Archive for Lipanj, 2017

Treći brzopotezni turnir Šk Vodnjan 9. srpnja

skvodnjanTreći ovogodišnji brzopotezni ( blitz ) turnir za mjesece svibanj i lipanj 2017. godine na rasporedu je u nedjelju 9. srpnja 2017. godine u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 18.00 sati i rejtingirati će se za FIDE blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 17.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

FM Josip Bulić pobjednik rapid turnira za svibanj

IMG_0008

Pjerino Jurman – FM Josip Bulić

Najbolji bujski igrač, FM Josip Bulić pobjednik je rapid turnira za mjesec svibanj što ga je organizirao Šk Vodnjan. Na turniru je nastupilo 25 šahista iz 8 klubova. Nakon 9 odigranih kola jedini je skupio 7½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Popravio je i rejting za +17 bodova. Na diobi drugog mjesta našli su se MK Igor Fattorich i MK Enrico Ghersinich sa po 6½ bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je Fattorichu pripalo drugo a mladom Ghersinichu treće mjesto. Dodatni kriteriji su odredili i poredak od četvrtog do šestog mjesta. Četvrti je MK Andrej Pačić, peti Zvonko Juras a šesti Pjerino Jurman, svi po 6 osvojenih bodova. Sedmi je Zdravko Crnković sa 5½ bodova. Dalje slijede Nikolić, M. Pahljina, Dubravac, MK Marčeta i MK Mrđen 5 bodova itd. Najbolje plasirani mladi igrač je MK Enrico Ghersinich sa 6½ bodova na trećem mjestu. Nakon pet odigranih turnira u vodstvu za ukupne godišnje pobjednike kod seniora i mladih su Zdravko Crnković i Marko Pahljina. Poredak seniora: Crnković 34, P. Jurman 28, MK Pačić 25, MK Srdić 21, Račić i FM Bulić 20, MK Fattorich 18, Glavaš i Juras 14 bodova itd. Poredak mladih : M. Pahljina 46, Peruško 31, MK Ghersinich 30, I. Pahljina 25, Rajković 18, E. Pačić 12, Lovrić 8 bodova itd.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Završena kadetska prvenstva za 2017. godinu

kbogdanic

NM Katarina Bogdanić
prvakinja do 15 godina
foto: Šk Ivan Dvoržak

Nakon šest dana velikih borbi poznati su pobjednici u svim skupinama ovogodišnjih kadetskih prvenstava Republike Hrvatske održanih u Trogiru. Posljednje poteze igrači i igračice vukli su posljednjim atomima snage što su im ostali nakon naporne satnice koja je bila prethodnih dana. Od šest dana igranja čak tri dana se igra duplo kolo što teško podnose i oni najspremniji i najuigraniji. U skupinama do 7 godina pobjednici su Agata Kokša, Šk Konaki, Novo Virje i Dominik Brleković, Šk ETF Osijek. U skupinama do 9 godina pobjednici su Ema Hajdinić, Šk Kraljevica i Ivor Colev, Šk Stridon, Štrigova. Petra Kovač, Šk Konaki, Novo Virje i Petar Kovač, Šk Sladorana, Županja pobjednici su u skupinama do 11 godina. Ema Bevanda, Šk Picok, Đurđevac i Lukas Jurakić, Šk Đuro Đaković pobjednici su u skupinama do 13 godina, dok su NM Katarina Bogdanić, Šk Krk i Daniel Duda, Šk Liburnija, Rijeka pobjednici u skupinama do 15 godina. Od klubova regije zapad na prvenstvima je nastupilo 8 kadeta i 6 kadetkinja iz 7 klubova. NM Anamarija Radiković koja nastupa za Šk Konaki, Novo Virje osvojila je drugo mjesto u skupini kadetkinja do 15 godina a Lara Desnica, Šk Krk je treća u skupini kadetkinja do 13 godina. Na prvenstvima je nastupilo ukupno 180 kadeta i 69 kadetkinja.

Chess Results

image_print

Kadetska prvenstva ušla u završnicu

ehajdinic

Ema Hajdinić, Šk Kraljevica
prvakinja u kategoriji kadetkinja do 9 godina
Foto: Bojan Birk

Nakon pet dana velikih borbi Kadetska prvenstva Hrvatske ušla su u samu završnicu. Dok su u kategorijama kadetkinja do 7, do 9 i do 11 godina poznate pobjednice preostaje dan odluke za druga i treća mjesta. Zanimljiva je situacija u kategoriji kadetkinja do 15 godina gdje su NM Katarina Bogdanić, NM Anamarija Radiković i MK Petra Randić već osvojile odličja ali se još ne zna kojeg sjaja. Sve tri imaju po 7 bodova i najvjerojatnije će dodatni kriteriji kreirati ukupni poredak. U kategoriji kadeta predstoji dan odluke u svim kategorijama koji će dati odgovore na pitanje tko su pobjednici. Od kadeta i kadetkinja regije zapad najviše izgleda za osvajanje medalje ima Daniel Duda, Šk Liburnija koji ima pola boda prednosti pred najbližom pratnjom u kategoriji kadeta do 15 godina. U kategoriji kadetkinja do 13 godina Lara Desnica, Šk Krk dijeli treće mjesto i ima velike izglede za osvajanje medalje. Prvenstva završavaju sutra odigravanjem posljednjeg, devetog kola. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada je predviđena nakon završetka kola.

Chess Results

image_print

Ferčec pobjednik u Grožnjanu

WP_20170618_19_38_47_Pro

Rasim Ćordić – Gero, GM Nenad Ferčec, Claudio Stocovaz, IA Igor Milovac

Ovogodišnji XIII. Međunarodni pojedinačni šahovski turnir „ Grand prix Istre “ u Grožnjanu privukao je respektabilan sastav ( 2GM, 1IM i 3 FM ) iz 4 federacije ( CRO, SLO, BIH i FRA ) što je prvenstveno zasluga direktora turnira i velikog šahovskog radnika, Rasima Ćordića – Gere. U prekrasnom ozračju restorana „ Balvan city „ održan je turnir na kojem je nastupilo 18 šahista i 1 šahistkinja. Nakon 7 kola švicarca najviše uspjeha imao je pulski velemajstor Nenad Ferčec koji je jedini skupio 6 bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi, međunarodnom majstoru Miroslavu Žufiću s pola boda zaostatka. Treći je velemajstor Ognjen Jovanić sa 5 bodova. Od 4. do 6. mjesta plasirali su se FIDE majstori Dragan Glavaš, Josip Bulić i Nikola Ciganović sa po 4½ boda. Dalje slijede Matija Kovačević, MK Goran Vodopija i Jakub Mrkaljević 4, MK Alen Marković, Boris Moharić, Gaetano Lazari i Zvonimir Trošić 3½ boda itd. Prva trojica u ukupnom poretku nagrađena su novčanim nagradama a svi sudionici turnira predmetnim nagradama koje im je uručio Claudio Stocovaz, načelnik Općine Grožnjan. Sudački posao obavio je IA Igor Milovac.

Chess Results

image_print
image_print