Archive for Prosinac, 2016

Muškardinu prosinac, Puriću prvenstvo

Na dvanaestom, posljednjem turniru za 33. prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, odigranom 30. prosinca, pobijedio je majstor Mario Muškardin. U ukupnom poretku, naslov prvaka obranio je drugokategornik Bojan Purić.
Poredak: Mario Muškardin 7 bodova (iz 7), Roland Wegemann 5, Boris Tomić 4, Roberto Mužić i Bojan Purić po 3,5, Gvido Samardžić i Josip Pekić 2,5, Petar Pavličić 0.
Konačni redoslijed za 2016. godinu: Bojan Purić 37 bodova, Mario Muškardin 25, Roland Wegemann 19, Boris Tomić 17, Edo Jerković 14, Damir Oruč 12, Roberto Mužić, Josip Mikić 8, Tomislav Okrugić 7, Denis Alavanja, Darko Golek 5, Petar Fuzul, Gvido Samardžić 4, Imšir Aljić 3, Frane Devčić, Josip Pekić 2, Ivan Pole, Željko Šanić 1, te četiri igrača bez bodova za ukupni poredak.

image_print

Ferčec ponovio prošlogodišnji uspjeh

img_0931_2

IM Miroslav Žufić – GM Nenad Ferčec – FM Ivan Vihor Krsnik Čohar

U organizaciji šahovskih klubova, Pule, Uljanika i Vodnjana odigran je tradicionalni Novogodišnji , pojedinačni, brzopotezni turnir. Turnir je odigran u hotelu „ Pula “ u Puli, a okupio je rekordnih 45 igrača, 5 sa međunarodnim titulama, koji su odmjerili snage kroz 17 kola švicarca s tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Najuspješniji je bio GM Nenad Ferčec sa 15½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto, te tako ponovio prošlogodišnji uspjeh. Upisao je 14 pobjeda i 3 remija što mu je donijelo prvo mjesto sa 1½ bodom prednosti pred najvećim konkurentom, klupskim kolegom IM Miroslavom Žufićem. IM Žufić je osvojio 14 bodova i očekivano zauzeo drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je mladi riječki FM Ivan Vihor Krsnik Čohar, redoviti gost pulskih turnira, sa 13 bodova. Četvrto mjesto osvojio je borbeni MK Željko Žufić sa 12½ bodova. Dalje slijede Pjerino Jurman 11, MK Roberto Jurman, FM Nikola Ciganović, MK Nikola Vuković, Enrico Ghersinich i Zoran Račić 10, Boris Moharić, FM Adriano Voscilla, MK Milorad Siljan i Davor Bakija 9½, MK Milan Marčeta, MK Kristian Valković, Frano Rajković, Zdravko Crnković, Milan Ivanov, Zvonko Juras, Bruno Odak i Enes Zanačić 9 bodova itd. Od mladih igrača, najuspješniji su bili Enrico Ghersinich sa 10 ( + 15 bodova rejtinga ) i Frano Rajković sa 9 ( +119 bodova rejtinga !!! ) osvojenih bodova. Kod seniora svakako treba istaknuti rezultate Zvonka Jurasa ( +79 bodova rejtinga) i Jovana Desnice ( + 72 boda rejtinga). Svi igrači nagrađeni su slatkim paketima, vrijednih organizatora. Sudački posao odradio je dvojac FA Kristian Valković i NA Valter Valković.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Novogodišnji turnir 27. prosinca

skpulaTradicionalni pojedinačni Novogodišnji brzopotezni turnir, u organizaciji Šahovskih klubova „Pula“, „Uljanik“ i „Vodnjan“ održat će se u utorak, 27. prosinca 2016. godine u hotelu „ Pula “ u Puli, s početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani šahisti, bez obzira na kategoriju i titulu, te koji posjeduju FIDE ID broj. Prijave traju do 17.30 sati na dan igranja turnira. Svi igrači plaćaju kotizaciju u iznosu od 30 kuna. Igrati će se švicarac u 15 kola, a Berger u slučaju manjeg broja igrača. Tempo igre je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Svi sudionici turnira biti će nagrađeni prigodnim predmetnim poklonima. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/9824 – 785 ili 095/3625 – 012, Valter Valković.

image_print

Prvi memorijalni turnir „ Vukovar – Srebrenica “ pripao Mrđenu

wp_20161218_15_04_57_pro_liU pulskom restoranu „ Galeb “ održan je Prvi memorijalni turnir „Vukovar – Srebrenica“ pod organizacijom Udruge Bošnjaka branitelja DRH, Ogranka Grada Pule i Istarske županije, te pokroviteljstvom Grada Pule. Okupio je 24 igrača i jednu igračicu iz dvije federacije (CRO i BiH), pa je tako dobio i međunarodni karakter. Memorijal je odigran u pojedinačnoj konkurenciji, 7 kola švicarca s tim da su se rezultati najbolje trojice igrača iz iste ekipe zbrajali kako bi se dobili i najbolji u ekipnoj konkurenciji. Najviše uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji imao je MK David Mrđen (Šk Uljanik, Pula) sa 6½ bodova. Protivnicima je prepustio svega pola boda i više nego zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugi je Krešimir Kvaternik (Šk Delnice) sa 5½ bodova. Na diobi trećeg mjesta našla su se trojica igrača sa po 5 osvojenih bodova, pa su dodatni kriteriji odredili ukupni poredak. Tako je Frano Rajković (Šk Pula) treći, Dino Lovrić (Šk Pula) četvrti, a MK Milan Marčeta (Šk Uljanik, Pula) peti. Šesti i sedmi su Marko Pahljina (Šk Pula) i Saša Strahija (Klub 1. bojne 119. brigade HV) sa po 4½ boda. Dalje slijede Joso Topić (Šk Uljanik, Pula), Ivo Pahljina (Šk Pula), Almir Balić (UBBDRH OGPiIŽ), Milivoj Ban (Klub 1. bojne 119. brigade HV), Sandi Gadžur i Slaven Miloševski ( UBBDRH OGPiIŽ) 4 boda itd. Šahovski klub „Uljanik“, Pula je najbolji u ekipnoj konkurenciji ispred mladih nada Šk Pula. Treći je Klub 1. bojne 119. brigade HV, a četvrta ekipa domaćina. Pobjednici su nagrađeni peharima, predmetnim nagradama i diplomama, a svi sudionici memorijala zahvalnicama. Nagrađeni su i najmlađi igrač (Niko Peruško), najstariji igrač (MK David Mrđen) i jedina šahistkinja (Sadeta Ćordić) predmetnim nagradama. Memorijal je protekao u sportskom i prijateljskom ozračju, a ton borbi na 64 polja davali su oni najmlađi, kadeti Šk Pula koji su od prvih šest mjesta zauzeli tri. Po završetku memorijala šahisti su nastavili druženje do večernjih sati. Organizator zaslužuje sve pohvale za organizaciju, a najavljen je još veći i bogatiji memorijal u 2017. godini. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Rasim Ćordić.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Andrej Žnidarčić i Josip Bulić pobjednici

img_20161216_191229

MK Domagoj Bulić – MK Andrej Žnidarčić

Deseti ovogodišnji brzopotezni turnir Bujštine okupio je 13 igrača iz Hrvatske i Slovenije, koji su odmjerili snage kroz 13 kola Bergera. Zanimljiv scenarij ponovio se od prošle godine kad je ukupni pobjednik bio MK Josip Bulić, a pobjednik desetog Bumbara MK Andrej Žnidarčić. Ovaj put Bulić je odradio sudački posao, pošto je pitanje ukupnog pobjednika već ranije osigurao, dok je gost iz Slovenije ponovio uspjeh. Skupio je 10 bodova i s bodom prednosti pred najbližom pratnjom zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Jurij Hajna, također gost iz Slovenije s 9 bodova, koliko je skupio i MK Domagoj Bulić na trećem mjestu, ali slabijim dodatnim kriterijima. Četvrti je Matija Kovačević s 8½, a peti Vladimir Slejko sa 8 bodova. Dalje slijede Barcal, Brečević i Č. Milevoj 6, Kelava 4½, Matić i Senjić 4, Juras 2 i Berni 1 bod. Ukupni pobjednik za 2016. je MK Josip Bulić, koji je skupio maksimalnih 60 bodova iz 6 turnira ( boduje se najboljih šest rezultata ). Drugi je Jurij Hajna s 48, a treći MK Andrej Žnidarčić sa 46 bodova. Ukupni godišnji poredak : 1. J. Bulić 60, 2. Hajna 48, 3. Žnidarčić 46, 4. Kovačević 45, 5. Barcal 43, 6. Juras 39, 7. Cvenček 34, 8. Slejko 33, Č. Milevoj 21 bod itd.
Foto galerija
Chess Results

image_print
image_print
Arhiva