Archive for Prosinac, 2015

ŠK Sloboda i ŠK Rječina prvaci Hrvatske

20151228_160059

Fotografije: A.Babić i Z.Birovljević

U Našicama je od 26. do 30. prosinca održano Finale ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje za 2015. godinu. U Finalu za kadete nastupilo je 8 ekipa, među kojima i dvije iz Rijeke ( ŠK Junior i ŠK Liburnija ). Novi prvaci Hrvatske su kadeti ŠK Sloboda iz Mihovljana. U svih 7 susreta upisali su pobjede i više nego zasluženo osvojili 1. mjesto. Nastupili su u sastavu : FM Sven Tica 5½/7, MK Bruno Makovec 6½/7, Juraj Toplak 5/7 i Dominik Udovičić 5/7. Drugi su kadeti HAŠK Mladost iz Zagreba sa 10 meč bodova ( FM Leon Livaić 6½/7, Ante Leon Starčević 4½/7, Dinko Maduna 3½ /7 i Vedran Benčić 3/7 ), dok su treći kadeti ŠK Sveta Nedelja sa 9 meč bodova ( MK Daniel Vojak 3/7, Jakov Cigrovski 4/7, Viktor Leskovar 6/7 i Dominik Dutković 3/7 ). Dalje slijede ŠK Zagreb, Zagreb 6 MB ( 14 bodova ), ŠK Junior, Rijeka 6 MB ( 13 bodova ) i ŠK Mornar, Split 6 MB ( 12 bodova ), ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod 3 MB i ŠK Liburnija, Rijeka 2 MB. U Finalu kadetkinja nastupilo je svega 5 ekipa. Kadetkinje ŠK Rječina iz Dražica nove su prvakinje Hrvatske. Tri pobjede i jedan remi bili su dovoljni za 1. mjesto. Nastupile su u sastavu MK Jelena Dašić 2/4, Agata Vujić 2/3, Viktorija Vujić 4/4, MK Dorotea Žuteg 3½/4 i Petra Jugović 1/1. Druge su kadetkinje ŠK Radnik iz Velimirovca ( MK Kristina Lijić 1½/4, MK Paula Njegovanović Ocelić 3/4, Valentina Crnković 1/1, Petra Vidović 2/4 i Ana Flegar 2/3 ) sa 6 MB, dok su treće kadetkinje ŠK Polet iz Buševca ( NM Mihaela Blažeka 3/4, Marta Trgovac 1/4, Lucija Rožić 1/4 i Mira Trgovac 3/4 ) sa 4 MB. Četvrte su kadetkinje ŠK Podsused iz Zagreba sa 3 MB, a pete kadetkinje ŠK Goran iz Vrbovskog, bez meč bodova. Sudački dio posla odradili su Zdravko Birovljević, IA i Renato Vince, NA.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Dodatni kriteriji na strani Ferčeca

pulaBozicni2015U organizaciji šahovskih klubova, Pule, Uljanika i Vodnjana  odigran je tradicionalni Novogodišnji , pojedinačni, brzopotezni turnir. Turnir je odigran u hotel „ Pula “ u Puli. Okupio je 38 igrača, 4 sa međunarodnim titulama, koji su odmjerili snage kroz 15 kola švicarca  s tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Najuspješniji je bio GM Nenad Ferčec sa  13  bodova, koliko je osvojio i mladi FM Ivan Vihor Krsnik Čohar iz Rijeke. Iako je uknjižio pobjedu u međusobnom susretu, dodatni  kriteriji bili su na strani Ferčeca. Uz odlično drugo mjesto, FM Krsnik Čohar, popravio je i rejting za 41 bod. Treći je IM Miroslav Žufić sa 12½ bodova. Četvrti je MK  Renato Licardo sa 10½ bodova, a peti  MK Kristian Valković sa 9½ bodova. Šesti je Bruno Odak sa 9 bodova. Dalje slijede MK Jurman,  Moharić, Račić i MK Fattorich 8½, MK Vasić, Glavaš, MK Marčeta, E. Ghersinich, MK Ikica, Pašalić 8, itd. Od mladih igrača, najuspješniji su bili Enrico Ghersinich  sa 8 ( + 59 bodova rejtinga ) i Dino Lovrić sa 6½ ( +68 bodova rejtinga ) osvojenih bodova. Kod seniora svakako treba istaknuti rezultate Odaka i Račića koji su osvojili najviše rejting bodova, po 67. Svi sudionici nagrađeni su slatkim paketima, vrijednih organizatora. Sudački posao, bez potrebe za ijednom intervencijom, odradio je dvojac Kristian Valković, FA i Valter Valković, NA.

