužni donijeti zaštitnu masku. Pretprijave su do 28.1.2022. zbog tehničke organizacije turnira. Zbog ograničenog broja mjesta (50) prednost će imati šahisti i šahistkinje prema redoslijedu prijava.

Turnirski program:
Potvrda prijava
30.1.2022. godine do 16:30 sati.
Svečano otvaranje 30.1.2022. u 17 sati.
1. kolo u 17:10 sati, a svako iduće kolo odmah po završetku prethodnog.
Svečano zatvaranje i podjela nagrada 15 minuta nakon završetka 11. kola.

Napomena: Uvrštenjem u turnirsku tabelu šahisti/šahistkinje prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slično) kao i fotografije sa natjecanja.
Svi šahisti/šahistkinje te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju športskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim športskim objektima. Prije početka turnira svim šahistima/šahistkinjama će se izmjeriti tjelesna temperatura od strane organizatora. U prostoru za igru dozvoljen je boravak samo sudcima i šahistima/šahistkinjama. Turniri će se igrati pod zaštitnim maskama.

Informacije i prijave: Igor Milovac (091/544-7849) ili igormili8gmail.com i Zvonimir Trošić (254 – 3420) ili zvonimir.trosic@gmail.com

Chess Results

image_print

Comments are closed.