Archive for Svibanj, 2015

Blitz turnir u Pazinu 07. lipnja

P1050874.jpgPovodom dana grada Pazina ŠK „ Lovac “ organizira pojedinačni brzopotezni turnir u šahu. Turnir će se održati u nedjelju 07. lipnja 2015. godine u hotelu „ Lovac “ u Pazinu, sa početkom u 10 sati. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, švicarski sustav u 13 kola sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Prijavljen je kod FIDE i rejtingirati će se za Brzopoteznu rejting listu. Upisnina za sve igrače iznosi 50 kn u koju je uračunat ručak. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronski sat. Prijave traju do 09.30 sati na dan igranja turnira. Organizator je osigurao pehare za trojicu prvoplasiranih igrača. Prijave i sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/414-717, Ivan Prpić i 098/426-790, Roland Udovičić.

image_print

Šah stiže u Beli

BeliPo prvi put će slikovti Beli, mjesto na sjeveru otoka Cresa, biti domaćin šahovskog turnira. Igrat će se u nedjelju 31. svibnja u 11 sati. Tempo igre je 15 minuta, a igrat će se 7 kola po švicarskom sustavu. Upisnina iznosi 50 kn (uračunat ručak), a igrat će se na terasi pansiona “Tramontana”. Pravo nastupa imaju svi, a sve informacije mogu se dobiti na tel. 091/762-1979.

image_print

In Memoriam – Franjo Grubešić

grubesic

U Puli je u 71. godini umro Franjo Grubešić, dugogodišnji član i igrač ŠK Vodnjan. Bio je redoviti sudionik šahovskih zbivanja na području Istarske županije, a teška bolest u zadnju godinu dana udaljila ga je od šahovskih arena. Među šahistima ostat će zapamćen kao veliki čovjek, korektan igrač i veliki zaljubljenik u šahovsku igru. Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak 25. svibnja 2015. u 16 sati na groblju u Vodnjanu.

image_print

Rapid turnir ŠK Vodnjan 31. svibnja

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira pojedinačni Rapid turnir za mjesec svibanj 2015. godine, u Omladinskom domu u Vodnjanu. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir će se održati 31. svibnja sa početkom u 18.00 sati i rejtingirati će se za FIDE Rapid rejting listu. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Treća pobjeda Josipa Bulića

DSCN0967.jpgBumbar za svibanj pripao je prošlogodišnjem pobjedniku, majstorskom kandidatu Josipu Buliću. Ovo je njegova treća ovogodišnja pobjeda kojom je naglasio ozbiljne ambicije za ponovnim uspjehom. Na turniru je nastupilo 7 igrača, koji su odigrali dvokružni Berger sa tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 12 odigranih kola Bulić je skupio 10 bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je mlađem Buliću, Domagoju sa 9 bodova. Treći je Mladen Cvenček sa 6 bodova. Četvrti je Zvonko Juras sa 5 bodova koliko je osvojio i peti Pero Senjić, ali slabijim dodatnim kriterijima. Šesti je Matija Kovačević sa 4, dok je sedmi Čedomir Milevoj sa 3 boda. U ukupnom godišnjem poretku vodi Josip Bulić sa 47 bodova, ispred Marijana Cvenčeka koji je osvojio 41 bod. Dalje slijede Zvonko Juras 26, Matija Kovačević 24, Domagoj Bulić 22 boda, itd.

image_print
image_print