Archive for Lipanj, 2014

Dino Lovrić brončani

10492327_772482856107001_266636941_o.jpgNakon šest dana velikih borbi poznati su pobjednici u svim skupinama ovogodišnjeg Kadetskog prvenstva Hrvatske koje je održano u Kaštel Štafiliću. U skupini do 9 godina pobjednici su Dora Arnold i Erik Hajpek. Tereza Dejanović i Roko Vlahov pobjednici su u skupini do 11 godina dok su Ena Cvitan i Oliver Kukas pobjednici u skupinama do 13 godina. Mihaela Blažeka i Leon Livaić pobjednici su u skupinama do 15 godina. Loš prethodni dan uspio je popraviti Dino Lovrić pobjedom protiv Roke Kasuna. Ova pobjeda mu je donijela diobu drugog mjesta, a zbog lošijeg dodatnog kriterija morao se zadovoljiti trećim mjestom. Šansu za medalju propustio je Enrico Ghersinich porazom u zadnjem kolu. Kandidati za medalju bili su još Frano Rajković i u jednom trenutku Bojana Rački. Frano je nakon odličnog starta popustio pred kraj natjecanja i to ga je udaljilo od pobjedničkog trona. Bojani se sreća nije nasmješila protiv Zvjezdane Iveković u boljoj poziciji i na kraju je završila na sedmom mjestu. Bodovni učinak predstavnika istarskih klubova: Lovrić 6,5 bodova, Ghersinich 6 bodova, Rajković 5,5 bodova, Pahljina i Rački 5 bodova, Mainenti 4,5 bodova, Ivanov i Fiškuš 4 boda.

image_print

Neizvjesno do kraja

HSSKolo prije kraja Kadetskog prvenstva Hrvatske poznata je samo pobjednica kod kadetkinja u skupini do 11 godina. To je Tereza Dejanović iz ŠD“Sisak“koja je u osmom kolu remijem osvojila naslov prvakinje, a prije toga je nanizala sedam pobjeda. U svim ostalim skupinama vodi se žestoka borba za pobjednički tron. Loš dan imali su predstavnici ŠK“Pula“Lovrić i Rajković, a priliku za medalju ima Enrico Ghersinich koji je pobjedom nad Rajkovićem zasjeo na treće mjesto. Enrico je nakon lošeg drugog dana nanizao četiri pobjede i nalazi se u prilici ponoviti uspjeh iz 2012. godine. Zanimljiva borba vodi se u skupini kadeta do 15 godina gdje su prva trojica bodovno poravnati, a slijedi ih skupina od pet igrača sa samo pola boda zaostatka. Kome će sreća biti naklonjena i tko će se okititi medaljom znati ćemo sutra po završetku posljednjih partija na prvenstvu. Posljednje kolo na rasporedu je sutra u 09.00 sati.

 

Partije uživo na HŠS
HSS

 

Chess Results

 

image_print

Lovrić u vrhu

Nakon odigranog sedmog kola naziru se pobjednici u nekim skupinama i kod kadeta i kod kadetkinja.U skupini kadetkinja do 11 godina Tereza Dejanović ima stopostotni učinak i dva boda prednosti pred najbližom pratnjom. Pola boda još ju dijeli da i teoretski osigura naslov. U skupini kadeta do 11 godina Roko Vlahov ima bod prednosti pred Dinom Lovrićem i Kristijanom Šagovcem. Dino je najbolje plasirani igrač od predstavnika istarskih klubova i ako ne bude nekog nepredvidivog kiksa u posljednja dva kola medalja bi trebala biti realnost. U obje skupine do 9 godina, kod kadetkinja do 13 i 15 godina vodeće imaju pola boda prednosti pred najbližom pratnjom i do zadnjih poteza prvenstva sigurno nećemo znati pobjednike i pobjednice. Kod kadeta u skupinama do 13 i 15 godina vlada velika izjednačenost u vrhu. Švicarski sustav sparivanja često zna biti odlučujući u presudnim trenucima, pa je tako i ovog puta odlučio da vrlo važnu partiju igraju Rajković i Ghersinich. Oba igrača imaju šanse za medalju, ali nakon osmog kola samo će jedan ostati u utrci ili nijedan u slučaju remija. Marko Pahljina se nalazi u skupini kadeta sa 4 boda, koliko ima i Bojana Rački kod kadetkinja. Od ostalih kadetkinja Ana Maria Ivanov je skupila 3,5 bodova a Kaori Mainenti i Eva Fiškuš po 3 boda.

 

Partije uživo na HŠS
HSS

 

Chess Results

 

image_print

Odigrano peto kolo

10503825_770635876291699_103198442_o.jpg

Danas je na rasporedu bilo peto kolo u svim skupinama. Sparno prijepodne i viroza koja se uvukla među mlađe kadete doprinijela je polovičnom uspjehu istarskih predstavnika. Dino Lovrić koji igra cijelo prvenstvo pod antibioticima remizirao je protiv drugog nositelja u skupini, Kristijana Šagovca. Bolje pozicije iz otvaranja upropastili su Bojana Rački i Frano Rajković. Frano je u u samom cajtnotu uspio u izgubljenoj poziciji iskoristiti nepreciznost protivnika i spasiti pola boda, dok Barbara nije bila te sreće protiv pete nositeljice, Zvjezdane Iveković. Nakon dva uzastopna poraza pobjedom se vratio Enrico Ghersinich. Zanimljiva je situacija kod kadeta u skupini do 15 godina gdje vodi Bruno Makovec iz ŠK“Sloboda“Mihovljan ispred Plenče i Tice koji su prvi i drugi nositelj. Nakon petog kola bodovni učinak istarskih predstavnika iznosi:Lovrić i Rajković 4boda, Ghersinich, Pahljina i Rački po 3 boda, Ivanov i Mainenti 2 boda, te Fiškuš 1,5 bodova. Sutra je na rasporedu duplo kolo pa će današnje slobodno popodne mnogi željni kupanja i odmora maksimalno iskoristiti.

 

Partije uživo na HŠS
HSS

 

Chess Results

 

image_print

Gužva na vrhu

10469653a8734326cb9.jpg

Drugi dan Kadetskog prvenstva Hrvatske obilježile su žestoke borbe u svim skupinama. Nakon četiri odigrana kola samo se tri kadetkinje i dva kadeta mogu pohvaliti stopostotnim učinkom. Od predstavnika istarskih klubova najbolje rezultate su postigli Dino Lovrić i Frano Rajković sa 3,5 bodova kod kadeta, te Bojana Rački sa 3 boda kod kadetkinja. S obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem tijeku prvenstva, Lovrić i Rajković imaju dobre izglede da se uspnu na pobjednički tron. Bojana se nalazi na diobi drugog mjesta i uz malo sreće sa ždrijebom mogla bi postići veliki uspjeh. Odličnu igru pruža Marko Pahljina i samo su ga nijanse dijelile u četvrtom kolu od punog plijena protiv prošlogodišnjeg viceprvaka. Ostali predstavnici imaju skromniji bodovni učinak a tome je u znatnoj mjeri doprinijelo toplo vrijeme i naporna satnica natjecanja. Sutra je na rasporedu jedno kolo, pa će popodnevni odmor omogućiti mnogima da napune baterije za završnicu prvenstva. Partije sa prvih stolova možete pratiti ovdje HŠS – Partije uživo.

 

Chess Results

 

 

image_print
image_print