Archive for Kolovoz, 2015

Bumbar 1. rujna

DSCN9767Šesti ovogodišnji turnir Brzopoteznog prvenstva Bujštine u šahu na rasporedu je u utorak 1. rujna, u prostorijama kluba u Rudinama sa početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani igrači bez obzira na titulu i kategoriju, te koji posjeduju FIDE ID broj. Igrat će se Berger sa tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingira se za Blitz rejting listu. Nakon pet odigranih turnira u vodstvu je MK Josip Bulić sa 47 bodova. Na drugom mjestu nalazi se Mladen Cvenček sa 41, dok je treći Zvonko Juras sa 26 bodova. Dalje slijede Matija Kovačević sa 24, Domagoj Bulić 22, Andrej Žnidarčić 18, Vladimir Slejko  i Čedomir Milevoj 12 bodova, itd. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 091/1366-109, Zvonko Juras.

image_print

Dodatni kriteriji na strani Bulića

P1060854.jpgPovodom završetka turističke sezone, Općina Fažana i ŠK „ Uljanik “ organizirali su Pojedinačni rapid turnir pod nazivom „ Fažana 2015.“ Turnir je okupio 25 igrača iz 8 hrvatskih klubova, od Pule do Osijeka. Igrao se švicarac u 7 kola sa tempom igre od 8 minuta po igraču plus 4 sekunde dodatka. Na kraju turnira na diobi prvog mjesta našli su se MK Josip Bulić i MK Luka Kukurin sa po 5,5 bodova. Bolji dodatni kriteriji bili su na strani Bulića, pa se zasluženo okitio naslovom pobjednika za 2015. godinu. Cijeli turnir igrao je sigurno i stalno bio u vrhu kao i mladi Kukurin, koji je u finišu došao na svoje. Kukurin je pored drugog mjesta popravio rejting za 46 bodova. Na diobi trećeg mjesta sa pola boda zaostatka našla su se trojica šahista, što dovoljno govori o ujednačenosti turnira. Dodatni kriteriji bili su na strani MK Renata Licarda kojem je pripalo treće mjesto. Četvrti je MK Duško Srdić, a peti MK Milan Marčeta. Dalje slijede MK K. Valković, Mainenti i Ožvald 4,5, MK Zlatko Konić, Dubravac, M. Nikolić, Botić i E. Ghersinich 4, itd. Prva trojica najuspješnijh igrača nagrađeni su sa medaljama, kao i najmlađi i najstariji igrač na turniru. Čast najstarijeg igrača pripala je Ivanu Bankoviću ( rođ. 1933.) iz Vodnjana, a najmlađeg Frani Rajkoviću ( rođ. 2002.) iz Pule. Svakako treba izdvojiti ostvarene rezultate Kevina Mainentia i Enrica Ghersinicha koji su znatno popravili rejting. Po završetku turnira domaćin je večerom i pićem počastio sve sudionike turnira. Sudački posao odradio je FA Igor Milovac.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Tirkajla pobijedio na drugom creskom turniru

Turnir Frane PetrićMajstorski kandidat Boris Tirkajla (ŠK Lošinj) pobijedio je na drugom ovoljetnom turniru odigranom na trgu ispred Creskog muzeja. Sudjelovalo je 16 šahista, na tempo igre od 15 minuta, u sedam kola.
Poredak: Boris Tirkajla (“Lošinj”) i Domagoj Glažar (“S. Bosak URIHO”, Zagreb) po 6 bodova (iz 7), Manuel Oljača 5, Bojan Purić (oba “Lošinj”), Lubomir Tokár (Slovačka), Zvonko Glažar (“S. Bosak URIHO”, Zagreb), Matej Salković i Ognjen Marković po 4, Luka Preksavec i Nikola Pekar (svi “Cres”) po 3,5, Josip Mikić (“Lošinj”), Sabino Sepčić (“Cres”) i Daniel Stipić (“Lošinj”) po 3, itd.

image_print

Uvjerljiva pobjeda Roberta Jurmana

P1060840.jpgMajstorski kandidat Roberto Jurman, član ŠK „Batana “ iz Rovinja pobjednik je srpanjskog rapid turnira u Vodnjanu. U dosta jakoj konkurenciji ostvario je stopostotni učinak i zasluženo osvojio prvo mjesto. Cijeli turnir odigrao je odlično i popravio rejting za 54 boda. Drugo mjesto osvojio je MK Renato Licardo sa bodom zaostatka za pobjednikom. Ovaj odlični porečki šahist uvijek je u vrhu istarskog šaha, pa ne iznenađuje njegova sigurna igra i vrh tablice. Treći je MK Josip Bulić iz Buja sa 7 bodova. Četvrti je mladi MK Teo Tomulić, član ŠK „ Junior “ iz Rijeke sa 6 bodova. Ovo je njegov prvi nastup na vodnjanskim turnirima i ostvaren odličan rezultat, a ujedno je i najbolji rezultat igrača mlađeg od 18 godina. Peti je MK Zlatko Konić sa 5,5 bodova. Dalje slijede E. Ghersinich, Srdić, Dubravac, Kukurin, Fattorich, Račić, Rajković i G. Ghersinich 5, Mainenti i Ožvald 4,5 bodova, itd. Osim Tea Tomulića odličan turnir od mladih nada odigrali su Enrico Ghersinich ( + 50 rejting bodova ) i Frano Rajković ( + 74 rejting boda ), upisavši po nekoliko lijepih pobjeda protiv puno starijih i iskusnijih protivnika. Na turniru je nastupilo 27 igrača iz 8 hrvatskih klubova. Turnir je protekao bez ijednog incidenta, u prijateljskom i sportskom ozračju.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Rapid turnir u Fažani 29. kolovoza

fzOpćina Fažana i ŠK „ Uljanik “ povodom završetka turističke sezone organiziraju Pojedinačni Rapid turnir u šahu u subotu 29. kolovoza sa početkom u 18 sati. Igrat će se švicarac u 7 kola sa tempom igre od 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir će se rejtingirati za FIDE rejting listu za rapid šah. Mjesto održavanja je Multimedijalni centar u Fažani. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani igrači koji posjeduju FIDE ID broj i koji se prijave do 17.45 sati na dan održavanja turnira glavnom sucu. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA. Svi igrači su oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan digitalni sat. Organizator osigurava šahove i satove za prvih 10 stolova. Za trojicu najuspješnijih igrača organizator je osigurao pehare, te medalje za najmlađeg i najstarijeg sudionika. Dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/9284-956, Joso Topić, direktor turnira.

image_print
image_print