Archive for Kolovoz, 2014

Konić pobjednik u Fažani

 

DSCN0208.jpg

Pojedinačni rapid turnir „Fažana 2014.“okupio je 33 igrača iz 13 hrvatskih klubova, od Pule do Belog Manastira. Igrao se švicarac u 7 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču plus 2 sekunde dodatka. Prvo mjesto osvojio je MK Zlatko Konić sa 6 bodova koliko je imao i drugoplasirani MK Roberto Jurman, ali slabiji dodatni kriterij. Jurman je cijelo vrijeme vodio na turniru i poraz u zadnjem kolu od Pačića smjestio ga je na drugu poziciju. Treće mjesto osvojio je prvokategorik Jakub Mrkaljević sa 5 bodova koliko imaju i Pačić, Licardo, Ožvald i Bužleta. Osmi je Jergović sa 4,5 bodova itd. Svakako treba izdvojiti ostvarene rezultate Bužlete, Pahljine, Mainentia i Rajkovića. Enio Bužleta je osvojio 5 bodova što je odličan rezultat s obzirom da igra samo rekreativni šah. Marko Pahljina, Kevin Mainenti i Frano Rajković su se još jednom pokazali kao „tvrd orah“ za mnogo starije i iskusnije seniore. Turnir je odigran na otvorenom prostoru u sklopu Općine Fažana, tako da je okupio i znatan broj znatiželjnih prolaznika. Na turniru je vladala ugodna i opuštena atmosfera, pa glavni sudac nije imao potrebu niti jednom intervenirati. Na kraju turnira načelnica Općine Fažana Ada Damjanac zahvalila se svim šahistima i šahisticama na jako dobrom odazivu, te uručila priznanja trojici prvoplasiranih igrača.
  
Chess Results

image_print

Dobar nastup Ferčeca

DSC06368Pulski velemajstor Nenad Ferčec osvojio je drugo mjesto na 12.OPEN-u Velika Gorica koji još nosi i naziv „Memorijal Stanka Košanskog“. Na turniru koji je okupio 82 igrača/igračice igrao se švicarac u 9 kola sa tempom igre od 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Nakon devet odigranih kola na diobi prvog mjesta sa 7 osvojenih bodova našla se skupina od pet igrača. Najbolji dodatni kriterij imao je zadarski velemajstor Saša Martinović, koji je bio i prvi nositelj turnira. Drugo mjesto pripalo je Ferčecu, a treće međunarodnom majstoru Milanu Mrđi. Dobar rezultat osvajanjem četvrtog mjesta i novih 13 rejting bodova ostvario je Nenad Dorić, međunarodni majstor iz Kostrene. Petim mjestom morao se zadovoljiti FM Matej Blažeka koji je popravio rejting za čak 30 bodova. Dalje slijede IM Rogulj i NM Jurković sa 6,5 bodova itd. Drugi pulski predstavnik na turniru, IM Miroslav Žufić odigrao je nešto slabiji turnir i na kraju završio na 10. mjestu u skupini igrača sa 6 bodova.

 

Chess Results
 

image_print

Muškardin ispred Oljače i Volarića

Manuel Oljača, Mario Muškardin i Ivan Volarić / foto: B. Purić

Manuel Oljača, Mario Muškardin i Ivan Volarić / foto: B. Purić

Na šahovskom turniru “Frane Petrić”, odigranom ispred muzeja, palače Arsan u Cresu, pobijedio je majstor Mario Muškardin iz Malog Lošinja, član riječke “Liburnije”…

Drugo i treće mjesto podijelili su članovi ŠK “Lošinj” – Manuel Oljača i Ivan Volarić. Najbolji kadet bio je Matyáš Hosnedl iz Českih Budějovica, češki prvak u uzrastu do 10 godina, koji je završio na visokom petom mjestu. Sudjelovalo je čak 33 šahist(ic)a iz Hrvatske, Austrije, Italije, Češke i Njemačke, a igralo se sedam kola po švicarskom sustavu, uz tempo igre od 15 minuta po igraču.

Poredak: Mario Muškardin (M. Lošinj) 6,5 bodova (iz 7 partija), Manuel Oljača (Cres), Ivan Volarić (M. Lošinj) 5,5, Mario Milanollo (Mattersburg, Aut), Matyáš Hosnedl (Česke Budejovice, Češ), Boris Balon, Ognjen Marković (oba Cres) i Bojan Purić (M. Lošinj) po 5, Roberto Mužić (M. Lošinj), Boris Kremenić (Cres), Tobias Berger (Sieghartskirchen, Aut), Sophie Panzenboeck (Gloggnitz, Aut), Roland Wegemann (Lošinj), Neven Kruljac (Cres), Lisa Berger (Sieghartskirchen, Aut) i Massimo Asquini (Dignano) po 4, Ivan Mužić (Cres) 3,5, Jakov Kruljac, Sabino Sepčić (oba Cres), Kristian Baumgarten (M. Lošinj), Damjan Bakija (Cres), Josip Mikić (M. Lošinj), Matej Salković (Cres), Lena Nerud (Eningen, Njem), Romano Solis i Nikola Pekar (oba Cres) po 3 boda, itd.

image_print

Rapid turnir u Fažani 30. kolovoza

fzOpćina Fažana i ŠK „Uljanik“organiziraju Pojedinačni Rapid turnir u šahu povodom završetka turističke sezone. Igrati će se švicarac u 7 kola sa tempom igre od 10 minuta plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir će se rejtingirati za FIDE rejting listu za rapid šah. Mjesto održavanja je Multimedijalni centar u Fažani sa početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani igrači koji se prijave do 17.45 sati na dan održavanja turnira glavnom sucu. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA. Svi igrači su oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan digitalni sat. Organizator osigurava šahove i satove za prvih 15 stolova. Za trojicu najuspješnijih igrača organizator je osigurao pehare, a za sve sudionike večeru i piće.

Dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 098/ 9284-956, Joso Topić, direktor turnira.

  
Chess Results
 

image_print

Krsnik Čohar stopostotno

DSCN0192.jpgRiječki MK Ivan Vihor Krsnik Čohar pobjednik je pojedinačnog brzopoteznog turnira koji je organiziran povodom dana grada Labina. Nakon pobjede na turniru u Peroju prošli mjesec, uspjeh je ponovio i u Labinu i to na zavidan način, sa stopostotnim učinkom. Igran je švicarac u 9 kola, sa tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Drugo mjesto osvojio je IM Branko Lovrić sa 1,5 bodova zaostatka za pobjednikom turnira. Treći je MK Jakub Mrkaljević sa 6 bodova. Na diobi četvrtog mjesta su Zvonko Juras i Đuro Rosembeker sa 5,5 bodova, ali je bolji dodatni kriterij na strani Jurasa. Dalje slijede Bonaca i Kegelj sa 4,5 bodova, Ožvald, Rajković, Bervida, Tomislav Fabeta, Jurman i Ferlin sa 4 boda itd. Najuspješnija trojica igrača nagrađeni su peharima i novčanim nagradama, a za sve sudionike turnira organizator je osigurao marendu i piće.

   

Chess Results
 

image_print
image_print
Arhiva