Archive for Veljača, 2022

Jakub Mrkaljević najbolji na prvenstvu kluba u Poreču

Poreč_(grb)U Poreču je u protekla tri tjedna odigrano prvenstvo Šk „Vladimir Gortan“ za 2022. godinu, na kojem je nastupilo svega 6 šahista i jedna šahistkinja. Odigran je Berger u 7 kola s tempom igre od 90 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je prvokategornik Jakub Mrkaljević, koji je sve partije pobijedio i sa 6 bodova osvojio naslov najboljeg igrača kluba za 2022. godinu. Drugo mjesto sa 4½ boda osvojio je MK Mirko Popović, dok je treći MK Giuseppe Ghersinich s pola boda manje. Dalje slijede: Matej Salković 3, Antonio Vuk 2½, Danijel Kocijan i Tatjana Božović ½ boda. Prvenstvo je proteklo u fer i sportskom ozračju, bez ijedne sudačke intervencije. Sudački posao odradili su Giuseppe Ghersinich i Dario Boraca, nacionalni suci.

Chess Results

image_print

Prvenstvo ŠK „Vladimir Gortan“ za 2022. godinu

Šahovski klub Vladimir Gortan iz Poreča organizira pojedinačno prvenstvo kluba za 2022. godinu. Prvenstvo će se igrati u prostorijama kluba, naselje Mate Balote 4A u Poreču. Početak prvenstva je u srijedu 9. veljače 2022. s početkom u 18 sati. Igrati će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 sati. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje, članovi kluba, koji se prijave do srijede, 9.2.2022. do 17:45 sati, uplate kotizaciju u iznosu od 50,00 HRK i donesu potvrdu o uplaćenoj članarini za 2022. godinu. Svi šahisti i šahistkinje moraju posjedovati FIDE ID broj. Prvenstvo će se igrati po Pravilima šaha FIDE, kružni (Berger) sustav, broj kola će se odrediti nakon završetka prijava, FIDE-varijanta. Prvenstvo će se rejtingirati za FIDE rejting listu i nacionalnu rejting listu HŠS. Tempo igre iznosi 90 minuta + 30 sekundi dodatka po odigranom potezu. Obvezno zapisivanje poteza do kraja partije.
Nagradni fond:
1. mjesto – 250,00 HRK
2. mjesto – 150,00 KRK
3. mjesto – 100,00 HRK
Svečano zatvaranje i podjela nagrada 20 minuta nakon završetka posljednjeg kola.
Napomena: Uvrštenjem u turnirsku tabelu svi šahisti/šahistkinje prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slično) kao i fotografije s natjecanja.
Svi šahisti/šahistkinje te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju športskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim športskim objektima. Prije početka prvenstva svim šahistima/šahistkinjama će se izmjeriti tjelesna temperatura od strane organizatora. U prostoru za igru dozvoljen je boravak samo sudcima i šahistima/šahistkinjama. Prvenstvo će se igrati pod zaštitnim maskama.
Obaveze: Organizator osigurava šahovske garniture i šahovske satove za sve šahiste/šahistkinje, a svi šahisti/šahistkinje dužni su donijeti kemijsku olovku i zaštitnu masku.
Informacije i prijave: Giuseppe Ghersinich (095/913-7673) ili ghersinichgiuseppe@gmail.com.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva