Archive for Prosinac, 2014

Ferčec pobjednik Novogodišnjeg turnira

DSCN0738.jpg

U organizaciji šahovskih klubova, Pule, Uljanika i Vodnjana, sinoć je odigran tradicionalni Novogodišnji , pojedinačni, brzopotezni turnir. Turnir je odigran u prekrasnom ambijentu hotela „Pula“, u Puli. Okupio je 40 igrača, 6 sa međunarodnim titulama, koji su odmjerili snage kroz 15 kola Švicarca, sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Najuspješniji je bio GM Nenad Ferčec, opravdavši ulogu prvog favorita turnira. Osvojio je 13,5 bodova, 1,5 bodova više od klupskog kolege, drugoplasiranog IM Miroslava Žufića. Na diobi trećeg mjesta našli su se IM Branko Lovrić i MK Roberto Jurman, sa po 10,5 bodova. Dodatni kriteriji bili su na strani Lovrića. Odlično, peto mjesto osvojio je MK Renato Licardo sa 10 bodova, dok je šesti FM Nikola Ciganović sa 9,5 bodova. Dalje slijede FM Novak, MK Pavičić I MK Bulić sa po 9 bodova, itd. Od mladih igrača, najuspješniji su bili Marko Pahljina sa 7, i Dino Lovrić sa 6 osvojenih bodova. Trojica prvoplasiranih igrača nagrađeni su peharima, a svi sudionici nagrađeni su slatkim paketima, vrijednih organizatora. Sudački posao, bez potrebe za ijednom intervecijom, odradio je dvojac Igor Milovac, FA i Valter Valković, NA.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Marko Pahljina stopostotno

SAMSUNG_050ŠK „Pula“ organizirao je tradicionalni Božićni kadetski turnir za 2014. godinu. Nastupilo je 10 kadeta, svih uzrasta, koji su odigrali Berger od 9 kola. Najuspješniji je bio Marko Pahljina, koji je pobijedio sve svoje protivnike i zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Dino Lovrić sa 7,5 bodova, a treće Frano Rajković sa 7 bodova. Četvrti je Enio Ibrišagić sa 4,5 bodova. Dalje slijede Kupus i Vinovrški sa 4, Orbanić 3,5, Percan 2, Ivo Pahljina 1,5 i Kijamet 1 bod. Trojica prvoplasiranih igrača nagrađeni su peharima, a svi sudionici turnira počašćeni su pizzama iz pizzerije „Jupiter“ u Puli. Sudački posao odradio je Veselin Ilić.

image_print

Novogodišnji Blitz 29. prosinca

nyear

Tradicionalni Pojedinačni Novogodišnji brzopotezni turnir, u organizaciji Šahovskih klubova „Pula“, „Uljanik“ i „Vodnjan“, održati će se 29. prosinca 2014. godine u hotelu „Pula“ u Puli, sa početkom u 18 sati. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani šahisti, bez obzira na kategoriju i titulu, a koji se prijave do 17.45 sati na dan igranja turnira i uplate kotizaciju u iznosu od 30 kuna. Igrati će se Švicarac u 15 kola ili Berger u slučaju manjeg broja igrača. Tempo igre je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Svi sudionici turnira biti će nagrađeni prigodnim predmetnim poklonima.

Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/9824 – 785, Valter Valković.

image_print

Božićni kadetski turnir ŠK “Lošinj”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(fotografija : Bojan Purić)

Odigran je tradicionalni Božićni kadetski turnir ŠK “Lošinj”, a nastupilo je dvadesetoro djece s Lošinja i Cresa. Igralo se šest kola, na tempo igre od 15 minuta.

Poredak: Romano Solis 5,5 bodova (iz 6), Damjan Bakija (oba Cres), Josip Mikić (Lošinj) 4,5, Ivan Mokorić, Nikola Pekar, Bruno Nađ, Mateo Zovko (svi Cres) 4, Alen Komadina 3,5, Daniel Stipić (oba Lošinj), Jakov Farkaš Tomljenović (Cres), Kristian Baumgarten, Adam Pahljina Hernandez (oba Lošinj), Kristian Blažević (Cres) 3, Marko Berić 2,5, Andrija Marinac, Antonio Andrijčić 2, Frane Devčić, Lena Kunda 1, Stipo Stipić (svi Lošinj) 0,5 boda.

image_print

Boris Grbac prvak ŠK „Vladimir Gortan“

MainentiKevin

Kevin Maineti
(fotografija : Mislav Bošnjak)

Ovogodišnje Zatvoreno prvenstvo ŠK „Vladimir Gortan“ okupilo je devet igrača, koji su odigrali jednokružni Berger. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču za cijelu partiju, plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Nakon devet odigranih kola, prvo mjesto osvojio je MK Boris Grbac sa 5,5 bodova. Na diobi drugog mjesta našla su se trojica igrača sa 4,5 bodova, pa su konačni poredak odlučili dodatni kriteriji. Tako je NM Dragan Grgurić drugi, Kevin Mainenti treći, a MK Mirko Popović četvrti. Peti i šesti su MK Ante Ikica i Dario Bonaca sa 4 boda. Dalje slijede Luka Kukurin sa 3,5, Giuseppe Ghersinich sa 3 i Enrico Ghersinich sa 2,5 bodova. Zanimljivost je da su dvojica prvoplasiranih igrača izgubili rejting bodove, dok je najviše profitirao mladi Kevin Mainenti popravivši rejting za čak 72 boda. Sudački posao uspješno je odradio Giuseppe Ghersinich, županijski sudac.

Chess Results

image_print
image_print