Archive for Kolovoz, 2018

Oruč osvojio svoj prvi brzopotezni turnir

Damir Oruč (foto: B. Purić)

Damir Oruč (foto: B. Purić)

Na osmom od ukupno dvanaest predviđenih turnira za Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, pobijedio je Damir Oruč. U presudnoj partiji remizirao je s Bojanom Purićem, no kako je vodio crne figure, a obojica ovih igrača dobila su sve ostale partije, taj je kriterij bio odlučujući.
Poredak: Damir Oruč i Bojan Purić po 6½ bodova (iz 7), Roland Wegemann 5, Edo Jerković 4, Josip Mikić 3, Karlo Maričević 2, Petar Muskardin 1, Karlo Muskardin 0.
Ukupni poredak: Purić 28, Tomić 18, Wegemann 15, Okrugić 11, M. Muškardin 10, Oruč, Mikić 9, itd.

image_print

Purić prvi na jubilarnom creskom turniru

Po troje najboljih seniora, kadetkinja i kadeta (foto: O. Marković)

Po troje najboljih seniora, kadetkinja i kadeta (foto: O. Marković)

Odigran je i drugi ljetni turnir ŠK “Cres” na otvorenom, na trgu ispred palače Arsan. Bio je to ujedno deseti turnir “Frane Petrić”, a sveukupno dvadeseti ovakav turnir od obnove rada kluba.
Sudjelovalo je šesnaest igrača, od čega šestoro kadet(kinj)a, a igralo se sedam kola švicarskim sustavom, na tempo igre od 15 minuta po igraču.
Poredak: Bojan Purić (Lošinj) 6½ bodova (iz 7), Manuel Oljača 5½, Boris Balon, Gorast Klemenc 4½, Nikša Unković, Matej Salković (svi Cres), Roland Wegemann (Lošinj), Ognjen Marković (Cres), Dirk Balthaus (Amsterdam) i Lena Kunda (Lošinj) po 4, Sabino Sepčić, Deni Pongrac 3, Rubi Bosnić 2, Ivana Kučić (svi Cres), Petar Muskardin i Karlo Muskardin (oba Lošinj) po 1 bod.

image_print

Pobjeda kadeta Šk Sveta Nedelja u Puli

20180824_183747U organizaciji Šahovskog saveza Istarske županije i Šk Pula održan je prijateljski meč između kadeta iz Istarske županije i Šk Sveta Nedelja iz Zagrebačke županije. Meč je odigran u prostorijama Šk Pula u Puli, a igralo se na 8 ploča po ševeningenu uz tempo igre od 7 minuta po igraču plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Domaćini su nastupili u sastavu: Bruno Purini, Niko Peruško, Ivo Pahljina, David Fiškuš, Sven Vinovrški, Lara Nikolić, Janko Soklić i Bartol Pekica, dok su za goste iz Svete Nedelje nastupili: Lovro Novosel, David Galoić, Ivan Morić, Sara Arlavi, Ante Radalj, Erik Cvetković, Gregor Kršić i Niko Radalj. Nakon 8 odigranih kola uvjerljivim rezultatom 38½:25½ slavili su gosti iz Svete Nedelje. Najuspješniji kod domaćina bio je Bruno Purini sa 7½ osvojenih bodova, dok su svi ostali znatno podbacili. Kod gostiju najuspješniji je bio Lovro Novosel sa 7 osvojenih bodova, a slijedili su ga Ivan Morić 6½, David Galoić i Sara Arlavi sa po 6 osvojenih bodova itd. Meč je protekao u fer i sportskom ambijentu, bez ijedne sudačke intervencije. Nakon meča kadeti su nastavili druženje uz roštilj i piće, koje su im organizatori osigurali.

image_print

Andrej Žnidarčić najbolji na ljetnom turniru

Mario Garić - Andrej Žnidarčić  foto Z. Juras

Mario Garić – Andrej Žnidarčić
foto Z. Juras

U Bujama je u organizaciji Šk Buje i u suradnji sa  Šd Piran  održan ljetni pojedinačni turnir, a u sklopu Four Seasons – Četiri godišnja doba – 4 letni časi. Drugi turnir okupio je 16 igrača iz Hrvatske i Slovenije. Odigran je Berger u 15 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka. Najviše uspjeha imao je MK Andrej Žnidarčić, koji je skupio 12½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Isti broj bodova, ali lošije dodatne kriterije imao je najbolji domaći igrač, FM Josip Bulić. Zanimljivost je da su ova dvojica igrača i prošle godine na ljetnom turniru dijelila prvo mjesto i da su dodatni kriteriji i tad bili na strani gosta iz Slovenije. Treći je MK Roberto Jurman s 11 bodova, a četvrti i peti sa po 10 bodova Pjerino Jurman i Aleksandar Barcal. Pobjednik proljetnog turnira, Matija Kovačević, završio je turnir na šestom mjestu s 9½ bodova. Dalje slijede Mladen Cvenček 8, Husnija Šarić 7½, Vladimir Slejko 7, Jurij Hajna 6½, Zvonko Juras 5½, Pero Senjić, Jovan Matić i Ivan Kelava 5, Domagoj Bačić 4 i Mario Garić 1 bod. Sudački dio posla odradio je Zvonko Juras, IA.

Chess Results

image_print

II. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “ pripao Jergoviću

IMG_20180819_223055U restoranu „ Betiga “ u Barbarigi Šk Vodnjan organizirao je II. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “ u znak sjećanja na svog nekadašnjeg igrača i prijatelja, koji je preminuo prije dvije godine. Na turniru je nastupilo 25 igrača i jedna igračica iz 10 klubova, koji su odigrali švicarac u 9 kola s tempom igre od 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je Andrija Jergović iz Šk Gospić, koji je skupio 7½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Upisao je 7 pobjeda, 1 remi i 1 poraz ( MK Marčeta ) i popravio rejting za + 37 bodova. Drugo mjesto s bodom zaostatka osvojio je veteran Šk Uljanik iz Pule, MK Milan Marčeta, koji je još jednom pokazao odličnu igru i pomrsio račune puno mlađim protivnicima. Na diobi trećeg mjesta sa po 6 bodova našli su se Bruno Purini, Šk Vladimir Gortan, Poreč, Krešimir Kvaternik, Šk Delnice i Miroslav Nikolić, Šk Uljanik, Pula pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je na kraju Purini treći, Kvaternik četvrti, a Nikolić peti. Dalje slijede Niko Peruško, Šk Pula, MK Enrico Ghersinich, Šk Vladimir Gortan, Poreč, Zvonko Juras, Šk Buje i Lovro Novosel, Šk Sveta Nedjelja 5½, MK Giuseppe Ghersinich, Šk Vladimir Gortan, Poreč, Loris Glavaš, Šk Uljanik, Pula i David Galoić, Šk Sveta Nedjelja 5 bodova itd. Organizator je pobjednika turnira nagradio peharom, a drugog i trećeg u konačnom poretku medaljama. Osim njih medaljama su nagrađena i najuspješnija trojica kadeta ( 1. Niko Peruško, Šk Pula, 2. Lovro Novosel, Šk Sveta Nedjelja i 3. David Galoić, Šk Sveta Nedelja ) i veterana ( 1. Zvonko Juras, Šk Buje, 2. MK Giuseppe Ghersinich, Šk Vladimir Gortan, Poreč i 3. MK Duško Srdić, Šk Vodnjan ). Memorijal je protekao u prijateljskom i sportskom ozračju, a obilježio ga je nastup velikog broja kadeta. Tomu su najviše doprinijeli gosti iz Šk Sveta Nedjelja, koji trenutno imaju šahovski kamp u Rapcu. Sudački dio posla odradio je IA Igor Milovac.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva