Archive for Veljača, 2016

U subotu startaju seniorske lige

HSSNakon kadeta, u subotu 05. ožujka startaju i seniorske lige regije zapad. U svim ligama prijavljeno je po 10 ekipa, a igra se na 6 ploča. Prvi krug igra se u Šahovskom domu u Rijeci, Blaža Polića 2/2, u subotu i nedjelju, 05. i 06. ožujka. Početak prvog kola je u subotu u 16.30 sati, a drugog i trećeg u nedjelju u 09.30 i 15.00 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098 / 170 – 1984, IA Nenad Dorić, Povjerenik liga zapad.




Chess Results

image_print

Kadeti Liburnije u vodstvu

IMG_0410U Rijeci je u proteklu subotu odigrano treće i četvrto kolo Kadetske lige „zapad“. Iako je do kraja natjecanja preostalo još pet kola, već sad možemo sa sigurnošću konstatirati kako su glavni favoriti za prvaka kadeti ŠK Liburnija. Kadeti ŠK Liburnija upisali su dvije sigurne pobjede i nalaze se u vodstvu sa 7 meč bodova. Na diobi drugog mjesta sa 6 meč bodova nalaze se kadetske ekipe ŠK Rijeka, ŠK Goran i ŠK Goranka. Peti su kadeti ŠK Pule sa 5 meč bodova. Dalje slijede kadeti ŠK Junior 4, ŠK Velebit i ŠK Vladimir Gortan 3, ŠK Lošinj i ŠK Cres bez meč bodova. Sudački posao odradio je Dušan Pijanović, NA iz Rijeke. Peto i šesto kolo na rasporedu je 12. ožujka, sa početkom u 10 sati.

Chess Results

image_print

Marčeti 5. Memorijalni turnir „ Nereo Butković “

butkovic2016

Bulić, Marčeta, Moharić

Majstorski kandidat Milan Marčeta, član ŠK Uljanik, pobjednik je 5. Memorijalnog turnira „ Nereo Butković “, koji je 27. veljače održan u Puli. Nastupilo je 18 igrača iz 6 klubova, koji su odigrali Berger od 17 kola sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Marčeta je više nego uvjerljivo osvojio naslov, ostavivši najbližu pratnju za 1½ bod zaostatka. Cijeli turnir igrao je jako dobro i na kraju osvojio prvo mjesto sa 14 ½ bodova. Drugo mjesto sa 13 bodova osvojio je MK Josip Bulić, član ŠK Buje. Treće mjesto osvojio je Boris Moharić iz Pule sa istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijima. Četvrti je Pjerino Jurman sa 12, a peti MK Kristian Valković sa 11½ bodova. Dalje slijede MK R. Jurman 10½, Crnković 10, Kovačević i Račić 9½, Juras 8½, MK Siljan 8, MK Mrđen 7, itd. Najuspješniji igrači nagrađeni su peharima. Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada uslijedio je zajednički ručak i druženje u hotelu „ Pula “. Sudački posao odradio je NA Valter Valković iz Pule.

Chess Results

image_print

Završnica Hrvatskog kupa u Malom Lošinju

HSSPo prvi put će se završnica Hrvatskog kupa održati u Malom Lošinju, od 3. do 8. svibnja. Odlukom Upravnog odbora HŠS, domaćinstvo je dobilo hotelsko poduzeće “Jadranka”. Natjecanje je namijenjeno svim prvoligašima, te pobjednicima županijskih kupova, a igrat će se šest kola po švicarskom sustavu. Uz Kup, u planu je održavanje festivalske skupine (pravo nastupa imaju sve zainteresirane ekipe osim onih koje sudjeluju u završnici Kupa), te momčadskog brzopoteznog prvenstva Hrvatske.

image_print

U ŠK Batana pokrenuta škola šaha

20160217_183821U organizaciji ŠK Batana iz Rovinja pokrenuta je škola šaha za najmlađe šahiste i šahistice. Školu trenutno pohađa desetak dječaka i djevojčica, a upisi traju i dalje. Stoga, svi zainteresirani bez obzira na šahovsko znanje, mogu se prijaviti svaku srijedu i petak od 18 sati u vrijeme održavanja škole. Školu vode iskusni šahisti kluba, a nalazi se u prostorijama ŠK Batana, Vodnjanska ulica br. 22 u Rovinju. U sklopu popularne „ Popolane “ planiran je veliki kadetski turnir na centralnom gradskom trgu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela, 091 / 753 – 2930, Marko Dragić.

image_print
image_print