Archive for Veljača, 2015

Riječke ekipe maksimalno

kadeti02
Chess Results

Druga kadetska liga „zapad“ nastavila je natjecanje svojim trećim i četvrtim kolom. Nakon svega četiri odigrana kola već se naziru glavni favoriti za sam vrh. Prema očekivanju, to su riječki klubovi Junior, Liburnija i Rječina koji su osvojili svih 8 meč bodova i zauzimaju prva tri mjesta. Na četvrtom mjestu su kadeti Rijeke koji zaostaju 3 boda za vodećima. Dalje slijede kadeti Goranke, Pule i Velebita sa 4 meč boda. Osmi su kadeti Kastva sa 3 meč boda, a deveti kadeti Gorana sa 2 meč boda. Po 1 meč bod osvojili su kadeti Lošinja i Vladimira Gortana, dok su kadeti Cresa još uvijek bez ijednog meč boda. Najuspješniji kadeti su MK Teo Tomulić, FM Jadranko Plenča, Sandro Šafar, MK Lucija Batory, Nino Jurotić i Dorotea Žuteg koji su upisali po sve četiri pobjede. Peto i šesto kolo na rasporedu je 25. travnja u Kastvu, sa početkom u 10 sati.

kadeti01
image_print

4. Memorijal „ Nereo Butković “ pripao Ferčecu

DSCN0873.jpgPulski velemajstor Nenad Ferčec pobjednik je 4. Memorijalnog turnira „ Nereo Butković “, koji je danas održan u Puli. Nastupilo je 26 igrača iz 7 klubova, koji su odigrali švicarac od 13 kola sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Ferčec je opravdao ulogu prvog nositelja i nakon odlične igre zasluženo osvojio prvo mjesto sa 11 bodova. Drugo mjesto sa pola boda zaostatka za pobjednikom osvojio je MK Roberto Jurman, odlični „ cugeraš “ iz Rovinja. Na diobi trećeg mjesta našli su se FM Nikola Ciganović i IM Miroslav Žufić sa 10 osvojenih bodova. Dodatni kriteriji bili su na strani Ciganovića. Peti je FM Drgan Glavaš sa 9,5 bodova. Nesretni poraz u zadnjem kolu udaljio ga je sa druge na petu poziciju. Šesti je MK Tomislav Pavičić iz Labina sa 9 bodova. Dalje slijede MK J. Bulić sa 7,5 bodova, MK Marčeta sa 7, MK K. Valković, Slejko, Crnković i MK Fattorich sa 6,5 bodova, itd. Najuspješniji igrači nagrađeni su peharima i novčanim nagradama. Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada uslijedio je zajednički ručak i druženje u hotelu „ Pula “.Foto galerija

Chess Results

image_print

Memorijal „ Nereo Butković „ 28. veljače

mkuzmanovicŠK „ Pula “ organizira 4. memorijalni pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „ Nereo Butković “, u subotu 28. veljače. Turnir će se igrati u hotelu „ Pula “ u Puli, sa početkom u 10 sati. Sustav igranja je švicarac u 13 ili 15 kola, ovisno o broju prijavljenih igrača, a tempo igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingirat će se za Blitz rejting listu. Kotizacija iznosi 50 kuna po igraču, a u koju je uračunat ručak.

Nagrade:

1. mjesto – 300 kn + pehar

2. mjesto – 150 kn + pehar

3. mjesto – 100 + pehar

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 098/9824-785, Valter Valković.

image_print

Startale seniorske lige

DSCN0801

Proteklog vikenda Pula je bila domaćin prvog kruga natjecanja seniorskih liga „ zapad „. U tri lige nastupilo je 28 klubova, u drugoj i trećoj po 10, a u četvrtoj 8 klubova. Start je obilježila velika borbenost i igranje partija do krajnjih mogućnosti. Samo je šahistima Kraljevice u trećoj ligi pošlo za rukom ostvariti stopostotni učinak. U drugoj ligi najviše uspjeha imali su šahisti Krka i Vladimira Gortana iz Poreča koji su uknjižili po 5 meč bodova. Pored Kraljevice u trećoj ligi uspješni su bili i šahisti Maestrala i Labina, koji se nalaze na drugom i trećem mjestu sa po 5 meč bodova. Šahisti Pule – 2 i Kraljevice nalaze se u vodstvu u četvrtoj ligi sa po 5 meč bodova. Zanimljivost je vezana za šahiste Pule-2 da su i pored dva peha uspjeli zadržati prvo mjesto. U drugom kolu protiv Lovca iz Pazina na trećoj ploči je sklopljen remi prije 30 poteza, a u trećem kolu protiv Gospića na drugoj ploči zazvonio im je mobitel. Natjecanja u svim ligama protekla su u fer i sportskom nadmetanju, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom. Sudački posao odradili su IA Nenad Dorić i FA Igor Milovac. Sljedeći krug natjecanja za drugu i treću ligu na rasporedu je 21. i 22. ožujka u Rijeci, dok će se četvrta liga zbog manjeg broja klubova igrati samo u nedjelju, 22. ožujka.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Josip Bulić pobjednik Bumbara za veljaču

P1050808.jpgMajstorski kandidat Josip Bulić pobjednik je Bumbara za veljaču. Na turniru je nastupilo 10 igrača, koji su odigrali jednokružni Berger, sa tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 10 kola pobjednik turnira Bulić prepustio je protivnicima samo 3 remija i sa 6 pobjeda zasluženo osvojio prvo mjesto. Nakon pobjede i na prvom ovogodišnjem Bumbaru, najozbiljniji je kandidat za ukupnog pobjednika u ovoj godini. Od drugog do četvrtog mjesta plasirali su se gosti iz Slovenije, koji često nastupaju na ovom turniru, Andrej Žnidarčić i Vladimir Slejko, te domaći predstavnik Mladen Cvenček sa po 6,5 bodova. Dodatni kriteriji bili na strani Žnidarčića koji je drugi, treći je Slejko, a četvrti Cvenček. Dalje slijede D. Bulić i Kovačević sa 4,5 bodova, Bogdanovski 3,5 bodova itd.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva