Archive for Rujan, 2016

Zadnji krug ligaških natjecanja 01. i 02. listopada

HSSTreći, ujedno i posljednji krug ligaških natjecanja „liga Zapad“ na rasporedu je 01. i 02. listopada 2016. godine u Riječkom Šahovskom domu, Blaža Polića 2/2 ( druga i treća liga ), dok će se četvrta liga igrati u Gospiću, hotel „Ante“, Jasikovačka 11. Sedmo kolo na rasporedu je u subotu 01. listopada sa početkom u 16.30 sati. Osmo i deveto kolo na rasporedu je u nedjelju 02. listopada, a počeci su u 09.30 i 15.00 sati. Sve dodatne informacije vezane za natjecanja možete dobiti na broj mobitela, 098 / 170 – 1984, Nenad Dorić, Povjerenik liga „zapad“.

image_print

Boris Moharić pobjednik Rujanskih svečanosti

wp_20160925_13_12_27_rich_li

Pjerino Jurman, Boris Moharić i Enrico Ghersinich

Uspješan nastup proteklog vikenda Boris Moharić okrunio je i pobjedom u Pazinu, u sklopu obilježavanja ovogodišnjih Rujanskih svečanosti. Osvojio je prvo mjesto sa 10½ bodova, pola boda više od Pjerina Jurmana, koji je trećem mjestu u Vodnjanu dodao i drugo u Pazinu. Na diobi trećeg mjesta našle su se dvije velike nade ŠK Vladimir Gortan iz Poreča, Enrico Ghersinich i Kevin Mainenti, sa 9½ bodova. Dodatni kriteriji donijeli su mladom Ghersinichu treće mjesto, dok će Mainenti dugo žaliti za propuštenom prilikom u 12. kolu. Peti je MK Luka Kukurin sa 8½ bodova, još jedan mladi porečki igrač. Dalje slijede Mrkaljević, MK Bulić i MK Ikica 8, Juras 7, Lazari Gaetano 6½ bodova, itd. Turnir je odigran u pazinskom hotelu „Lovac“, a organizirao ga je istoimeni šahovski klub. Igrao se švicarac u 13 kola, sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Na turniru je nastupilo 17 igrača iz Istarske i Promorsko-goranske županije. Prva trojica igrača nagrađeni su peharima. Turnir je protekao u ugodnom i prijateljskom ambijentu.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Moharić najbrži u Vodnjanu

IMG_0492

Boris Moharić

Peti ovogodišnji brzopotezni turnir u organizaciji ŠK Vodnjan okupio je 20 igrača, koji su odigrali švicarac u 11 kola. Najviše uspjeha imao je Boris Moharić, prekaljeni „ cugeraš “ iz Pule, osvojivši 9 bodova, bod više od najbliže pratnje. Na diobi drugog mjesta našli su se MK Josip Bulić i Pjerino Jurman sa 8 bodova, pa su dodatni kriteriji Buliću donijeli drugo, a Jurmanu treće mjesto. Četvrto mjesto osvojio je MK David Mrđen, najveće iznenađenje turnira, sa 7½ bodova. Osim osvajanja visokog 4. mjesta, popravio je i rejting za 66 bodova, što je najbolji rezultat turnira. Peti i šesti su MK Andrej Pačić i MK Duško Srdić, predstavnici domaćina, sa 7 bodova. Dalje slijede Glavaš, Fiala i M. Pahljina 6, Juras, Nikolić, Dragić i Juršić 5½ bodova, itd. Najuspješniji mladi igrač na turniru je Marko Pahljina sa 6 bodova. U ukupnom godišnjem poretku, nakon pet odigranih turnira, u vodstvu je MK Josip Bulić sa 36 bodova. Drugi je Krešimir Kvaternik sa 21, a slijede Boris Moharić 20, MK Andrej Pačić 18, Pjerino Jurman 16, MK Roberto Jurman , MK Kristian Valković i MK Milan Marčeta 15, MK Renato Licardo i MK David Mrđen 13, itd. Kod mladih igrača u vodstvu je Ivo Pahljina sa 32 boda, ispred Enrica Ghersinicha sa 29 bodova. Dalje slijede Marko Pahljina 28, Niko Peruško 25, Frano Rajković 17 bodova, itd.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Škola šaha u Poreču

p1010983Šahovski klub “Vladimir Gortan” Poreč organizira školu šaha za djecu predškolske dobi, te za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016/17.
Upisi i informacije počinju od 21. rujna 2016. godine. Škola šaha će se održavati srijedom i petkom s početkom u 17:30 sati, u prostorijama kluba, na adresi Mate Balota 4a u Poreču.

Sve detaljne informacije možete dobiti na broj mob. 095 / 913 – 7673, Giuseppe Ghersinich, šahovski trener u ŠK „ Vladimir Gortan “.

image_print

Vidicu pripao rujanski Bumbar

DSCN9767Bumbar za rujan okupio je svega 5 igrača, 3 iz Buja i 2 iz susjedne Slovenije, koji su odigrali dvokružni Berger u 10 kola. Majstorski kandidat Josip Bulić po prvi put ove godine nije pobjednik jednog Bumbara. Ovaj put je to pošlo za rukom Mihi Vidicu, koji je osvojio prvo mjesto sa 7 bodova i +47 bodova zarađenog rejtinga. Drugo mjesto osvojio je također gost iz Slovenije, Andrej Žnidarčić sa 6 bodova i +15 bodova rejtinga. Tek treći je MK Josip Bulić sa 5 bodova i – 19 bodova rejtinga. Domaći predstavnici Matija Kovačević i Zvonko Juras nisu bili raspoloženi za igru, pa su završili na četvrtom i petom mjestu sa 1 osvojenim bodom. U ukupnom godišnjem poretku vodi MK Josip Bulić sa 68 bodova. Slijede Matija Kovačević 41, Jurij Hajna 39, Aleksandar Barcal 33, Zvonko Juras 31, Vladimir Slejko 27, Andrej Žnidarčić 26, Marijan Cvenček 25, itd. Sudački posao odradio je Josip Bulić, klupski sudac.

Chess Results

image_print
image_print