Archive for Ožujak, 2016

Rapid turnir ŠK Vodnjan 03. travnja

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira pojedinačni Rapid turnir za mjesec travanj 2016. godine, u nedjelju 03. travnja u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 17.00 sati i rejtingirati će se za FIDE Rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistice, bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 16.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Juniori Liburnije ponovili uspjeh

Fotografija: HŠS

Proteklih tjedan dana Sveti Filip i Jakov bio je domaćin 25. ekipnog juniorskog prvenstva Hrvatske u šahu. Kao i prethodne godine, sve najbolje što Hrvatska trenutno ima u juniorskoj konkurenciji okupilo se na istom mjestu. Ovogodišnje prvenstvo okupilo je 10 ekipa, dvije manje nego prošle godine. Odigran je Berger u 9 kola, a tempo igre bio je 90 minuta plus 30 sekundi. Najviše uspjeha imali su juniori ŠK „ Liburnija “ (FM Jadranko Plenča 8½, FM Petar Bošnjak 7/9, MK Mislav Monjac 7/9, NM Ena Cvitan 8/9) koji su ponovili prošlogodišnji uspjeh i zasluženo osvojili prvo mjesto sa 17 meč bodova ( 30½ pojedinačnih bodova ). Cijelo prvenstvo bili su u vodstvu i tek u zadnjem kolu, pobjedom protiv direktnog konkurenta HAŠK „ Mladost “, osigurali naslov. Drugi su juniori HAŠK „ Mladost “ Zagreb (FM Leon Livajić 8/9, FM Miljenko Muha 6½/9, Ante Leon Starčević 4/7, Franjo – Josip Marković 6/7, NM Mihaela Blažeka 1/4 ) sa 15 meč bodova ( 25½ pojedinačnih bodova ). Treći su juniori ŠŠK „ Konaki “ Novo Virje ( NM Božidar Iveković 3½/7, FM Marko Sokač 5/8, MK Lovro Turčin 6/9, MK Mihovil Vučić 5/8, MK Emanuel Hladnić 3½/4 ) sa 14 meč bodova ( 23 pojedinačna boda ). Dalje slijede ŠK „ Zagreb “ Zagreb 11 ( 21 ), ŠK „ Sloboda “ Mihovljan 8 ( 17½ ), ŠK „ Mornar “ Split 7 ( 15½ ), ŠK „ Junior “ Rijeka 7 ( 13½ ), ŠK „ Strmac “ Nova Gradiška 6 ( 13½ ), ŠK „ Rijeka “ Rijeka 4 ( 12½ ) i ŠK „ Prigorje “ Markuševec 1 ( 7½ ). Najuspješniji juniori po pločama bili su : 1. ploča – FM Jadranko Plenča 8½ /9 ( ŠK „ Liburnija “, Rijeka ), 2. ploča – FM Petar Bošnjak 7/9 ( ŠK „ Liburnija “, Rijeka ), 3 ploča – Mislav Monjac 7/9 ( ŠK „ Liburnija “, Rijeka ), 4. ploča – NM Ena Cvitan 8/9 ( ŠK „ Liburnija “, Rijeka ). Posljednje dvije ekipe sele u niži rang natjecanja za iduću sezonu.

 
Chess Results

image_print

Valković pobjednik rapid turnira za ožujak

09_Valkovic_Kristijan

MK Kristian Valković
Foto: silex.hr

Pulski MK Kristian Valković pobjednik je Rapid turnira ŠK Vodnjan za ožujak 2016. godine, a koji je održan protekle nedjelje u Vodnjanu. Turnir je okupio 19 igrača iz 7 klubova, koji su odigrali švicarac od 9 kola. Valković je jedini skupio 7 bodova iz 9 partija i zasluženo osvojio prvo mjesto. Na diobi drugog mjesta sa 6 bodova našli su se Zlatko Crnković, MK Josip Bulić i najveće iznenađenje turnira, Miroslav Nikolić. Dodatni kriteriji odlučili su poredak, pa je tako Crnković osvojio drugo, Bulić treće, a Nikolić četvrto mjesto. Zanimljivost je da su trojica prvoplasiranih ostvarili minuse rejting bodova. Peti je Marko Dragić sa 5½ bodova koliko je osvojio i mladi Frano Rajković, ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Dalje slijede Kvaternik, Fiala, M. Pahljina, Ferlin, Topić i Sagadin sa 5, Juras 4½ boda, itd. Najuspješniji mladi igrač je Frano Rajković, koji je odličnom igrom skupio 5½ bodova i popravio rejting za novih 20 bodova. Svoj prvi nastup ostvario je Niko Peruško iz ŠK „ Pula “ i osvojio 2½ boda. U ukupnom poretku kod seniora poredak je sljedeći : Vuković 19, Juras 16, Fiala 14, Kvaternik 12, Marčeta, Nikolić, Valković 10, Šarić 9, itd. Kod mladih vodi Ivo Pahljina sa 26, slijede Rajković 10, M. Pahljina 18, Peruško 7 bodova. Rapid turnir za travanj na rasporedu je početkom travnja.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Pobjednički niz Josipa Bulića

20160315_195239Majstorski kandidat Josip Bulić pobjednik je Bumbara za ožujak, te je tako nastavio pobjednički niz sa prethodna dva turnira. Na turniru je nastupilo 10 igrača iz tri federacije, koji su odigrali Berger u 9 kola, sa tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pobjednik turnira Bulić prepustio je protivnicima samo 3 remija i sa 7½ bodova zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Aleksandar Barcal sa 6 ½ bodova, koliko je skupio i MK Andrej Žnidarčić na trećem mjestu. Dodatni kriteriji bili su na strani Barcala. Dalje slijede Jurij Hajna i Matija Kovačević 5, Vladimir Slejko i Mladen Cvenček 4, Kiro Ugrinovski 3½, Zvonko Juras 3 i Alen Berni bez bodova. Sudački posao odradio je IA Zvonko Juras.

 

Foto galerija
Chess Results

image_print

Rapid turnir ŠK Vodnjan 20. ožujka

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira pojedinačni Rapid turnir za mjesec ožujak 2016. godine, u nedjelju 20. ožujka u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 17.00 sati i rejtingirati će se za FIDE Rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistice, bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 16.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print
image_print