Archive for Travanj, 2015

Drugi Blitz turnir 10. svibnja

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira drugi pojedinačni Blitz turnir za razdoblje ožujak – travanj 2015. godine, u Gradskoj vijećnici u Vodnjanu. Turnir će se održati 10. svibnja 2015. godine sa početkom u 18 sati i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 13 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA.
Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Krk osvojio Kup PGŽ

ŠK KrkŠahisti Krka pobjednici su Kupa Primorsko-goranske županije, od ove godine nakon dugogodišnje stanke igranog po eliminacijskom sustavu. U finalu su pobijedili ŠK Goranku minimalnom prednošću i time se plasirali u završnicu Hrvatskog kupa.
Read the rest of this entry »

image_print

Na zapadu ništa novo

10469653a8734326cb9.jpgU Kastvu je u proteklu subotu odigrano peto i šesto kolo Druge kadetske lige „zapad “. Školske obveze spriječile su nastup kadeta Velebita iz Senja, pa je trenutno stanje na tablici nakon 6. kola nekompletno. Riječki klubovi Junior i Rječina nastavili su s maksimalnim učinkom, dok su kadeti Liburnije zaostali za vodećima 2 meč boda, nakon poraza od kadeta Juniora. Na četvrto mjesto probili su se kadeti Pule, nakon dvije uzastopne pobjede. Dalje slijede kadeti Rijeke i Kastva sa 5 meč bodova, Goranke, Velebita i Gorana sa 4 meč boda. Kadeti Vladimira Gortana osvojili su 3, a kadeti Lošinja 1 meč bod. Kadeti Cresa još uvijek su bez ijednog meč boda. Sedmo i osmo kolo na rasporedu je 09.svibnja u Kastvu, sa početkom u 10 sati.
Chess Results

image_print

Buchholz na strani Žufića

P1060551.jpgLijepo vrijeme u subotnje prijepodne u Rovinju i bogat nagradni fond kojeg je osigurao vrijedni organizator „Maistra“ d.o.o. privukao je na ovogodišnje izdanje „Popolane 2015.“ i šahiste sa najvišim šahovskim titulama. Nastupilo je 18 šahista iz Istre, Rijeke i Gorskog kotara, koji su odigrali švicarac u 11 kola. Nakon 11 odigranih kola IM Miroslav Žufić i GM Marin Bosiočić našli su se na diobi 1. mjesta sa po 9,5 osvojenih bodova. Drugi dodatni kriterij bio je na strani Žufića, koji se okitio naslovom ovogodišnjeg pobjednika. Odličnu igru tokom cijelog turnira prikazala su obojica igrača i zasluženo podijelili prva dva mjesta. Treći je pulski GM Nenad Ferčec sa pola boda zaostatka za vodećim dvojcem. Četvrti je riječki IM Darko Dorić sa 8,5 bodova. Dalje slijede Selimović 7, Jurman 6,5, Licardo 6, Mrkaljević i Crnković 5,5 bodova, itd. Prva petorica u ukupnom poretku i najuspješniji mladi igrač nagrađeni su novčano, a za sve sudionike bilo je osigurano osvježavajuće piće i voće tijekom cijelog trajanja turnira, te ručak po završetku turnira. Turnir je protekao u prazničkom i prijateljskom raspoloženju, bez ijedne intervencije suca turnira. Privukao je veliko zanimanje kako domaćih tako i stranih zaljubljenika u ovu drevnu igru.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Miha Vidic pobjednik Bumbara za travanj

Buje_(grb)Mladi slovenski šahist, Miha Vidic pobjednik je Bumbara za travanj. Na travanjskom turniru nastupilo je 8 igrača, koji su odigrali jednokružni Berger sa tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 7 odigranih kola, pobjednik turnira Vidić prepustio je protivnicima samo 2 remija i sa 6 osvojenih bodova zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je MK Andreju Žnidarčiću sa 5 osvojenih bodova. Najbolji domaći šahist, MK Josip Bulić ovoga puta morao se zadovoljiti trećim mjestom. Bulić je osvojio 4 boda i pokvario rejting za 14 rejting bodova. Četvrto mjesto osvojio je Mladen Cvenček, također sa 4 boda, ali slabijim dodatnim kriterijem. Dalje slijede Kovačević i Barcal sa po 3 boda, Bogdanovski 2 boda, te Juras sa 1 bodom. U ukupnom godišnjem poretku vodi Josip Bulić sa 37 bodova, dok je drugi Mladen Cvenček sa 33 boda. Dalje slijede Juras i Kovačević sa 19, Žnidarčić 18, itd. Bumbar za svibanj na rasporedu je 19. svibnja, sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print
image_print