Archive for Siječanj, 2017

Iskusni Balon prvak Cresa

ŠK CresNakon dva mjeseca (s prazničnom stankom) završilo je Prvenstvo ŠK “Cres” za 2016. godinu. Od dvanaestoro sudionika, najviše bodova prikupio je iskusni Boris Balon, postavši prvak ponovno nakon dvije godine.
Konačni poredak: Boris Balon 9,5 bodova (iz 11), Nikša Unković, Boris Kremenić 8,5, Matej Salković, Sabino Sepčić 7,5, Neven Kruljac 7, Ognjen Marković 6,5, Nikola Pekar 4, Ivan Mokorić 3,5, Damjan Bakija 2,5, Katarina Kučić i Jelena Kučić po pola boda.

image_print

Ferčec zadržao prednost

ULJANIKVelemajstor Nenad Ferčec zadržao je pola boda prednosti nakon 4. odigranog kola na Otvorenom prvenstvu Šk „ Uljanik “ za 2017. godinu. U zanimljivoj partiji svladao je sa crnim figurama Zlatka Crnkovića i stekao najveće izglede za osvajanjem prvog mjesta. Međunarodni majstor Miroslav Žufić nalazi se na drugom mjestu sa pola boda zaostatka. U ovom kolu pobijedio je bijelim figurama majstorskog kandidata Milana Marčetu. Vrijedne pobjede u ovom kolu upisali su još Loris Glavaš, MK Milorad Siljan i MK Igor Fattorich, te tako zadržali priključak za vodećima. Najuspješniji mladi igrač je i dalje Marko Pahljina na trećem mjestu sa 3 osvojena boda. Poredak nakon 4. kola : GM Ferčec 4, IM Žufić 3½, M. Pahljina, MK Mrđen i Glavaš 3, Crnković, MK Siljan i MK Fattorich 2½, P. Jurman, Kvaternik, MK Marčeta, Pilepić, Rajković, Račić, Šarić i Lovrić 2 boda itd. Peto kolo na rasporedu je u ponedjeljak, 30. siječnja sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Rapid turnir Šk Vodnjan 5.veljače

skvodnjanPojedinačni rapid turnir Šk “ Vodnjan “ za mjesec veljaču 2017. godine na rasporedu je u nedjelju, 5. veljače u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 17.00 sati i rejtingirati će se za FIDE rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 16.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Kalendar natjecanja za 2017. godinu

HSSUtvrđivanje kalendara natjecanja u ligama kadeta i kadetkinja, 2. juniorskoj i svim seniorskim ligama regije zapad, te izvlačenje turnirskih brojeva obaviti će se u subotu, 04. veljače 2017. godine u 11 sati, u Šahovskom domu u Rijeci, Blaža Polića 2/2. Stoga se pozivaju svi kapetani ekipa i svi zainteresirani da nazoče utvrđivanju kalendara natjecanja. Svi klubovi moraju do 03. veljače dostaviti Povjereniku liga osnovne sastave sa pričuvama. Osnovni sastavi dostavljaju se pismenim putem, poštom ili mailom. Klubovi koji ne dostave sastave u navedenom roku, smatrat će se da su odustali od navedenog natjecanja. Klubovi koji se žele kandidirati za organizaciju pojedinog dijela natjecanja, moraju pismenim putem poslati ponudu Povjereniku liga, najkasnije do 03. veljače 2017. godine. Pojedini klub može se kandidirati za više dijelova natjecanja.

BILTEN: Bilten1-17

image_print

Ferčec jedini sa stopostotnim učinkom

wp_20160910_16_31_29_rich_li

GM Nenad Ferčec

Pulski velemajstor Nenad Ferčec nalazi se sam u vodstvu sa stopostotnim učinkom nakon odigranog 3. kola Otvorenog prvenstva Šk „ Uljanik “ za 2017. godinu. Iako je ovogodišnje prvenstvo slabije po snazi od prethodnih godina ( samo 1 GM i 1 IM ) borbenosti i iznenađenja ne manjka. U drugom kolu MK Milorad Siljan je otkinuo pola boda IM Miroslavu Žufiću i tako mu umanjio šanse za osvajanjem prvog mjesta. Nakon 3. kola vodećeg Ferčeca prati skupina od 4 igrača sa pola boda zaostatka, pa prvenstvo postaje sve zanimljivije iz kola u kolo. Od mladih igrača odličnu igru pružaju Marko Pahljina sa 2½ i Niko Peruško sa 1½ bodom. Poredak : GM Ferčec 3, IM Žufić, MK Mrđen, Crnković i M. Pahljina 2½, Glavaš, P. Jurman, MK Marčeta i Račić 2 boda itd. Četvrto kolo na rasporedu je u petak, 27. siječnja, s početkom u 18 sati.
Chess Results

image_print
image_print