Archive for Studeni, 2015

Marilaguna pobjednik u Vodnjanu

forlani_marilaguna

Nenad Ferčec, Dušan Bastijanić, Boris Moharić, Miroslav Žufić

Na 39. kupu „ Lorenzo Forlani “ nastupilo je 11 ekipa iz Hrvatske i Italije, a slavila je ekipa Marilagune iz Pule. Nakon 11 odigranih kola, ekipa Marilagune ( IM M. Žufić, GM Ferčec, MK Bastijanić i MK Moharić ) imala je najviše uspjeha i zasluženo osvojila prvo mjesto sa 34½ boda. Drugo mjesto osvojila je odlična ekipa ŠK „ Batana “ ( braća Jurman, MK Crnković i MK Selimović ) sa 29½ bodova, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠK „ Pula “ ( MK Konić, MK Ž. Žufić, MK Valković i Kolić ) sa 27½ bodova. Četvrta je ekipa ŠK „ Vladimir Gortan “ iz Poreča sa 26 bodova. Dalje slijede ŠK „ Batana “ – 2 sa 22, ŠK „ Lošinj “ 20½, SS „ Trieste Giovani “ 19, ŠK „ Vladimir Gortan “ – 2 sa 15½, CI Dignano 11½, ŠK „ Vodnjan “ 9½ i CI Cres 4½ boda. U konkurenciji Zajednica Talijana nastupile su svega dvije ekipe. Prvo mjesto pripalo je ekipi domaćina, CI Dignano, dok je druga ekipa CI Cres. Međunarodni majstor Miroslav Žufić najuspješniji je igrač na prvoj ploči (9 / 10 ), na drugoj velemajstor Nenad Ferčec ( 9½/10 ), Kristian Valković na trećoj ( 9½ / 10 ), a na četvrtoj Bahrija Selimović ( 9/10 ) Turnir je odigran u prekrasnom ambijentu Stancije „ Buršić “ u Vodnjanu, a ljubazni domaćini još su jednom pokazali toplinu i gostoljubivost kad su šahisti u pitanju. Predstavnik domaćina, Anton – Tone Ferlin zahvalio se svim šahistima na lijepom šahovskom druženju i podijelio nagrade najuspješnijima ekipama i pojedincima. Kup je je protekao u najboljem redu, kako i priliči ljubiteljima igre na 64 polja. Sudački dio posla odradio je IA Igor Milovac.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Memorijal „ Josip – Bepo Brščić “ pripao Buliću

DSCN1182Najbolji bujski šahist, MK Josip Bulić, pobjednik je X. Memorijala „ Josip – Bepo Brščić “, koji se svake godine igra u znak sjećanja na nekadašnjeg igrača i velikog prijatelja ŠK „ Vodnjan “. Nakon 11 odigranih kola Bulić je skupio 9 bodova i popravio rejting za 29 bodova. Cijeli turnir igrao je sigurno, bio stalno među vodećima i zasluženo prvi prošao kroz cilj. Na diobi drugog mjesta našla su se braća Jurman, Pjerino i Roberto sa 8½ bodova. Dodatni kriteriji bili su na strani starijeg brata. Od četvrtog do šestog mjesta plasirali su se MK Valković, MK Vuković i MK Pačić sa 7½ bodova. Sedmi je Jergović sa 6½ bodova. Dalje slijede MK Srdić i Ferlin 6, Kvaternik, Nikolić, MK Licardo, Radolović, Šarić, Crnković i Dragić 5½, itd. Turnir je odigran u prijateljskom ozračju, kako i dolikuje ovakvom događaju i protekao bez ijednog incidenta. ŠK Vodnjan je ove godine organizirao 6 Blitz turnira, koji su bodovani za ukupnog godišnjeg pobjednika u konkurenciji seniora i mladih. U konkurenciji seniora ukupno su nastupila 34 šahista, a kod mladih 12 kadeta. Ukupni pobjednici su MK Josip Bulić kod seniora i Enrico Ghersinich kod mladih. Poredak kod seniora : MK Bulić 37, Pačić 36, R. Jurman 27, Kukurin 26, Kvaternik 21, Radolović 20, Srdić 18, itd. Poredak kod mladih : Ghersinich 39, M. Pahljina 37, I. Pahljina 34, Mainenti 27, Pačić 23, itd. Najuspješniji šahisti su nagrađeni peharima i medaljama, a za sve sudionike obitelj Brščić je osigurala kolače i sokove. Sudački dio posla odradio je IA Igor Milovac.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Ferčec na korak do cilja

