Archive for Siječanj, 2022

III. Otvoreni pojedinačni šahovski turniri „Dan svetog Blaža – Vodnjan 2022.“ odgođeni za 2023. godinu

skvodnjanvodlogoZbog jako velikog broja zaraženih korona virusom posljednjih dana u Republici Hrvatskoj, Stožer Civilne zaštite Istarske županije nije odobrio dopuštenje traženog broja igrača/igračica (ukupno 50) organizatoru III. Otvorenih pojedinačnih kadetskih turnira te seniorskog turnira „Dan svetog Blaža – Vodnjan 2022.“, već je taj broj smanjio na 25, uključujući sudce. Kako bi to značilo da više od polovice prijavljenih kadeta i kadetkinja (47), te seniora i seniorki (45) ne bi moglo nastupiti na turnirima, Organizacijski odbor Šahovskog kluba Vodnjan istog je dana donio odluku o otkazivanju turnira za 2022. godinu. Organizator turnira se zahvaljuje svim kadetima, kadetkinjama, njihovim roditeljima i trenerima te seniorima i seniorkama. koji su planirali svojim dolaskom pridonijeti obilježavanju svetog Blaža, zaštitnika Grada Vodnjana.

Organizacijski odbor Šk Vodnjan

image_print

Prvi put – Mahmutović

ŠK LošinjAjdin Mahmutović, koji je nedavno iz BiH doselio u Mali Lošinj, pobijedio je na prvom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu. Sudjelovala su devetorica igrača.
Poredak: Ajdin Mahmutović 7 bodova (iz 8), Tomislav Okrugić 6, Roland Wegemann, Edi Šimunić i Bojan Purić po 5, Josip Pekić 4, Karlo Maričević 3, Igor Basta 1, Leon Štajduhar 0.
Prvoj petorici pripali su bodovi za ukupni redoslijed (5, 4, 3, 2 i 1). Predviđeno je da cijeli ciklus čini dvanaest turnira (što lani i preklani nije uspjelo zbog zabrana javnih okupljanja, pa tako i šahovskih natjecanja), a svakom igraču bit će otpisana tri najlošija nastupa.
Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu ima bogatu tradiciju – prvi put je priređeno još 1971. godine kao dvodnevni turnir, a od 1983. godine igra se kao ciklus od dvanaest turnira, s tim da u nekoliko navrata ta kvota nije bila realizirana zbog više sile. Najviše naslova brzopoteznog prvaka Lošinja ima majstorski kandidat Boris Tirkajla, s devet zlatnih medalja.

image_print

Godišnja skupština Šahovskog saveza Istarske županije 6. veljače u Puli

ssziGodišnja skupština Šahovskog saveza Istarske županije za 2021. godinu održat će se u nedjelju, 6. veljače 2022. godine u prostorijama Šahovskog kluba Pula, Radićeva ulica br. 20 u Puli s početkom u 11 sati. Pozivaju se svi predstavnici klubova da nazoče skupštini. Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela 091/544 – 7849, Igor Milovac – predsjednik ŠSIŽ i 095/362 – 5012, Valter Valković – tajnik ŠSIŽ.

image_print
image_print
Arhiva