Archive for Veljača, 2018

Kup Istarske županije 10. i 11. ožujka

ssziEkipni Kup Istarske županije u šahu za 2018. godinu na rasporedu je u subotu i nedjelju, 10. i 11. ožujka 2018. godine u prostorijama Šk „ Pula “, Radićeva br. 20 u Puli. Igrat će se švicarski ekipni sustav u pet kola, s tempom igre od 60 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja prijavljenih ekipa odigrat će se Berger. Kup će se rejtingirati za nacionalnu rejting listu. Pravo sudjelovanja imaju svi šahovski klubovi s jednom ili više ekipa, škole, firme i sl. a nastup na Finalu kupa Hrvatske ima najbolje plasirana ekipa kluba, člana ŠSIŽ. Svaka ekipa broji četiri igrača i može prijaviti najviše dvije rezerve te može nastupiti s jednim strancem. Svaka ekipa je dužna osigurati dvije šahovske garniture standardnih dimenzija i dva ispravna elektronska šahovska sata. Prijava sastava ekipa je u subotu, 10. ožujka do 09.30 sati, a prvo kolo počinje u 10.00 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 091/544 – 7849, Igor Milovac, Predsjednik ŠSIŽ.

image_print

Započele kadetske lige regije zapad

IMG-20180224-WA0012U Kastvu je započelo ovogodišnje natjecanje u kadetskim ligama regije zapad. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje natjecanje je organizirano kroz 1. i 2. kadetsku ligu. Nastupa ukupno 14 ekipa, 6 ekipa u 1. kadetskoj ligi i 8 ekipa u 2. kadetskoj ligi. Prema očekivanju najzastupljenije su ekipe iz Primorsko – goranske županije, njih 11, dok iz Ličko – senjske županije ne nastupa niti jedna ekipa. Lige su planirane u tri termina ( 24.02., 04.03. i 21.04. ) pa su prvi termin mnoge ekipe u 2. kadetskoj ligi iskoristile za odigravanje kojeg meča više. Na samom startu u 1. kadetskoj ligi ekipe Šk Pula, Šk Liburnija i Šk Rijeka ostvarile su po dvije pobjede i sa po 4 meč boda zasjele na vrh tablice. Ako se po jutru dan poznaje ove tri ekipe bi mogle voditi glavnu riječ oko prvog mjesta. Kadeti Šk Goranka iz Ravne Gore startali su sa tri pobjede i remijem u 2. kadetskoj ligi i nalaze se u vodstvu sa 7 meč bodova. Prate ih ekipe Šk Rječina i Šk Vladimir Gortan – 2, Poreč sa 4 meč boda, koji su također odigrali 4 meča. Četvrta je ekipa Šk Kraljevica također sa 4 meč boda, ali i odigranim mečom manje. Dalje slijede : Šk Zrinski – Frankopan, Novi Vinodolski 3, Šk Lošinj i Šk Cres 1 i Šk Viškovo bez meč bodova. Ekipe Šk Cres i Šk Lošinj odigrale su samo međusobni meč na Lošinju, zbog loših vremenskih prilika koje traju ovih dana. Nastavak kadetskih liga je u iduću nedjelju, 04. ožujka u Puli u s početkom u 10 sati.

Chess Results

image_print

Prvaci Teo Tomulić, Agata Vujić, Anamarija Radiković, Ivan Trošelj, Ema Hajdinić i Alen Liker

Teo Tomulić (foto. B: Purić)

Teo Tomulić (foto: B. Purić)

U Rijeci je počeo je niz prvenstava Primorsko-goranske županije za mlade. I dok su u konkurenciji do 11 godina odigrana dva turnira – za kadete, odnosno kadetkinjem, u kategorijama do 19 i do 15, zbog malo prijavljenih zajedno su igrali šahisti i šahistice. Svi su igrali u po šest kola švicarskim sustavom, na tempo od 30 min. + 30 sek. dodatka po potezu. Natjecanje su vodili suci Bojan Birk i Dušan Pijanović.
Poredak, juniori i juniorke do 19 god.: Teo Tomulić 6 (iz 6), Sandro Šafar 5, Patrik Zekić, Filip Vilke 3, Agata Vujić 2,5, Jelena Dašić, Massimiliano Marcel, David Petrović 2, Monika Hasanović 1 bod.
Kadeti i kadetkinje do 15 god.: Anamarija Radiković 5,5 (iz 6), Ivan Trošelj 5, Gabrijel Mažuran 4,5, Josip Mikić 3, Ivan Sršić, Lena Kunda, Marko Kvaternik 2, Armin Mujagić 0.
Kadeti do 11 god.: Alen Liker 5,5 (iz 6), Valentin Stanić 5, Karlo Abramović 4,5, Jan Petrušanec Tomac 4, Karlo Frketić, Matija Toman 3,5, David Divković, Mihajlo Zorić, Deni Pongrac, Franjo Sušanj 3, itd.
Kadetkinje do 11 god.: Ema Hajdinić 6 (iz 6), Jelena Kučić 4, Rubi Bosnić 3,5, Ivana Kučić, Ana Petrušanec Tomac 3, Petra Vančina 2,5, itd.

image_print

U subotu 24. veljače započinju kadetske lige zapad

HSSKao i svake godine natjecanja u ligama regije „ zapad “ prvi započinju kadeti. Ove godine igrat će se 1. i 2. kadetska liga zapad. U 1. kadetskoj ligi nastupa 6 klubova ( AŠK Junior, Šk Kastav, Šk Liburnija, Šk Pula, Šk Rijeka i Šk Vladimir Gortan ), u 2. kadetskoj ligi 8 klubova ( Šk Cres, Šk Goranka, Šk Kraljevica, Šk Lošinj, Šk Rječina, Šk Vladimir Gortan – 2, Šk Viškovo i Šk Zrinski – Frankopan ). Lige su organizirane kroz tri termina : 24.02., 04.03. i 21.04. Prvi i treći termin održat će se u Kastvu, a drugi u Puli. U obje lige igrat će se Berger s tempom igre od 60 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza za 1. kadetsku ligu i tempo od 30 minuta plus 30 sekundi dodatka za 2. kadetsku ligu. Zbog školskih obveza dogovoreno je da se lige igraju samo jedan dan vikenda ( subota ili nedjelja ). Sve dodatne informacije za natjecanja u kadetskim ligama možete dobiti na broj mobitela, 098 / 170 – 1984, IA Nenad Dorić, Povjerenik liga „ zapad “.

image_print

Uvjerljiva pobjeda Pjerina Jurmana

DSCN1328

Pjerino Jurman

U vodnjanskoj Domu mladih odigran je prvi ovogodišnji brzopotezni turnir u organizaciji Šk Vodnjan. Unatoč jako lošem nedjeljnom vremenu brzopotezni turnir za siječanj – veljaču privukao je 21 šahistu iz 7 klubova, koji su odmjerili snage kroz 11 kola švicarca s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je Pjerino Jurman, Šk Batana, koji je praktički pomeo konkurenciju i više nego zasluženo osvojio prvo mjesto. Upisao je 10 pobjeda i samo 1 remi ( MK Valković ) te popravio rejting za + 62 boda. Drugo mjesto osvojio je porečki junior, MK Enrico Ghersinich, sa 9½ bodova i zarađenih + 51 bod rejtinga. Jedini poraz doživio je od pobjednika turnira, dok je u ostalih 10 partija upisao 9 pobjeda i 1 remi. Ovo je nastavak njegovih odličnih igara koje pruža na vodnjanskim turnirima. Treći je MK Kristian Valković, Šk Pula sa 8 osvojenih bodova. Dalje slijede : Zoran Račić 7, MK Renato Licardo 6½, MK Milan Marčeta, MK Andrej Pačić, Nenad Fiala i Miroslav Nikolić 6, Zvonko Juras, Mladen Radolović, Mario Garić, MK Igor Fattorich, Bruno Purini i Husnija Šarić 5½, Jovan Desnica, Zdravko Crnković i MK Giuseppe Ghersinich 5, Joso Topić 4½, Milan Juršić 2 i Verdin Hatemić 1 bod. Najbolji domaći igrač je Zoran Račić na 4. mjestu sa 7 bodova, dok je najbolji mladi igrač MK Enrico Ghersinich na 2. mjestu sa 9½ bodova.

Chess Results

image_print
image_print