Archive for Travanj, 2017

Riječki Junior osvojio Kup PGŽ

Lošinj - Junior (foto: B. Purić)

Finalni susret Lošinj – Junior; za 1. pločom Muškardin – Rameša (foto: B. Purić)

Sastav riječkog AŠK Junior osvojio je ovogodišnji Kup Primorsko-goranske županije. Finalni meč održan je u nedjelju u Malom Lošinju.
Lošinj – Junior 1:3 (pojedinačno: Muškardin – D. Rameša ½:½, Tomić – Tomulić 0:1, Tirkajla – Mufić ½:½, Petrović – Šafar 0:1).
Junior je stekao pravo nastupa u završnici Kupa Hrvatske, koja će se od 10. do 14. svibnja odigrati u Malom Lošinju.

image_print

Rajković i Kocijan najbolji na Sportskim igrama mladih Istarske županije za 2017. godinu

WP_20170430_12_13_38_Pro_LIUdruga Sportske igre mladih i Šahovski savez Istarske županije organizirali su u Puli 21. Sportske igre mladih u šahu. Natjecanje je bilo planirano kroz dva turnira, odvojeni za dječake i djevojčice do 12 i do 16 godina starosti. Zbog loše organizacije kadetske lige zapad koja se neplanirano igrala oba dana vikenda izostao je dobar dio kadeta i kadetkinja sa Sportskih igara. Na kraju se odazvalo 9 kadeta i 1 kadetkinja koji su odigrali zajednički turnir. Nakon 5 kola švicarca, tempo igre 15 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju, najuspješniji su bili Frano Rajković, Šk Pula u kategoriji do 16 godina i Danijel Kocijan, Šk Vladimir Gortan, Poreč u kategoriji do 12 godina. Njih dvojica su izborili sudjelovanje na Završnici Sportskih igara mladih koje će se održati polovicom lipnja. Ukupni poredak na kraju igara : 1. Frano Rajković 4½, 2. Dino Lovrić 4, 3. Ivo Pahljina 3½, 4. Niko Peruško 3, 5. Danijel Kocijan 3, 6. Eros Nicholas Bestulić 2, 7. Ivan Bašić 2, 8. Armin Mešić 2, 9. Vito Božović 1 i 10. Lucija Dragić bez bodova. Organizator je po trojicu najuspješnijih u svakoj kategoriji nagradio medaljama.

Foto galerija

Chess Results

image_print

ŠSD Ban Jelačić i ŠSD Vučko pobjednici u Poreču

frano_n

Frano Rajković

U četvrtak je u porečkom hotelu Delfin održana Završnica državnog prvenstva u šahu za najbolje osnovne škole Republike Hrvatske. U obje konkurencije, muškoj i ženskoj, nastupilo je po 6 ekipa na 4 ploče koje su odigrale Berger u 5 kola. Tempo igre bio je 25 minuta plus 5 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. U muškoj konkurenciji najviše uspjeha imalo je ŠSD Ban Jelačić iz Splita. Drugo mjesto osvojilo je ŠSD Sokol iz Požege, a treće ŠSD Žabac iz Svete Nedelje. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojile su učenice ŠSD Vučko iz Vukovine. Drugo mjesto pripalo je ŠSD Tomislav iz Našica, a treće ŠSD Sokol iz Ferdinandovca. Od ekipa regije zapad koje su izborile nastup na Završnici ekipa ŠSD Goran iz Vrbovskog u ženskoj konkurenciji zauzela je četvrto mjesto. Imale su isti broj meč bodova kao i drugoplasirana i trećeplasirana ekipa, ali su presudili pojedinačni bodovi. ŠSD Veruda iz Pule u muškoj konkurenciji zauzela je posljednje mjesto. Da nije sve tako loše za mlade Puležane pobrinuo se Frano Rajković koji je bio najbolji igrač na Završnici. Jedini je pobijedio sve svoje protivnike na prvoj ploči , ali ga ostali iz ekipe nisu mogli pratiti.

