Archive for Studeni, 2020

Šahistkinje Picoka i Kastva izborile prvoligaški status

Foto : Dalibor Reš

Foto : Dalibor Reš

U Osijeku je proteklog vikenda u organizaciji HŠS – a održana II. šahovska liga za seniorke. Natjecanju su se odazvala svega tri kluba: Šk „Picok“, Đurđevac, Šk „Kastav“, Kastav i Šk „Ericsson Nikola Tesla“, Zagreb. Odigran je Berger u tri kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborile su sudjelovanje u I. ligi iduće godine. Najviše uspjeha imali su šahistkinje Šk „Picok“, koje su ostvarile dvije pobjede i sa 4 meč boda i 5½ pojedinačnih bodova zasluženo osvojile 1. mjesto. Pobjednice su nastupile u sastavu: Ksenija Tomin 1/2, Anamaria Kečkeš 1/2, NM Ema Bevanda 1½/2 i Sara Balent 2/2. Drugo mjesto s 2 meč boda i 4½ pojedinačna boda osvojile su šahistkinje Šk „Kastav“ u sastavu: WIM Tina Lukenda 1/2, MK Jelena Dašić 1/2, MK Agata Vujić 1½/2 i Jasmina Okanović 1/2. Ove dvije ekipe iduću godinu natjecat će se u I. ligi za žene. Treće su šahistkinje Šk „Ericsson Nikola Tesla“, bez meč bodova i 2 pojedinačna boda. Sudački dio posla odradili su IA Krunoslav Lešić i NA Nenad Mrkonjić.

Chess Results

image_print

Šahisti Požege i Slobode izborili prvoligaški status

Foto: Nenad Dorić

Foto: Nenad Dorić

U Crikvenici je proteklog vikenda u organizaciji HŠS – a održan kvalifikacijski turnir pobjednika regija Istok, Centar, Zapad i Jug za ulazak u I.B ligu. Natjecanju su se odazvali sljedeći klubovi: Šk „Požega“, Požega, Šk „Sloboda“, Mihovljan, Šk „Vladimir Gortan“, Poreč i Šk „Primošten“, Primošten. Odigran je Berger u tri kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborile su sudjelovanje u I. B ligi iduću godinu. Najviše uspjeha imali su šahisti Šk „Požega“, koji su skupili 5 meč bodova i 11½ pojedinačnih bodova. Požežani su nastupili u sastavu: GM Boban Bogosavljević 2/2, FM Marko Makaj 2/3, IM Zoran Majerić 2/3, FM Zoran Ličina 1/3, IM Zdenko Jušić 2/3, FM Siniša Tomerlin 2/3 i David Marčinković ½/1. Ostvarili su dvije pobjede i jedan remi te zasluženo osvojili 1. mjesto. Na diobi drugog mjesta našli su se šahisti Šk „Sloboda“ (WIM Borka Frančišković 1½/3, FM Bruno Makovec 0/3, MK Matija Zadravec 1½/3, MK Ivan Novak 3/3, MK Janko Havaš 2/3 i MK Juraj Havaš ½/3) i Šk „Vladimir Gortan“ (FM Enrico Ghersinich ½/3, MK Renato Licardo 2½/3, MK Alen Marković 1/3, FM Boris Grbac ½/2, MK Luka Kukurin 1/3, Bruno Purini 2/3 i Jakub Mrkaljević 1/1) s istim brojem meč (3) i pojedinačnih (8½) bodova. Presudio je tek 4. dodatni kriterij u korist Šk „Sloboda“. Tako će iduću godinu šahisti Šk „Požega“ i Šk „Sloboda“ nastupiti u I. B ligi. Četvrti su šahisti Šk „Primošten“ s jednim meč i 7½ pojedinačnih bodova. Sudački dio posla odradili su IA Nenad Dorić i FA Darko Dorić.

Chess Results

image_print

Kvalifikacije za I.B ligu u Crikvenici od 20. do 22. studenog

HSSU organizaciji HŠS – a u Crikvenici će se od 20. do 22. studenog 2020. godine održati kvalifikacijski turnir pobjednika II. liga iz regija Istok, Centar, Zapad i Jug za ulazak u I.B ligu. Natjecanje će se održati u hotelu „Omorika“, Ulica Milovana Muževića br. 20 u Crikvenici.

Na natjecanju pravo sudjelovanja imaju sljedeći klubovi:
1. Šk „Sloboda“, Mihovljan
2. Šk „Primošten“, Primošten
3. Šk „Vladimir Gortan“, Poreč
4. Šk „Požega“, Požega.

Tempo igre iznosi 90 minuta za cijelu partiju + 30 sekundi dodatka po svakom odigranom potezu, počevši od prvog poteza.
Prvo i drugoplasirana ekipa plasirati će se u I. B ligu za 2021. godinu.
Dolazak sudionika je u petak, 20.11.2020. s večerom, a odlazak u nedjelju 22.11.2020.
Tehnički sastanak kapetana i sudaca, izvlačenje startnih brojeva održat će se 20.11.2020.g. u 21,00 sat u turnirskoj dvorani.
Otvorenje natjecanja i 1. kolo bit će 21.11.2020. godine u 09,00 sati. Zatvaranje natjecanja je 22. studenog poslije zadnjeg kola.
Svaka ekipa je dužna donijeti 3 šahovske garniture standardnih dimenzija i 3 ispravna elektronska sata.

Ponuda smještaja za sudionike je u hotelu „Esplanade“, Strossmayerovo šetalište 52, 51260 Crikvenica. Informacije i rezervacije za smještaj na tel. 051/785–006, e-mail: esplanade@jadran-crikvenica.hr.

Chess Results

image_print

Muškardinu bod više od Tomića

Mario Muškardin (foto: B. Purić)

Mario Muškardin (foto: B. Purić)

FIDE-majstor Mario Muškardin pobijedio je na desetom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, odigranom u petak. Imao je bod više od majstorskog kandidata Borisa Tomića, a tako je sada i ukupnom poretku nakon deset od dvanaest predviđenih turnira.

Poredak 10. turnira: Mario Muškardin 8 bodova (iz 8), Boris Tomić 7, Josip Pekić 6, Tomislav Okrugić, Roland Wegemann i Bojan Purić po 4, Petar Muskardin 2, Karlo Muskardin 1, Leon Štajduhar 0.

Ukupni redoslijed: Muškardin 35 bodova, Tomić 34, Purić 24, Pekić 22, Wegemann 8, Okrugić 5, Oruč i Maričević po 4, itd.

image_print
image_print