Archive for Studeni, 2017

Brzopotezna prvenstva Istarske županije 9. prosinca

ssziŠahovski savez Istarske županije organizira Prvenstva Istarske županije u brzopoteznom šahu za 2017. godinu u Multimedijalnom centru u Rovinju, Trg brodogradilišta br. 5, u subotu 9. prosinca 2017. godine sa početkom u 17 sati. Igrati će se u dvije skupine, mladi do 16 godina ( rođeni 2001. i mlađi ) starosti i seniori. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje koji imaju prijavljeno prebivalište na području Istarske županije a to će putem osobne iskaznice dokazati prilikom prijave glavnom sudcu. Prvenstvo za seniore igrati će se po švicarskom sustavu u 13 kola, sa tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez, dok će mladi igrati švicarac u 9 kola sa tempom igre od 5 minuta plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju slabijeg odaziva igrat će se Berger. Prvenstva se igraju po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopoteznu igru. Upisnina za seniore iznosi 50 kn a mlade 30 kn. U upisninu je uračunata pizza nakon završetka prvenstva i piće tijekom natjecanja. Nagrade za najuspješnije na prvenstvima su: seniori – novčane nagrade, pehari i medalje a za mlade-pehari, medalje i slatki poklon paketi. Dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela 091/ 544-7849 Igor Milovac, IA i 091/254 – 3420 Zvonimir Trošić.

image_print

Odluka o pobjedniku memorijala pada u zadnjem kolu

skpulaU osmom kolu na 19. Kuzmanovićevom memorijalu IM Miroslav Žufić remizirao je crnim figurama protiv klupskog kolege, FM Nikole Ciganovića što je iskoristio GM Nenad Ferčec pobjedom protiv mladog porečkog kadeta, MK Enrica Ghersinicha i dostigao ga na diobi prvog mjesta. Važne pobjede u ovom kolu upisali su MK Roberto Jurman, FM Adriano Voscilla i MK Boško Vasić te tako zadržali priključak za vodećim dvojcem. U posljednjem, devetom kolu najzanimljiviji parovi su MK Vasić – GM Ferčec i IM Žufić – MK Antunović, koji će nam dati pobjednika ovogodišnjeg memorijala. Trenutno treći u ukupnom plasmanu, MK Roberto Jurman, zbog spriječenosti neće nastupiti u posljednjem kolu. Poredak nakon 8. kola : IM Žufić i GM Ferčec 6½, R. Jurman 6, FM Voscilla 5½, MK Konić, E. Ghersinich, MK Vasić i FM Ciganović 5, MK Antunović, MK Mrđen, NM Grgurić, P. Jurman, MK Ikica i MK Siljan 4½ boda itd. Deveto kolo na rasporedu je u petak, 01. prosinca sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Prva ekipa Šk Batana najbrža u Barbarigi

forlani2017

MK Roberto Jurman – FM Diego Cherin – Pjerino Jurman – MK Bahrija Selimović

Četrdeset i prvi kup „ Lorenzo Forlani “ okupio je 10 ekipa a slavila je prva ekipa Šk „ Batana “ – 1 iz Rovinja. Nakon 9 odigranih kola, ekipa Šk „ Batana “ – 1 ( FM Diego Cherin 7/9, MK Roberto Jurman 7½/9, Pjerino Jurman 7/9 i MK Bahrija Selimović 7½/9 ) osvojila je prvo mjesto sa 29 bodova i zasluženo slavila. Drugo mjesto osvojila je ekipa Šk „ Pula “ ( FM Nikola Ciganović 5/9, MK Ž. Žufić 8/9, MK Valković 7/9 i MK Michael Kolić 7½/9 ) sa 27½ bodova. Puležani su porazom u posljednjem kolu ispustili prednost od 1½ boda i prvo mjesto. Treća je ekipa Šk „ Vladimir Gortan “, Poreč ( MK Renato Licardo 7½/9, MK Enrico Ghersinich 7/9, MK Giuseppe Ghersinich 3/9 i MK Boris Grbac 6/9 ) sa 23½ boda. Dalje slijede : Šk „ Uljanik “ 21½, Šk „ Buje “ 21, Šk „ Labin “ 19½, Šk „ Vodnjan “ 14½, Šk „ Batana “ – 2 10½, CI „ Dignano “- 1, Vodnjan 8, i CI „ Dignano “- 2, Vodnjan 5 bodova. U konkurenciji Zajednica Talijana nastupile su svega dvije ekipe domaćina. Uspješnija je bila prva ekipa, dok je druga ekipa nastupila bez jednog igrača. Kup je odigran u restoranu „ Betiga “ u Barbarigi i protekao je u najboljem redu, kako i priliči ljubiteljima igre na 64 polja. Organizatorima je upućena velika zamjerka kao i prošle godine na medaljama, peharima i plaketama, koje nisu osigurali u skladu sa najavom na raspisima.

