Archive for Listopad, 2021

Karlobag vodi, ali Porečani imaju susret manje

E. Ghersinich /lijevo/ protiv Črepana (foto: B. Purić)

E. Ghersinich /lijevo/ protiv Črepana (foto: B. Purić)

Nakon što su 23. i 24. listopada u Rijeci odigrana još tri kola Druge hrvatske šahovske lige Zapad, na čelu je momčad ŠK Karlobag, no ima i jedan odigrani susret više od drugoplasiranog ŠK Vladimir Gortan iz Poreča. Do različitog broja odigranih susreta došlo je zbog nedolaska ekipe ŠK Pula II na drugi krug natjecanja – razlog je koronavirus, a ostaje pod upitnikom hoće li ta ekipa nastaviti natjecanje. Ne nastavi li igrati, rezultati dosadašnja njihova tri susreta bit će izbrisani iz ljestvice.
Poredak: Karlobag 10 meč-bodova (iz 6 susreta), Vladimir Gortan 9 (5), Velebit 8 (6), Goranka i Krk po 7 (6), Rječina 6 (6), Lošinj 6 (5), Rijeka II 6 (6), Buje 3 (6), Batana 2 (6), Pula II 2 (3), Kastav 0 (5).
Također u Rijeci, u subotu, 6. studenog bit će odigrano sedmo i osmo kolo Druge lige Zapad.

Chess Results

image_print

I. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“ odgođen za 11. prosinca u Peroju

Zbog velikog broja zaraženih korona virusom među organizatorima, sudcima i igračima Organizacijski odbor I. Memorijalnog šahovskog turnira „Duško Srdić – Dule“ donio je u petak odluku da se održavanje memorijalnog turnira odgodi za bolja vremena. Predviđeni termin održavanja memorijala je u subotu 11. prosinca 2021. s početkom u 11 sati. Raspis ostaje isti, a o svim promjenama pravovremeno će biti informirana šahovska javnost putem medija i našeg portala.

image_print

Veterani Istarske županije srebrni na državnom prvenstvu u šahu

IMG-20211016-WA0000

Ekipa Istarske županije

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH (UDVDR RH) u Crikvenici je održano 25. državno prvenstvo UDVDR – a RH. Nastupilo je ukupno 18 ekipa iz cijele Hrvatske, koje su odigrale 7 kola švicarca na tempo igre od 15 minuta po igraču. Ekipu su sačinjavala 4 igrača. Ekipa Istarske županije ostvarila je odličan rezultat zauzevši 2. mjesto na kraju prvenstva. Uspjeh su polučili Pjerino Jurman 5½/7, MK Igor Fattorich 4½/7, FM Boris Grbac 4/7 i Ivan Kelava 5/7. Kapetan i voditelj ekipe bio je Rasim Čordić – Gero. Prvo mjesto osvojila je ekipa Grada Zagreba, dok je treća bila ekipa susjedne Primorsko – goranske županije. Konačni poredak: Grad Zagreb 20½, Istarska 19, Primorsko – goranska 18, Osječko – baranjska 17, Bjelovarsko – bilogorska i Splitsko – dalmatinska 16½, Dubrovačko – neretvanska 15½, Koprivničko – križevačka 15, Sisačko – moslavačka, Šibensko – kninska, Karlovačka i Međimurska 14½, Brodsko – posavska 14, Ličko – senjska 13, Virovitičko – podravska 12½, Požeško – slavonska 11, Zagrebačka 5½ i Zadarska županija bez bodova. Sudački dio posla odradio je međunarodni sudac Eduard Piacun.

Chess Results

image_print

Kadetkinje Šk „Crikvenica“ i juniori Šk „Pula“ pobjednici u ligama regije „zapad“

Meč kadetkinja Šk Crikvenica - Šk Veli Vrh

Meč kadetkinja Šk Crikvenica – Šk Veli Vrh

Kadetkinje Šk „Crikvenica“, Crikvenica pobjednice su Lige kadetkinja regije „zapad“ za 2021. godinu. Inače, proteklu subotu u Crikvenici je odigrana Liga kadetkinja regije „zapad“ za 2021. godinu na kojoj su nastupile svega dvije ekipe, po jedna iz Istarske i Primorsko – goranske županije. Nakon odigranog dvokružnog Bergera od dva kola u prvom meču je maksimalnim rezultatom slavila ekipa Šk „Crikvenica“ protiv ekipe Šk „Veli Vrh“, Pula. U drugom meču je bilo puno neizvjesnije o čemu govori i konačni rezultat 2:2. Uspjeh su kadetkinje Šk „Crikvenica“ ostvarile u sastavu: MK Ema Hajdinić, Tara Škiljan, Ena Ban. Leona Vuković i Katia Milić. Drugo mjesto osvojile su kadetkinje Šk „Veli Vrh“, Pula u sastavu: Ana Mišan, Ema Ukotić, Marta Assad De Marco i Mara Gortan. Sudački dio posla odradio je IA Nenad Dorić. U isto vrijeme u Puli je odigrana II. juniorska liga regije „zapad“ za 2021. godinu. Nastupile su tri ekipe, jedna iz Istarske i dvije iz Primorsko – goranske županije. Nakon odigranog Bergera od tri kola slavila je ekipa Šk „Pula“, Pula. Pobijedili su u oba meča te sa 4 meč boda i 5½ pojedinačnih bodova zasluženo osvojili 1. mjesto. Uspjeh su ostvarili u sastavu: Dino Lovrić, Niko Peruško, Ivo Pahljina i Lara Nikolić. Drugo mjesto osvojili su juniori Šk „Crikvenica“, Crikvenica (Erik Haidinger, Ivano Sundać, Ivano Tomljanović, Vid Krešić i Ivan Ivančić) sa 2 meč boda i 4 pojedinačna boda, dok je treća ekipa Šk „Rijeka“, Rijeka (Andrija Čubrić, Domagoj Lončarić, Jordan Sergo i Lana Trglavčnik) bez meč bodova i 2½ pojedinačna boda. Sudački dio posla odradio je IA Kristian Valković.

Chess Results

image_print

I. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“ 30. listopada u Peroju

P1060964U znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana, susjeda i prijatelja „Društvo perojskih Crnogoraca 1657“ i Šk „Vodnjan“ organiziraju I. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“, u subotu 30. listopada 2021. godine. Turnir će se održati u Omladinskom domu u Peroju s početkom u 11 sati. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, pojedinačni švicarski sustav u 11 kola. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti i šahistkinje, bez obzira na kategoriju i titulu te koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir će se rejtingirati za FIDE rejting listu za brzopotezni šah. Zbog pridržavanja strogih epidemioloških mjera propisanih od Stožera CZIŽ organizator je ograničio broj učesnika na 60. Kotizacija iznosi 50 HRK za seniore i seniorke te 30 HRK za igrače i igračice mlađe od 16 godina u koju su uključeni kava i piće tijekom turnira te ručak i piće nakon završetka turnira. Organizator je osigurao nagradni fond u iznosu od 1.800,00 HRK, pehare, medalje, predmetne nagrade, šahovsku literaturu i slatke poklone za najuspješnije.

Napomena: Svi natjecatelji/natjecateljke te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju športskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim športskim objektima. Prije početka prvenstva svim natjecateljima/natjecateljkama će se izmjeriti tjelesna temperatura od strane organizatora. U prostoru za igru dozvoljen je boravak samo sudcima i natjecateljima. Turnir će se igrati pod zaštitnim maskama pa su svi natjecatelji/natjecateljke dužni donijeti iste sa sobom.

Informacije i prijave: Molimo sve zainteresirane da prijave svoj dolazak na turnir do 28.10.2021. Zbog ograničenog broja mjesta (60) prednost će imati šahisti i šahistkinje prema redoslijedu prijava. Prijave možete izvršiti na: igormili8@gmail.com ili na 091/544 – 7849, Igor Milovac, glavni sudac turnira.

 

Chess Results

image_print
image_print