Archive for Svibanj, 2022

Gost Kristijan Lalić “najbrži”

Na petom, svibanjskom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, pobijedio je majstorski kandidat Kristijan Lalić iz ŠK “Slatina”. Sudjelovalo je devetoro igrača, od toga troje sa Susreta radnika banaka RH koji se ovih dana održavaju u Malom Lošinju.

Poredak: Kristijan Lalić (Slatina) 8 bodova (iz 8 partija), Jasminko Vranješ (Kutina) i Bojan Purić po 6, Roland Wegemann 5, Marino Goleš (Split) i Karlo Maričević po 4, Leon Štajduhar 2, Levin Jakovljević 1, Iris Buneta 0.

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Bojan Purić sa 17 bodova, a slijede: Wegemann 14, Okrugić 12, Maričević 10, Mahmutović 7, Tomić 5, Štajduhar i Sokačić po 3, itd.

image_print

„ PULA OPEN 2022.“ od 18. do 25. lipnja

skpulaŠahovski klub „Pula“ organizira 34. otvoreni međunarodni šahovski turnir pod nazivom „PULA OPEN 2022.“ u vremenu od 18. do 25.lipnja 2022. godine. Mjesto igranja je u hotelu „Park Plaza Histria“ (bivši Casino) u Puli. Turnir će se igrati po švicarskom sustavu u 9 kola s tempom igre od 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje iz zemlje i inozemstva bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj i potvrde prijavu nastupa do 13:00 sati 18. lipnja 2022. godine. Redovna kola igrat će se svakodnevno od 16:30 sati, osim 3. i 9. kola koja počinju u 9:30, odnosno u 10:00 sati. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingirati će se za međunarodnu i nacionalnu rejting listu HŠS – a. Ukupni nagradni fond iznosi 6.250 EURA neto i raspoređen je u 34 nagrade. Za sve sudionike organizator je osigurao šahovske garniture, a igrač koji u pojedinom kolu ima bijele figure dužan je osigurati ispravan digitalni sat. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/532 – 583 Kristian Valković, email: kristian.valkovic@gmail.com i 095/362 – 5012 Valter Valković, email: valter.valkovic@gmail.com.

Chess Results

image_print

Šahisti Solin – Cemexa pobjednici ovogodišnjeg Finala kupa Hrvatske

ŠK PULA - Kup RH 2022Proteklog tjedna hotel „Imperial“ u Vodicama bio je domaćin 29. Finala kupa Republike Hrvatske za seniore. Pravo nastupa imali su pobjednici županijskih kupova za 2020., 2021. i 2022. godinu te obvezan nastup po jedne ekipe članova IA i IB seniorske lige Hrvatske. Nastupile su ukupno 32 ekipe iz cijele Hrvatske, a iz regije zapad ukupno 7 ekipa. Igran je švicarac u 6 kola s tempom igre od 90 minuta za 40 poteza plus 30 minuta do kraja partije uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Nakon 6 odigranih kola na diobi 1. mjesta sa po 10 osvojenih meč bodova našle su se tri ekipe (GŠK „Solin – Cemex“, Šk „Zagreb“ i Šk „Sveta Nedeja“ ) pa su dodatni kriteriji (pojedinačni bodovi iz igre) kreirali ukupni poredak. Ovogodišnji pobjednik je ekipa GŠK „Solin – Cemex“ iz Solina, drugi je Šk „Zagreb“, a treći Šk „Sveta Nedelja“. Solinjani su ostvarili 4 pobjede i 2 neodlučena rezultata te s pola boda više u pojedinačnoj konkurenciji zasluženo ponovili uspjeh iz 2019. godine. Nastupili su u sastavu: GM Saša Martinović 3/5, IM Leon Livaić 4½/6, GM Ognjen Cvitan 3/5, GM Davor Rogić 4½/5, GM Bojan Kurajica 2/2 i IM Ivica Armanda 0/1. Od ekipa iz regije zapad na 4. mjestu je završila ekipa Šk „Liburnija“ iz Rijeke. Iako su bili 1. nositelji prije početka natjecanja ovaj rezultat je jedan od lošijih zadnjih godina. Za utjehu im ostaje činjenica da su osvojili najviše pojedinačnih bodova, njih 17½. Lijep uspjeh ostvarila je ekipa Šk „Pula“, koja se plasirala na 6. mjesto. Uvođenje juniora Nika Peruška na 4. ploči je svakako hvale vrijedan potez vodstva kluba. Poredak ekipa regije zapad: 4. Šk „Liburnija“, Rijeka 9, 6. Šk „Pula“ 8, 13. Šk „Rijeka“ 7, 14. AŠK „Junior“, Rijeka 6, 21. Šk „Lošinj“, Mali Lošinj 5, 27. Šk „Karlobag“ 4 i 32. Šk „Vladimir Gortan“, Poreč 1 meč bod.

Chess Results

image_print

Učenički domovi Pazinskog kolegija i SŠ Bjelovar pobjednici 45. Državne domijade

Pobjednička ekipa UD Pazinskog kolegija

Pobjednička ekipa UD Pazinskog kolegija

Učenički domovi regija Zapadna Hrvatska proteklog su ponedjeljka bili organizatori završnice 45. Državne domijade, koja je održana u rovinjskoj sportskoj dvorani Gimnasium. Pravo nastupa imale su ekipe učenika i učenica, pobjednika regionalnih domijada (ukupno 5 pobjednika u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji). U muškoj konkurenciji igralo se na 4, a u ženskoj na 2 ploče. U obje konkurencije odigran je Berger (kružni) sustav u 5 kola s tempom igre od 30 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. U muškoj konkurenciji ekipa UD Pazinskog kolegija ostvario je dvije pobjede i dva neriješena rezultata što im je bilo dovoljno za konačni uspjeh. Nastupili su u sastavu: Paolo Jelačić, Josip Benčić, Ivano Flegar i Kristian Poljak. Tokom cijelog turnira igrali su čvrsto i sigurno, pogotovo na 2. i 3. ploči. Voditelj ekipe bio je Krešimir Kvaternik. Drugo mjesto pripalo je ekipi UD Virovitica s 5 meč bodova. Na diobi 3. mjesta našle sve ostale ekipe s osvojena 3 meč boda pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Treće mjesto pripalo je UD Ante Brune Bušića iz Zagreba, četvrto MUD Dubrovnik, a peto UD Hrvatskog radiše iz Osijeka. U ženskoj konkurenciji slavila je ekipa DU SŠ Bjelovar sa 6 meč bodova. Uspjeh su ostvarile u sastavu: NM Ema Bevanda 3½/4 i Sanela Matiša 2/4. Voditeljica ekipe bila je Ivana Tomić – Butković. Drugo mjesto osvojila je ekipa UD Dora Pejačević iz Zagreba s 5 meč bodova. Kao i na muškom turniru ponovila se situacija na 3. mjestu. Sve preostale ekipe osvojile su po 3 meč boda pa su i ovdje dodatni kriteriji odlučivali. Treće mjesto pripalo je ekipi UD Split, četvrto SĐD Osijek, a peto ŽUD Marije Krucifikse Kozulić iz Rijeke. Pobjedničke ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a peharima su nagrađeni i najuspješniji učenik i učenica. To su Josip Milanović iz UD Hrvatskog radiše i Ana Šokčević iz UD Dora Pejačević. Natjecanja su protekla u fer i sportskom ozračju, a tehničku i sudačku potporu dali su Šahovski klub Pula i Šahovski savez Istarske županije. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Valter Valković.

Chess Results

image_print

U nedjelju 8. svibnja startaju kadetske lige regije „zapad“

HSSOvogodišnja ekipna kadetska natjecanja u regiji „zapad“ započinju u nedjelju 8. svibnja 2022. godine prvim krugom liga u Crikvenici s početkom u 10 sati. Na rasporedu su 2 kola u 1. kadetskoj ligi i 3 kola u 2. kadetskoj ligi. U 1. kadetskoj ligi prijavljen je nastup 6, a u 2. kadetskoj ligi 9 ekipa. Izvlačenje turnirskih brojeva i određivanje parova za sva kola obavit će se 15 minuta prije početka 1. kola natjecanja od strane suca 1. kruga i uz nazočnost kapetana ekipa. Drugi krug kadetskih liga održat će se u Rijeci, 15. svibnja 2022., a treći u Vodnjanu 5. lipnja 2022. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/170 – 1984, IA Nenad Dorić, Povjerenik liga zapad.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva