Prvi put – Mahmutović


ŠK LošinjAjdin Mahmutović, koji je nedavno iz BiH doselio u Mali Lošinj, pobijedio je na prvom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu. Sudjelovala su devetorica igrača.
Poredak: Ajdin Mahmutović 7 bodova (iz 8), Tomislav Okrugić 6, Roland Wegemann, Edi Šimunić i Bojan Purić po 5, Josip Pekić 4, Karlo Maričević 3, Igor Basta 1, Leon Štajduhar 0.
Prvoj petorici pripali su bodovi za ukupni redoslijed (5, 4, 3, 2 i 1). Predviđeno je da cijeli ciklus čini dvanaest turnira (što lani i preklani nije uspjelo zbog zabrana javnih okupljanja, pa tako i šahovskih natjecanja), a svakom igraču bit će otpisana tri najlošija nastupa.
Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu ima bogatu tradiciju – prvi put je priređeno još 1971. godine kao dvodnevni turnir, a od 1983. godine igra se kao ciklus od dvanaest turnira, s tim da u nekoliko navrata ta kvota nije bila realizirana zbog više sile. Najviše naslova brzopoteznog prvaka Lošinja ima majstorski kandidat Boris Tirkajla, s devet zlatnih medalja.

image_print

Comments are closed.