Chess Results

image_print

Osnovne škole Veruda i Vidikovac pobjednici

skolsko2017Savez sportova grada Pule, uz tehničku potporu Šk Pula, proteklu je subotu organizirao ekipno natjecanje učenika osnovnih škola u šahu za školsku godinu 2017./2018. Natjecanju se odazvalo pet škola u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. Odigran je Berger u obje konkurencije, sa tempom igre od 15 minuta po igraču / igračici. Kod učenica pobjednik je OŠ Vidikovac ( Lara Nikolić 2/2, Sara Zrinić 2/2, Korina Čuturilo 1/2 i Evelin Penko 2/2 ) sa 7 bodova, dok je druga OŠ Veli Vrh ( Elena Kleva 0/2, Ana Dominković ½, Lana Bezjak 2/2 i Ema Korotaj 1/2) sa 4 boda. Treće su igračice OŠ Monte Zaro sa 1 bodom. U muškoj konkurenciji pobjednici su učenici OŠ Veruda ( Ivo Pahljina 4/4, Zvonimir Višić 1/4, Mara Sandrić 3½/4 i Eduardo Srdarević 4/4 ) sa 12½ bodova, koji su pobijedili sve svoje protivnike i sa stopostotnom učinkom završili natjecanje. Drugi su učenici OŠ Veli Vrh ( Mario Poletan 3/4, Andrej Šahović 3/4, Janko Soklić 3/4 i Matija Percan 3/4) sa 12 bodova. Treći su učenici OŠ Vidikovac sa 9½, četvrti učenici OŠ Monte Zaro sa 4 a peti druga ekipa OŠ Monte Zaro sa 2 boda. Prve dvije ekipe u svakoj konkurenciji izborile su nastup na županijskom natjecanju, koje će se održati u početkom iduće godine. Sudački dio posla odradio je Kristian Valković, IA iz Pule.

image_print

Riječki Junior ušao u Prvu “B” ligu

Davor Rameša iz Juniora (foto: B. Purić)

Davor Rameša iz Juniora (foto: B. Purić)

Šahisti riječkog Juniora ponovo su postali članovi Prve “B” hrvatske lige, osvajanjem drugog mjesta u kvalifikacijama odigranim ovaj vikend u Đurđevcu. Junior je na natjecanje otišao kao drugoplasirani u ovogodišnjoj Drugoj ligi Zapad, nakon što je pobjednik Kvarner odustao. Za Junior su ova tri meča odigrali Goran Mufić (1 bod), Davor Rameša (2), Teo Tomulić (3), Sandro Šafar (2), Saša Horvat (1½) i Marko Bosiočić (1½).

Rezultati: Junior – Šibenik 3:3, Junior – Međimurje 4:2, Slatina – Junior 2:4.
Poredak: Šibenik i Junior po 5 meč-bodova, Međimurje 2, Slatina 0.
Ovakvim raspletom zadovoljan je i Lošinj, koji time ostaje u Drugoj ligi Zapad.

image_print
image_print