Chess Results

image_print

Josip Bulić i Emanuel Pačić ukupni pobjednici

P1070003

Emanuel Pačić

Dvanaestim ovogodišnjim rapid turnirom u organizaciji ŠK Vodnjan dobili smo ukupne pobjednike u kategorijama seniora i mladih za 2015. godinu. MK Josip Bulić najbolji je senior, a Emanuel Pačić najbolji je mladi igrač do 18 godina. Njih dvojica su skupili najviše bodova u svojim kategorijama i zasluženo osvojili naslove najboljih. Na posljednjem rapid turniru okupilo se 16 igrača iz 6 istarskih klubova, koji su odigrali švicarac od 9 kola. Iznenađenje večeri priredio je uljanikovac, MK Milan Marčeta, očitavši lekciju puno mlađim igračima i sa 7½ bodova osvojio prvo mjesto. Cijeli turnir igrao je sigurno i prvo mjesto ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Drugo mjesto osvojio je ukupni pobjednik, MK Josip Bulić, sa 6½ bodova. Ovo je bilo nešto slabije izdanje Bulića, ipak dovoljno za naslov ukupnog pobjednika. Treći je Zlatko Crnković sa istim brojem bodova kao i Bulić, ali slabijim dodatnim kriterijima. Dalje slijede MK Fattorich, Glavaš i MK Jurman 6, Dragić i Rajković 5, Juras 4½, Ožvald, Šarić i Nikolić 4, Ferlin 3½, Parlov 2, Sagadin 1 i Hatemić ½ boda. Najbolji, ujedno i jedini mladi igrač koji je nastupio je Frano Rajković sa 5 bodova i zarađenih 46 bodova rejtinga. Prava je šteta za njega i ostale mlade igrače da rijetko nastupaju na ovim turnirima. Ukupni godišnji poredak seniora : 1. MK Bulić 74, 2. MK Pačić 69, 3. Juras 43, 4. Šarić 39, 5. MK Marčeta 35, 6. – 7. MK Srdić i Radolović 34, 8. MK Jurman 33, 9. MK Fattorich 30, 10. Nikolić 25, 11. Volejnik 19, 12. – 14. MK Vuković, MK Licardo i Dubravac 18, itd. Na 12 odigranih turnira nastupilo je ukupno 35 seniora i 12 mladih iz 12 klubova. Ukupni godišnji poredak kod mladih : 1. E. Pačić 66, 2. I. Pahljina 44, 3. M. Pahljina 40, 4. Lovrić 36, 5. Vinovrški 32, 6. E. Ghersinich 19, itd. Najuspješniji po kategorijama nagrađeni su medaljama, a peharom najuspješniji senior. Sudački posao na svim turnirima odradio je IA Igor Milovac.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Daniel Stipić i Nikola Pekar dijele prva dva mjesta

Božićni turnir ŠK LošinjU Malom Lošinju održan je Božićni kadetski turnir ŠK “Lošinj”. Sudjelovalo je 19 igrač(ic)a iz Lošinja i Cresa. Igralo se šest kola, na tempo igre od 15 minuta, a najuspješniji su bili Daniel Stipić (Lošinj) i Nikola Pekar (Cres), podijelivši prva dva mjesta, s tim da je Stipić imao bolje dodatne kriterije.
Poredak: Daniel Stipić, Nikola Pekar 5, Frane Devčić 4,5, Josip Mikić, Damjan Bakija, Ivan Mokorić, Petar Pavličić 4, Armin Mujagić 3,5, Kristian Baumgarten, Jelena Kučić, Patrik Bekić, Filip Miličević, Antonio Palavra 3, Antonio Hadžikadunić Jurjako 2,5, itd. Sudio je Bojan Purić, državni šahovski sudac.

image_print

Novogodišnji Blitz 28. prosinca

DSCN9767Tradicionalni Pojedinačni Novogodišnji brzopotezni turnir, u organizaciji Šahovskih klubova „ Pula “, „ Uljanik “ i „ Vodnjan “ održat će se u ponedjeljak 28. prosinca 2015. godine u hotelu „ Pula “ u Puli, sa početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani šahisti, bez obzira na kategoriju i titulu, te posjeduju FIDE ID broj. Prijave traju do 17.45 sati na dan igranja turnira. Svi igrači plaćaju kotizaciju u iznosu od 30 kuna. Igrati će se švicarac u 15 kola, a Berger u slučaju manjeg broja igrača. Tempo igre je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Svi sudionici turnira biti će nagrađeni prigodnim predmetnim poklonima. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/9824 – 785, Valter Valković.

image_print
image_print