Archive for Ožujak, 2023

Crikvenički kadeti izborili državnu završnicu

kadl2023_2Šahovski dom u Rijeci proteklu subotu bio je domaćin drugog kruga ovogodišnjih natjecanja u kadetskim ligama (1. i 2. kadetska liga) regije „zapad“. Odigravanjem tri kola u 1. kadetskoj ligi, gdje je nastupilo ukupno 6 ekipa, završeno je ovogodišnje natjecanje. Najviše uspjeha imala je ekipa Šk „Crikvenica – 1“, Crikvenica, koja je tako izborila treću godinu za redom plasman na Finale kadetskih liga krajem godine u Vodicama. Ostvarili su svih pet pobjeda i s maksimalnih 10 meč bodova više nego zasluženo osvojili prvo mjesto. Uspjeh su ostvarili u sastavu: MK Ivano Sundać 4½/5, MK Ivano Tomljanović 5/5, Ivan Ivančić 5/5 i Vid Krešić 3/5. Drugo mjesto osvojila je ekipa Šk „Pula“, Pula sa 7 meč bodova, dok je treća ekipa Šk „Rijeka – 1“, Rijeka sa 6 meč bodova. Dalje slijede: Šk „Goranka“, Ravna Gora 4, Šk „Kraljevica“, Kraljevica 2 i AŠK „Junior“, Rijeka 1 meč bod. Posljednje dvije ekipe igrat će u 2. kadetskoj ligi naredne natjecateljske godine. U 2. kadetskoj ligi odigrano je 4., 5. i 6. kolo. U vodstvu se nalazi ekipa Šk „Kastav“, Kastav s 9 meč bodova i jednim mečom manje pa su glavni favoriti za ulazak u viši rang za iduću natjecateljsku godinu. Druga je ekipa Šk „Cres“, Cres s 8, a treća ekipa Šk „Veli Vrh“, Pula sa 7 meč bodova. Dalje slijede: Šk „Rijeka – 2“, Rijeka 6, Šk „Pula – 2“, Pula 5, Šk „Lošinj“, Mali Lošinj, Šk „Vladimir Gortan“, Poreč i Šk „Vladimir Gortan – 2“, Poreč 4, Šk „Crikvenica – 2“, Crikvenica 3 i Šk „Rječina“, Dražice bez meč bodova. Posljednja tri kola na rasporedu su 29. travnja 2023. u Crikvenici.

Chess Results

image_print

Kup Istarske županije 2. travnja u Puli

ssziEkipni Kup Istarske županije u šahu za 2023. godinu održati će se u nedjelju, 2. travnja 2023. godine u prostorijama Šk „Pula“, Radićeva ulica br. 20 u Puli. Igrati će se švicarski ekipni sustav u četiri (4) kola, s tempom igre od 30 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja prijavljenih ekipa odigrat će se Berger (kružni) sustav. Kup će se rejtingirati za nacionalnu rejting listu HŠS – a. Pravo sudjelovanja imaju svi šahovski klubovi s jednom ili više ekipa, škole, firme i sl., a nastup na Finalu kupa Hrvatske ima najbolje plasirana ekipa kluba, člana ŠSIŽ. Svaka ekipa broji četiri igrača i može prijaviti najviše šest rezervi te može nastupiti s jednim strancem. Svaka ekipa je dužna osigurati dvije šahovske garniture standardnih dimenzija i dva ispravna elektronska šahovska sata. Sve ekipe koje žele nastupiti na ovogodišnjem kupu dužne su prijaviti ekipu glavnom sucu kupa, NA Valteru Valkoviću do 1. travnja 2023. godine. Sve ekipe su oslobođene plaćanja kotizacije. Prijava sastava ekipa je u nedjelju, 2. travnja 2023. godine do 8:45 sati, a prvo kolo počinje u 9:00 sati. Ostala kola igraju se u 11:30, 15:30 i 18:00 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 095/362 – 5012 Valter Valković, email: valter.valkovic@gmail.com, Glavni sudac kupa.

image_print

U Poreču započele kadetske lige regije „zapad“ za 2023. godinu

kadPorecI2023U Obrtničkom domu u Poreču započelo je ovogodišnje natjecanje u kadetskim ligama regije „zapad“. Kao i prethodnih godina, natjecanje je organizirano kroz 1. i 2. kadetsku ligu. Nastupa ukupno 16 ekipa, 6 ekipa u 1. kadetskoj ligi i 10 ekipa u 2. kadetskoj ligi. U 1. kadetskoj ligi odigrana su dva kola s tempom igre od 60 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog poteza. Nakon dva odigrana kola u vodstvu s po 4 meč boda nalaze se ekipe Šk „Crikvenica – 1“ i Šk „Pula“ s tim da Crikveničani imaju jedan pojedinačni bod više. Treća je ekipa Šk „Goranka“ iz Ravne Gore s 2 meč boda. Slijede Šk „Kraljevica“ i Šk „Rijeka – 1“ s 1 meč bodom te AŠK „Junior“ bez meč bodova. U 2. kadetskoj ligi, koja se igra s tempom od 30 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog poteza, odigrana su nepotpuna tri kola. U vodstvu se nalazi ekipa Šk „Cres“ s 5 meč bodova, a slijede je ekipe Šk „Vladimir Gortan“, Poreč, Šk „Rijeka – 2“, Šk „Vladimir Gortan – 2“, Poreč, Šk „Veli Vrh“, Pula i Šk „Kastav“ s 4 meč boda itd. Natjecanja su protekla u fer i sportskom ozračju bez ijedne sudačke intervencije. Sudački posao odradili su nacionalni suci Giuseppe Ghersinich i Dario Bonaca iz Poreča. Drugi krug kadetskih liga na rasporedu je u subotu 25. ožujka 2023. u Šahovskom domu u Rijeci s početkom u 10 sati.

Chess Results

image_print

Ivica Grbac prvak Šk „Vladimir Gortan“ za 2023. godinu

MK Ivica Grbac

MK Ivica Grbac

U Poreču je u protekla dva tjedna odigrano prvenstvo Šk „Vladimir Gortan“ za 2023. godinu. Kao i prošle godine na prvenstvu je nastupilo svega 6 šahista i jedna šahistkinja. Odigran je Berger u 7 kola s tempom igre od 60 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je MK Ivica Grbac, koji je osvojio 5½ iz 6 partija te zasluženo osvojio naslov najboljeg igrača kluba za 2023. godinu. Drugo mjesto sa 4 boda osvojio je njegov otac, FM Boris Grbac dok je treće mjesto pripalo prošlogodišnjem pobjedniku, Jakubu Mrkaljević s 3½ osvojena boda. Četvrti je MK Rasim Ćordić s istim brojem bodova kao i Mrkaljević, ali slabijim dodatnim kriterijima. Dalje slijede: MK Giuseppe Ghersinich 3, Marko Poropat 1,Tatjana Božović ½ i Valmi Poropat bez bodova. Prvenstvo je proteklo u fer i sportskom ozračju, bez ijedne sudačke intervencije. Sudački posao odradili su Giuseppe Ghersinich i Dario Boraca, nacionalni suci.

Chess Results

image_print

Ferčec nadomak cilja na Butkovićevom memorijalu

FM Adriano Voscilla

FM Adriano Voscilla

Nakon 7. kola IX. Memorijalnog turnira „Nereo Butković“ u vodstvu se prema očekivanju nalazi GM Nenad Ferčec sa stopostotnim učinkom. Nakon poraza Nika Peruška u 7. kolu od FM Adriana Voscille vodeći Ferčec je pobjedom nad Krešimirom Kvaternikom povećao prednost na dva boda pred najbližom pratnjom. Važne pobjede u 7. kolu ostvarili su Lovro Mucić, Marko Pahljina i Loris Glavaš i time zadržali priključak za vodećima. Poredak nakon 7. kola: GM Ferčec 7, FM Voscilla i Peruško 5, Mucić 4½, Kvaternik, Glavaš i M. Pahljina 4, MK Konić, Terlević, MK Siljan, I. Pahljina i MK Vasić 3½ boda itd. Osmo kolo na rasporedu je u petak, 24. veljače 2023. s početkom u 18 sati. Memorijal završava u ponedjeljak, 27. veljače 2023. kad je na rasporedu deveto,posljednje kolo.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva