I. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“ 30. listopada u Peroju


P1060964U znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana, susjeda i prijatelja „Društvo perojskih Crnogoraca 1657“ i Šk „Vodnjan“ organiziraju I. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“, u subotu 30. listopada 2021. godine. Turnir će se održati u Omladinskom domu u Peroju s početkom u 11 sati. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, pojedinačni švicarski sustav u 11 kola. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti i šahistkinje, bez obzira na kategoriju i titulu te koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir će se rejtingirati za FIDE rejting listu za brzopotezni šah. Zbog pridržavanja strogih epidemioloških mjera propisanih od Stožera CZIŽ organizator je ograničio broj učesnika na 60. Kotizacija iznosi 50 HRK za seniore i seniorke te 30 HRK za igrače i igračice mlađe od 16 godina u koju su uključeni kava i piće tijekom turnira te ručak i piće nakon završetka turnira. Organizator je osigurao nagradni fond u iznosu od 1.800,00 HRK, pehare, medalje, predmetne nagrade, šahovsku literaturu i slatke poklone za najuspješnije.

Napomena: Svi natjecatelji/natjecateljke te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju športskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim športskim objektima. Prije početka prvenstva svim natjecateljima/natjecateljkama će se izmjeriti tjelesna temperatura od strane organizatora. U prostoru za igru dozvoljen je boravak samo sudcima i natjecateljima. Turnir će se igrati pod zaštitnim maskama pa su svi natjecatelji/natjecateljke dužni donijeti iste sa sobom.

Informacije i prijave: Molimo sve zainteresirane da prijave svoj dolazak na turnir do 28.10.2021. Zbog ograničenog broja mjesta (60) prednost će imati šahisti i šahistkinje prema redoslijedu prijava. Prijave možete izvršiti na: igormili8@gmail.com ili na 091/544 – 7849, Igor Milovac, glavni sudac turnira.

 

Chess Results

image_print

Comments are closed.