image_print

Licardu pripao II. Memorijalni turnir „ Franjo Grubešić “

IMG_1023Šk Vodnjan je proteklu subotu organizirao II. Memorijalni turnir „ Franjo Grubešić “ u znak sjećanja na svog nekadašnjeg igrača. Prije početka turnira nazočnima su se obratili predsjednik Šk Vodnjan, Andrej Pačić i supruga pokojnog Franje, pozdravivši sve nazočne i poželjevši im što više uspjeha kako u šahovskom , tako i u privatnom životu. Na turniru je nastupilo 27 igrača iz 8 klubova koji su odigrali švicarac u 11 kola, s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Od samog početka velika borba za prvo mjesto povela se između MK Renata Licarda i MK Kristiana Valkovića koji su i prvi prošli kroz cilj sa 8½ bodova i ostavili najbližu pratnju na 1½ bod zaostatka. O pobjedniku memorijala odlučili su bolji dodatni kriteriji koji su prevagnuli na stranu Licarda. Od trećeg do sedmog mjesta plasirali su se Pjerino Jurman, MK Boris Grbac, MK Roberto Jurman, MK Igor Fattorich i Kevin Mainenti sa po 7 osvojenih bodova pa su i ovdje dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Osmi je MK Duško Srdić, najbolji predstavnik domaćina, sa 6½ bodova. Dalje slijede Crnković, MK Marčeta, Pahljina, Kvaternik, Šarić, MK Ikica i Račić 6, Nikolić i Ivanov 5½ bodova itd. Organizator, ŠK Vodnjan, pobjednika turnira nagradio je s peharom, a drugog i trećeg u konačnom poretku s medaljama. Osim njih medaljama su nagrađena i najuspješnija trojica mladih igrača ( 1. Kevin Mainenti 7, 2. Marko Pahljina 6 i 3. Niko Peruško 4½ boda ). Turnir je protekao u ugodnom ambijentu kako i dolikuje jednom ovakvom natjecanju.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Nenad Ferčec najbrži u Rovinju

popolana2017Lijepo vrijeme i odličan nagradni fond za jednodnevni turnir nije bilo dovoljan razlog šahistima da provedu subotnje prijepodne u Rovinju, na ovogodišnjem izdanju „ Popolana 2017 “. Nastupilo je svega 17 šahista ( 1 GM, 1 IM ) i jedna šahistkinja. Nakon 11 odigranih kola, tempo igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju, na diobi prvog mjesta našli su se GM Nenad Ferčec i IM Miroslav Žufić sa po 8½ osvojenih bodova pa su dodatni kriteriji odlučili pobjednika. Prevagnuli su na stranu GM Ferčeca koji je tako postao pobjednikom ovogodišnje „ Popolane “ a IM Žufić se morao zadovoljiti drugim mjestom. Na diobi trećeg mjesta našli su MK Roberto Jurman i Jakub Mrkaljević sa po 8 osvojenih bodova pa su i o trećem mjestu odlučivali dodatni kriteriji. Tako je Jurman treći a Mrkaljević četvrti. Mrkaljeviću pored odlične igre ostaje utjeha da je pobijedio trojicu prvoplasiranih. Dalje slijede Pjerino Jurman i MK Renato Licardo 7, Boris Moharić 6½, Niko Peruško i Zdravko Crnković 6, Goran Vodopija, MK Igor Fattorich i Ejup Šaban 5½, Nenad Fiala 5 bodova itd. Prva petorica u ukupnom poretku i najuspješniji kadet, Niko Peruško, nagrađeni su novčano. Za sve sudionike bilo je osigurano osvježavajuće piće tijekom cijelog trajanja turnira, te ručak i majice po završetku turnira. Turnir je protekao u prazničkom i prijateljskom raspoloženju. Organizatori turnira bili su Šk Batana i Maistra d.o.o. Turnir je privukao veliko zanimanje kako domaćih tako i stranih zaljubljenika u ovu drevnu igru.

Chess Results

image_print
image_print