Archive for Kolovoz, 2016

Rapid turnir ŠK Vodnjan 04. rujna

skvodnjanŠK “Vodnjan“ organizira pojedinačni Rapid turnir za mjesec rujan 2016. godine, u nedjelju 04. rujna, u „Domu mladih“ u Vodnjanu. Turnir počinje u 18.00 sati i rejtingirati će se za FIDE Rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistice, bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 17.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

FM Krsnik Čohar pobjednik u Vodnjanu

DSCN1508

FM Ivan Vihor Krsnik Čohar

Mladi FM Ivan Vihor Krsnik Čohar, ŠK Liburnija iz Rijeke, uvjerljivo je osvojio prvo mjesto na četvrtom ovogodišnjem brzopoteznom turniru ŠK Vodnjan. Protivnicima je prepustio svega pola boda i popravio rejting za 18 bodova. Na diobi drugog mjesta našli su se MK Josip Bulić, ŠK Buje, i MK Renato Licardo, ŠK Vladimir Gortan iz Poreča, pa su odlučivali dodatni kriteriji. Obojica su loše startali, ali švicarac od 11 kola bio im je dovoljan za „ vađenje “, pa su na kraju turnira skupili po 9 bodova. Na kraju je Bulić drugi, a Licardo treći. Odličan turnir odigrali su veterani ŠK Uljanik, Pula, MK Milan Marčeta koji je sa 7 osvojenih bodova zauzeo četvrto mjesto i MK David Mrđen koji je peti sa 6 osvojenih bodova. Iznenađenje večeri priredio je još jedan „uljanikovac“, Joso Topić, na šestom mjestu, također sa 6 bodova. Dalje slijede Sagadin i Rosembeker 6, Kvaternik, Dubravac i Ferlin 5½, itd. Na turniru su nastupila svega dvojica mladih igrača, Niko Peruško i Ivo Pahljina. Uspješniji je bio Peruško i osvojio 5 bodova. Na turniru je nastupilo 19 igrača iz 8 klubova. U ukupnom godišnjem poretku, nakon četiri odigrana turnira, u vodstvu je MK Josip Bulić sa 27 bodova. Drugi je Krešimir Kvaternik sa 21, a slijede MK Roberto Jurman, MK Kristian Valković i MK Milan Marčeta 15, MK Renato Licardo 13, MK Andrej Pačić 12, MK Nikola Vuković, Boris Moharić i Ivan Vihor Krsnik Čohar 10, itd. Kod mladih igrača u vodstvu je Enrico Ghersinich sa 29 bodova, ispred Ive Pahljine sa 24 boda. Dalje slijede Marko Pahljina 18, Frano Rajković 17, Niko Peruško 16 bodova, itd.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Muškardin pobijedio na drugom ljetnom turniru

Tobias Berger, Mario Muškardin i Boris Kremenić

Tobias Berger, Mario Muškardin i Boris Kremenić (foto: B. Purić)

Čim je zaključen popis sudionika ovogodišnjeg otvorenog ubrzanog turnira “Frane Petrić” u Cresu, moglo se naslutiti da će pobjednik biti majstor Mario Muškardin (ŠK “Lošinj”). Tako je i bilo, prikupio je svih sedam bodova, pobjegavši za bod drugoplasiranom mladom Austrijancu Tobiasu Bergeru, a za po dva boda creskim iskusnicima Borisu Kremeniću i Borisu Balonu. Sudjelovalo je 28 igrača iz četiri zemlje, a igralo se na tempo od 15 minuta.
Poredak: Mario Muškardin (Lošinj) 7 bodova (iz 7), Tobias Berger (Austrija) 6, Boris Kremenić i Boris Balon (oba Cres) po 5, Miguel Murillo (Španjolska), Bojan Purić i Ivan Volarić (oba Lošinj) po 4,5, Manuel Oljača (Lošinj), Nusret Sivčević (Ljubljana), Ognjen Marković (Cres), Damir Oruč (Lošinj), Matej Salković, Nikša Unković i Miljenko Dorčić (svi Cres) po 4, Roland Wegemann (Lošinj) 3,5, Josip Mikić, Tomislav Okrugić (oba Lošinj), Marko Matošević (Cres), Velimir Čerić (Zagreb), Ivan Mokorić (Cres), Daniel Stipić (Lošinj) i Karla Korunić (Zagreb) po 3, itd.

image_print

U petak drugi ljetni turnir u Cresu

S jednog od prijašnjih creskih turnira

S jednog od prijašnjih creskih turnira

ŠK “Cres” će u petak, 26. kolovoza u 18.30 biti domaćin drugog od dva tradicionalna ljetna turnira na otvorenom, na trgu ispred palače Arsan, Creskog muzeja. Igrat će se sedam kola po “švicarcu”, na tempo 15 minuta, a svi zainteresirani trebaju se prijaviti na tel. 091/762-1979.

image_print

Četvrti Blitz turnir 28. kolovoza

skvodnjanŠK “Vodnjan“ organizira četvrti pojedinačni Blitz turnir za razdoblje srpanj – kolovoz 2016. godine, u Domu mladih u Vodnjanu. Turnir će se održati 28. kolovoza 2016. godine sa početkom u 18 sati i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje bez obzira na kategoriju i titulu, a koji posjeduju FIDE ID broj. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print
image_print