Archive for Srpanj, 2017

Odličan nastup FM Svena Tice u Portorožu

T0248092_IMG_0805

Foto: Andrej Žnidarčič

Mladi riječki FM Sven Tica ostvario je odličan nastup na 11. Međunarodnom šahovskom turniru „ Portorož OPEN 2017“. Zauzeo je drugo mjesto, ispunio uvjete za drugu normu međunarodnog majstora i popravio rejting za +36 bodova. U jakoj konkurenciji među 5 GM, 4 IM, 9 FM i 3 WFM odlično se borio i upisao 6 pobjeda, 2 remija i samo jedan poraz. Za očekivati je od njega uskoro i ispunjenje treće, posljednje norme za titulu međunarodnog majstora. Inače, na turniru je nastupilo ukupno 113 natjecatelja iz 17 federacija, koji su odigrali 9 kola švicarca sa tempom igre od 90 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je GM Nikola Đukić ( MNE ) koji je jedini osvojio 7½ bodova i bez poraza završio turnir. Na diobi drugog mjesta sa po 7 osvojenih bodova našli su se FM Sven Tica ( CRO ), GM Rafal Antoniewski ( UKR ), GM Georg Mohr ( SLO ), GM Aleksandar Kovačević ( SRB ) i MK Maj Zirkelbach ( SLO ) pa su dodatni kriteriji odlučili ukupni poredak. Dalje slijede FM Vid Dobrovoljc i IM Leon Mazi ( oba SLO ) 6½, FM Rudolf Michal ( POL ), FM Dmitriy Volkov ( USA ), MK Matej Titan ( SLO ), GM Robert Zelčić ( CRO ), FM Milan Kolesar ( SVK ), MK Blaž Debevc ( SLO ), FM Leo Pećnik ( CRO ), IM Sergio Rocha ( POR ), Villar Nieves Antonio ( ESP ), MK Vojko Srebrenić i Urban Zupančić ( oba SLO ) 6 bodova itd. Organizator je podijelio brojne novčane i predmetne nagrade, nagrade u obliku besplatnog noćenja i doručka te nagrade u obliku smještaja na turniru „ OPEN Topusko 2017.“

image_print

Cres priređuje turnir na otvorenom

ŠK CresU Cresu će se u ponedjeljak, 31. srpnja, održati tradicionalni turnir na otvorenom – mjesto odigravanja je trg ispred palače Arsan, sjedišta Creskog muzeja.
Tempo igre je 15 min. po igraču, igrat će se sedam kola švicarskim sustavom, a početak je u 19 sati. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti barem dan ranije na tel. 091/762-1979. Sudeći prema ranijim izdanjima turnira, očekuje se tridesetak šahist(ic)a iz Hrvatske i inozemstva. Nema novčanih nagrada, ali ni kotizacije, već je organizator predvidio predmetne nagrade za najuspješnije, te za najbolje plasirane kadete. Turnir je u organizaciji ŠK Cres i dio je proslave Semnja, glavne creske ljetne fešte.

image_print

Umro Milan Bilić

U Puli je u 82. godini umro Milan Bilić, dugogodišnji član i igrač Šk Uljanik iz Pule. Bio je redoviti sudionik šahovskih zbivanja na području Istarske županije a teška bolest u zadnju godinu dana udaljila ga je od šahovskih arena. Među šahistima ostat će zapamćen kao miran i korektan igrač te veliki zaljubljenik u šahovsku igru.

image_print

Gost iz Maribora nadmašio Muškardina

Franc Virtič (foto: B. Purić)

Franc Virtič (foto: B. Purić)

Na šestom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu pobijedio je gost iz Maribora, majstorski kandidat Franc Virtič ml. Drugo mjesto pripalo je domaćem majstoru Mariju Muškardinu. Sudjelovalo je samo osam igrača.
Poredak: Franc Virtič (Maribor) 6½ bodova (iz 7), Mario Muškardin 6, Bojan Purić 4, Denis Alavanja, Damir Oruč 3, Josip Mikić 2½, Edo Jerković 2, Filip Bandalo 1.
U ukupnom poretku, nakon pola ciklusa, vodi Purić s 21 bodom, a slijede: Muškardin 15, Oruč 13, Jerković, Wegemann 9, Tomić 8, itd.

image_print

Turnir u Poreču 5. kolovoza

Poreč_(grb)Povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti Šk „Vladimir Gortan “, Poreč organizira pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Turnir će se igrati u subotu, 5. kolovoza u Obrtničkom domu u Poreču, Partizanska ulica br. 5, sa početkom u 17.00 sati. Ovisno o broju igrača organizator će odlučiti o turnirskom sustavu igranja, švicarac u 13 kola ili kružni u slučaju da se prijavi 15 ili manje igrača. Tempo igre je 3 minute po igraču, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje, bez obzira na titulu i kategoriju a koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir se rejtingira kod Fide za Blitz rejting listu. Svi igrači plaćaju kotizaciju u iznosu od 50 kn u koju je uračunat prigodan objed po završetku turnira. Nagradni fond iznosi 1400, 00 kn i raspoređen je u osam nagrada ( 400, 300, 200, 100, 2×50 kn, najuspješniji igrač stariji od 60 godina – 150 kn i najuspješniji mladi igrač do 20 godina – 150 kn ). Nagrade nisu kumulativne. Sve informacije možete dobiti na br.mobitela 095 9137673, Giuseppe Ghersinich.

image_print
image_print