Archive for Siječanj, 2015

Potvrđen kalendar natjecanja

HSSU Riječkom šahovskom domu održan je sastanak predstavnika klubova „ liga zapad“, i potvrđen kalendar natjecanja za 2015. godinu. Prvi startaju kadeti, 14. 02. u Kastvu, gdje će se i odigrati kompletno natjecanje. Igrat će se subotom po 2 kola, a ostali termini su 28.02., 25.04. i 09.05. Kadetkinje će ligu odigrati u jesenjem dijelu. Druga juniorska liga je u terminu od 28. – 30.03., a domaćin natjecanja su Dražice. Seniorske lige (druga, treća i četvrta) igrat će se 21. i 22.02. u Puli (hotel „Pula“), 21. i 22.03., te 24. i 25.10. u Rijeci. U drugoj i trećoj ligi prijavljeno je po 10 ekipa, dok je 8 ekipa prijavilo natjecanje u četvrtoj ligi.
Sve dodatne informacije vezane za natjecanja možete dobiti na broj mobitela, 098 / 170 – 1984, Nenad Dorić, Povjernik liga „zapad“.

image_print

Bez promjene na vrhu

P1060050.jpg

Djuro Rosembeker

Nakon petog odigranog kola, stanje na vrhu ostalo je nepromijenjeno. Prva dvojica nositelja, IM Žufić i GM Ferčec upisali su pobjede i drže pola boda prednosti pred odličnim MK Jurmanom. IM Žufić je ostvario vrlo važnu pobjedu nad FM Voscillom, kao i GM Ferčec protiv čvrstog Rosembekera. MK Jurman je svladao uvijek odličnog MK Licarda i izbio sam na treću poziciju. Priključak za vodećima zadržali su MK Vasić i FM Ciganović, i nalaze se u skupini igrača sa 3,5 osvojenih bodova. Šesto kolo na rasporedu je u ponedjeljak, 02. veljače, sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Žufić, Ferčec i Voscilla u vodstvu

voscilla
 

Chess Results

Četvrto kolo na Prvenstvu „Uljanika“ donijelo je okršaje između igrača sa međunarodnim titulama. Brz, prijateljski remi između GM Ferčeca i IM Žufića iskoristio je FM Voscilla, koji se nakon pobjede nad FM Ciganovićem priključio vodećem dvojcu. Njih trojica su skupila po 3,5 bodova i nalaze se u vodstvu sa pola boda prednosti ispred skupine od 4 igrača. U skupini igrača sa po 3 osvojena boda nalaze se Jurman, Licardo, Marčeta i Rosembeker. Dalje slijede FM Ciganović, Vasić i Konić sa po 2 boda, itd. U četvrtom kolu važne pobjede ostvarili su Jurman protiv Vasića, Marčeta protiv Fattoricha, te Konić protiv Siljana. Od mladih igrača svakako treba istaknuti Dinu Lovrića, koji je remizirao sa Pašalićem. Peto kolo, koje je na rasporedu u četvrtak, 29. siječnja, sa početkom u 18 sati, nudi zanimljive parove kako na prvim, tako i na nižim stolovima.

image_print

Ženska šahovska ekipa OŠ Juršići osvojila zlato

Četvrtu godinu za redom ženska šahovska ekipa Osnovne škole Juršići vratila se sa županijskog školskog prvenstva sa Zlatnom medaljom. S ukupno 11 pobjeda od 12 odigranih partija djevojke su potvrdile da su najbolje u Istri. Županijsko školsko prvenstvo u šahu održano je sad već tradicionalno u TOŠ Bernardo Parentin u Poreču. Nastupilo je osam ekipa, četiri ženske i četiri muške. Za ekipu osnovne škole Juršići nastupile su: Paola Rumin, Marta Macan, Andrea Butković i Antonia Vitasović. Djevojke sad čeka težak posao i naporan trening do kraja veljače kada će nastupiti na poluzavršnici državnog prvenstva i predstavljati Istru. Podsjetimo, tri godine ekipa škole je srebrena na poluzavršnici, a zlato bi bilo dodatan vjetar u leđa našoj školi koja već godinama polako ali sigurno gradi šahovski imidž. (G. I.)

image_print

Žufić i Ferčec u vodstvu

Zlatko Cesar

Glavno obilježje Uljanikovog prvenstva, velika borbenost i igra do krajnjih mogućnosti, nastavila se i u trećem kolu. Samo IM Miroslav Žufić i GM Nenad Ferčec imaju stopostotni učinak. Ostali favoriti već su prosuli pola ili cijeli bod, čime su donekle umanjili šanse za osvajanjem prvog mjesta. U trećem kolu dogodilo se nekoliko iznenađenja, a najveća su priredili kadeti ŠK „Pula“, Frano Rajković i Dino Lovrić. Rajković je odličnom igrom svladao Račića, dok je Lovrić u dobijenoj poziciji propustio dobitak protiv Siljana, prve ploče ŠK „Uljanik“, pa se morao zadovoljiti polovičnim uspjehom. Više je nego očito da kadeti koje trenira iskusni šahovski trener, Veselin Ilić, sve češće zadaju teške glavobolje, puno starijim i iskusnijim šahistima. Odličnu igru prikazali su Zlatko CesarMilan Bilić, pobjedama protiv Davida Mrđena, odnosno Mladena Terlevića. Boško Vasić je izborio remi protiv FM Nikole Ciganovića.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, 26. siječnja od 18 sati, najzanimljiviji parovi su između igrača sa međunarodnim titulama, GM Ferčeca i IM Žufića, te FM Voscille i FM Ciganovića.

Foto galerija

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva