Archive for Srpanj, 2014

Keglević obranio naslov

foto W.Salković

foto W.Salković

Koprivnički veteran, FIDE-majstor Pavao Keglević i ove je godine pobijedio na šahovskom turniru uoči Creskog semnja, na kojemu je sudjelovalo 30 igrača iz Hrvatske, Slovenije i Španjolske. Igralo se sedam kola po švicarskom sustavu, s tempom igre od 15 minuta po igraču, a zbog kišice koja je pala baš u vrijeme početka turnira, turnir je s trga ispred Creskog muzeja preseljen u same muzejske prostorije.

Poredak: Pavao Keglević (Koprivnica) 6 (iz 7 partija), Franc Virtič (Maribor) i Tomislav Okrugić (Lošinj) po 5,5, Branko Vidič (Lendava) 5, Manuel Oljača (Cres), Miro Vukelić (Zagreb), Denis Alavanja, Bojan Purić i Roland Wegemann (svi Lošinj) po 4,5, Boris Kremenić, Boris Balon, Ognjen Marković (svi Cres), Miguel Murillo (Madrid), Josip Mikić (Lošinj) po 4, Ivan Volarić (Lošinj), Sabino Sepčić, Bruno Nađ (oba Cres) 3,5, Ivan Mitrović (Vrbovsko), Matej Salković, Luka Preksavec (oba Cres), Mislav Sepčić (Zagreb), Nikola Pekar (Cres) 3, Damjan Bakija (Cres), Alen Komadina i Daniel Stipić (oba Lošinj) po 2,5, Walter Salković, Eduard Dajčman (oba Cres) i Frane Devčić (Lošinj) po 2, Ivan Mužić (Cres) 1, Petar Gojmerac (Zagreb) 0,5 boda.

Osim prve trojice ukupno, nagrađena su i tri najbolja kadeta – Josip Mikić, Bruno Nađ i Luka Preksavec.

image_print

Pojedinačna juniorska prvenstva Hrvatske

U Svetom Martinu u Međimurskoj županiji započela su pojedinačna juniorska prvenstva Hrvatske. Prvenstva se igraju u skupinama do 17 i 19 godina za juniore i juniorke. Nastupa ukupno 38 juniora i 23 juniorke. Najzanimljivija skupina je ona kod juniora do 19 godina gdje nastupaju 4 FM i 2 NM. Prvi nositelj Jurica Srbiš imati će opasnu konkurenciju u kolegama po tituli Ostoviću, Blažeki i Petrušiću kao i u nacinalnim majstorima Ivekoviću i Muškardinu. U skupini juniora do 17 godina prvi nositelj je Riječanin Jadranko Plenča koji će glavnu konkurenciju imati u skupini koju čine Bošnjak, Sokač, Livajić, Makovec i Vranković. Kod juniorki do 17 godina prva nositeljica je NM Neomi Grgić, a u skupini do 19 godina gdje nastupa svega 6 juniorki prva nositeljica je NM Tihana Iveković. Zanimljivost u ovoj skupini je u tome što od 6 juniorki čak 4 ima titulu NM. Pored Tihane nastupaju Patricija Vujnović, Tajana Turk i Neomi Grgić. Od ukupnog broja juniora i juniorki (61) čak ih 19 dolazi iz Primorsko-goranske županije, što je više nego zadivljujući podatak i još jedna potvrda da se najbolji rad sa mladima odvija baš na području Rijeke. Istarska županija je zastupljena sa svega dva juniora i jednom juniorkom. Od 8 registriranih klubova u županiji samo ŠK“Vladimir Gortan“Poreč ima predstavnike na ovom prvenstvu. Rezultate možete svakodnevno pratiti na našoj stranici kao i prijenos partija sa prvih stolova. PARTIJE UŽIVO.

 
Chess Results

 

image_print

Šahovski turnir „Creski semenj“

cres2014

Šahovski klub Cres povodom Creskog semnja organizira turnir u šahu. Turnir će se igrati 30.srpnja sa početkom u 19 sati na trgu ispred palače Arsan (Creskog muzeja). Igrati će se švicarac u 7 kola, a tempo igre je 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani domaći i strani šahisti. Igrači su oslobođeni plaćanja upisnine i poželjno je da se jave bar dan ranije glavnom sucu turnira, Bojanu Puriću na br.mobitela 091/762-1979.

image_print

Rapid turnir za srpanj

DSCN0020.jpgŠK“Vodnjan“ organizira Rapid turnir za mjesec srpanj 2014.godine u Stanciji Buršić u Vodnjanu. Igrati će se švicarac u 7 kola, a tempo igre je 10 minuta plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir se rejtingira za Rapid rejting listu. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni upisnine. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak.

Turnir će se održati 02.08.2014. s početkom u 18 sati, a prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849 glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac,FA.

image_print

Krsnik Čohar bez premca

DSCN0104.jpg

U sklopu ovogodišnje „Perojske fešte“ po prvi put održan je brzopotezni šahovski turnir pod nazivom „Peroj 2014.“ Zahvaljujući odličnoj tehničkoj potpori domaćina, g. Nikole Škoke, grada Vodnjana i velikom angažmanu njegove pročelnice za društvene djelatnosti, gđe Nensi Giachin Marsetič, turnir je dobio sve pohvale za uspješnu organizaciju. Nastupili su igrači iz Pule, Vodnjana, Poreča, Labina, Rijeke, Osijeka, Đakova, Belog Manastira, te po jedan igrač iz Slovenije i Njemačke, ukupno 30 igrača i jedna igračica. Igrao se švicarac u 13 kola sa tempom igre od 4 minute po igraču plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 4 sata velike borbe najuspješniji je bio mladi MK Krsnik Čohar Ivan Vihor sa stopostotnim učinkom, što je zaista rijetkost na blitz turnirima sa ovolikim brojem kola. Rezultat vrijedan za svaku pohvalu obzirom da se radi o igraču mlađem od 18 godina. Drugo mjesto osvojio je prvokategornik Luka Kukurin sa 10 bodova, još jedan igrač mlađi od 18 godina koji je odlično igrao cijelo vrijeme turnira. Treće mjesto osvojio je predstavnik domaćina MK Andrej Pačić sa 9 bodova. Dalje slijede Mrđen sa 8,5 bodova, Marčeta 8 bodova, Srdić, Ghersinich Giusepe, Ghersinich Enrico, Ferlin 7,5 bodova itd. Jedina šahistica na turniru, Anja Novaković, osvojila je 6 bodova. Prva trojica igrača nagrađena su peharima, a za sve sudionike i goste turnira organizirana je večera u perojskoj pizzeriji.

 
Chess Results

 

image_print
image_print
Arhiva