Archive for Prosinac, 2022

Ugodni blagdani!

happy_new_year

Ugodne, zdrave i vedre blagdane  te

Sretnu i uspješnu novu 2023. godinu

želi Vam
ŠahIstra
image_print

FIDE majstor Dragan Glavaš pobjednik novogodišnjeg turnira u Puli

GM Nenad Ferčec - FM Dragan Glavaš - IM Miroslav Žufić

GM Nenad Ferčec – FM Dragan Glavaš – IM Miroslav Žufić

U organizaciji Šahovskog kluba „Pula“ održan je tradicionalni Novogodišnji pojedinačni, brzopotezni šahovski turnir. Turnir je odigran u prostorijama kluba u Puli, a okupio je 23 igrača iz dvije federacije (CRO, ITA), 4 sa međunarodnim titulama (1 GM, 1 IM i 2 FM), koji su odmjerili snage kroz 11 kola švicarca s tempom igre od 3 minute plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Od samog početka turnira žestoko je startao FM Dragan Glavaš upisavši 10 pobjeda i tek jedan remi u 5. kolu (GM Nenad Ferčec) te je na kraju više nego zasluženo slavio. Popravio je i rejting za +40 bodova. Drugo mjesto s pola boda zaostatka osvojio je velemajstor Nenad Ferčec, koji je također završio turnir bez poraza, ali s jednim remijem više. Treći je međunarodni majstor Miroslav Žufić s 9 bodova, a četvrti MK Renato Licardo sa 7 bodova. Dalje slijede: MK Milorad Siljan, Mile Ostojić, Zvan Sošić i FM Adriano Voscilla 6, Niko Peruško, MK Kristian Valković, MK Andrej Pačić, Joso Topić i Emanuel Pačić 5½, Marko Pahljina, Husnija Šarić, Branislav Orlović, Krešimir Kvaternik, Ivo Pahljina i Bruno Odak 5 bodova itd. Turnir je protekao u fer i sportskom ozračju, bez ijedne sudačke intervencije, kako i dolikuje u ovo blagdansko vrijeme. Svi igrači nagrađeni su slatkim poklonima, koje je osigurao vrijedni organizator turnira. Sudački dio posla odradili su IA Zoran Mijatović i NA Valter Valković.

Chess Results

image_print

Odigran Rejting-turnir ŠK Lošinj

ŠK LošinjU Malom Lošinju je od 10. studenog do 11. prosinca odigran Rejting-turnir ŠK Lošinj, sa sudjelovanjem 12 šahist(ic)a, većinom nižih kategorija. Pobjednik je drugokategornik Bojan Purić, drugi je Mislav Sokačić (stekao dovoljno rejting-bodova za IV. kategoriju), a treći je kadet Karlo Maričević. Igralo se na tempo od 30 min. s dodatkom od 30 sek. po odigranome potezu.
Poredak: Bojan Purić 10 bodova (iz 11 partija), Mislav Sokačić 9½, Karlo Maričević 8½, Josip Pekić i Josip Mikić po 8, Iris Buneta 5½, Noa Vlašić 5, Vanesa Vašek 4½, Levin Jakovljević i Igor Basta po 2½, Antun Cvitkušić 2, May Giorgia Cadeddu-Verlić 0.

image_print

Novogodišnji turnir 23. prosinca u Puli

skpulaTradicionalni pojedinačni Novogodišnji brzopotezni turnir, u organizaciji Šahovskog kluba „Pula“ održat će se u petak, 23. prosinca 2022. godine u prostorijama Šahovskog kluba „Pula“, Radićeva ulica br. 20 u Puli, s početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani šahisti i šahistkinje, bez obzira na kategoriju i titulu te koji posjeduju FIDE ID broj. Prijave traju do 17:45 sati na dan igranja turnira. Svi igrači i igračice plaćaju kotizaciju u iznosu od 40 HRK. Broj igrača/igračica ograničen je na 43 zbog veličine prostora za igru pa će u slučaju većeg broja prijavljenih prednost imati prije prijavljeni igrači i igračice. Turnir će se igrati po švicarskom sustavu u 11 kola, Dodatak za brzopoteznu igru, sparivanje Swiss Manager i rejtingirati će se za FIDE brzopoteznu rejting listu. Tempo igre je 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Svi sudionici turnira biti će nagrađeni prigodnim predmetnim poklonima. Prijave i sve dodatne informacije na br. mobitela 098/532-583 Kristian Valković i 095/3625-012 Valter Valković.

image_print

Šahisti Pule najbrži u Selcu

Ekipa Šk Pula

Ekipa Šk Pula

U hostelu „Karlovac“ u Selcu u organizaciji Šk Crikvenica, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i TZ Grada Crikvenice organiziran je Adventski ekipni brzopotezni turnir – Otvoreno prvenstvo Grada Crikvenice. Prvenstvo se igralo u dvije kategorije – seniori i kadeti do 14 godina starosti. Na seniorskom prvenstvu okupilo se 12 ekipa, dok se na kadetskom prvenstvu okupilo 8 ekipa. Na oba prvenstva igrao se kružni (Berger) sustav u 11 odnosno 7 kola. Tempo igre bio je 3 minute plus 2 sekunde dodatka na seniorskom prvenstvu, odnosno 5 minuta plus 3 sekunde dodatka na kadetskom prvenstvu. Najviše uspjeha na seniorskom prvenstvu imali su šahisti Šk Pula, koji su ostvarili svih 11 pobjeda i s maksimalna 22 meč boda zasluženo osvojili 1. mjesto. Nastupili su u sastavu: GM Nenad Ferčec 9/10, IM Miroslav Žufić 7/9, FM Marko Rubil 9/10, MK Nikola Vuković 9½/10 i MK Kristian Valković 5/5. Druga je ekipa Šk Rijeka (IM Boris Golubović 8/11, MK Dean Klobučar 8½/11, FM Srđan Zelenika 9/11 i Andrija Čubrić 7/11) s 19 meč bodova, dok je treća ekipa AŠK Junior iz Rijeke (FM Teo Tomulić 8½/11, CM Sandro Šafar 6½/11, MK Mihael Jakrlin 9½/11 i IM Goran Mufić 9/11) sa 17 meč bodova. Četvrto mjesto osvojila je prva seniorska ekipa domaćina s 14 meč bodova. Dalje slijede: Šk Velebit, Senj 12, Šk Rječina – 1, Dražice 11, Šk Rijeka – 2, Rijeka i Šk Crikvenica – 2, Crikvenica 9, Šk Karlovac, Karlovac 8, Šk Rječina – 2, Dražice 6, Šk Krk, Krk 4 i Šk Kastav, Kastav 1 meč bod. Na kadetskom prvenstvu najviše uspjeha imali su predstavnici domaćina, Šk Crikvenica – 1 (Ivan Ivančić 4½/6, Vid Krešić 6/6, Juraj Peričić 5/6 i Leona Vuković 6/6). Ostvarili su svih 6 pobjeda i s maksimalnih 12 meč bodova zasluženo slavili. Drugo mjesto s 10 meč bodova osvojila je ekipa AŠK Junior iz Rijeke, dok je prva ekipa Šk Kraljevica treća s 8 meč bodova. Sudački dio posla odradili su IA Nenad Dorić, DS Dušan Pijanović i ŽS Nenad Jurman.

Chess Results

image_print
image_print