1012779.jpgNajbolji istarski šahist, GM Nenad Ferčec, nalazi se u vodstvu nakon odigranog 8. kola na XVII. Memorijalu „ Milan Kuzmanović “, sa pola boda prednosti u odnosu na IM Miroslava Žufića. Njih dvojica su upisali sigurne pobjede protiv FM Adriana Voscille, odnosno Krešimira Kvaternika. Ferčec je skupio 7½, a Žufić 7 bodova. Na trećem mjestu nalazi se FM Dragan Glavaš sa 6 bodova, koji je u ovom kolu upisao bod bez igre protiv odsutnog Slobodana Pilepića. Od četvrtog do osmog mjesta sa 5 osvojenih bodova plasirali su se FM Ciganović, MK B. Grbac, FM Voscilla i MK Licardo. Dalje slijede MK Valković, Lovrić i Hadžipašić 4½, Kvaternik, MK Siljan, Pašalić, E. Ghersinich, MK Marčeta, MK Vasić i Pilepić 4, itd. Najuspješniji mladi igrač je i dalje Dino Lovrić, koji je u pravoj ljepotici turnira svladao Rosembekera. Posljednje, 9. kolo na rasporedu je u ponedjeljak 30. studenog sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Okrugić prvak Lošinja

Tomislav OkrugićZavršeno je Prvenstvo ŠK Lošinj, na kojem je igralo deset šahista, tempom igre od 60 minuta + 30 sekundi dodatka po potezu. Prvak je 24-godišnji prvokategornik Tomislav Okrugić, sa sedam pobjeda i dva remija.
Konačni poredak: Tomislav Okrugić 8 bodova, Neven Petrović i Josip Pekić po 7,5, Gvido Samardžić 6, Bojan Purić 5, Ivan Pole i Josip Mikić po 4, Vladimir Jovanović, Daniel Stipić i Frane Devčić po 1 bod.

image_print

Zatvoreno pojedinačno prvenstvo Istarske županije 4. prosinca

ssziŠahovski savez Istarske županije organizira Zatvoreno pojedinačno prvenstvo IŽ u šahu za 2015. godinu. Prvenstvo će se održati u vremenu od 4. do 13. prosinca u Poreču ( prva 4 kola ) i u Puli ( zadnja 3 kola ). Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistice koji imaju FIDE ID broj i prijavljeno prebivalište u IŽ, te su registrirani za jedan od istarskih šahovskih klubova. Prvenstvo će se igrati po švicarskom sustavu u 7 kola, sa tempom igre od 90 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Igrati će se po Pravilima šaha FIDE i prvenstvo se prijavljuje za obračun ELO i nacionalnog rejtinga. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Organizator osigurava garniture i satove za prvih 15 stolova.Upisnina za sve igrače i igračice iznosi 50 kn koja se uplaćuje prilikom prijave na dan igranja, najkasnije do 16.45 sati. Nagradni fond iznosi 5000,00 kn i raspoređen je u 9 nagrada. U slučaju nastupa manjeg od 20 igrača nagradni fond se umanjuje za 20%. Dodatne informacije možete dobiti kod sudaca Prvenstva, na broj mobitela 091/ 1366-109 Zvonko Juras, IA i 095/ 9137-673 Giuseppe Ghersinich, NA.

Satnica natjecanja :

1. kolo – 04.12. u 17 sati u Poreču

2. kolo – 05.12. u 10 sati u Poreču

3. kolo – 05.12. u 17 sati u Poreču

4. kolo – 06.12. u 10 sati u Poreču

5. kolo – 11.12. u 17 sati u Puli

6. kolo – 12.12. u 10 sati u Puli

7. kolo – 12.12. u 17 sati u Puli.

image_print
image_print
Arhiva