Archive for Studeni, 2014

Triestina pobjednik u Vodnjanu

Na 38. kupu „ Lorenzo Forlani “ nastupilo je 13 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a slavili su gosti iz Trsta. Nakon 13 odigranih kola, ekipa Triestine imala je najviše uspjeha i zasluženo osvojila prvo mjesto sa 39,5 bodova. Drugoplasiranu, mladu ekipu Pule ostavili su na 4 boda zaostatka. Puljani su došli oslabljeni, jer su iskusni seniori igrali kvalifikacije za ulazak u 1.B ligu, u Kaštel Kambelovcu. Treće mjesto osvojila je ekipa Zajednice Talijana iz Pirana sa 33 boda. Četvrta je ekipa ŠK „ Vladimir Gortan “ iz Poreča sa 29,5 bodova. Dalje slijede CI „ Izola “ sa 28, Batana 27,5 itd. U konkurenciji Zajednica Talijana najuspješnija je ekipa iz Pirana, druga iz Izole, a treća ekipa domaćina, CI „Dignano “. Vodnjanac Andrej Pačić najuspješniji je igrač na prvoj ploči, na drugoj Puljanin Željko Žufić, Porečan Boris Grbac na trećoj, a na četvrtoj Daniele Samuelli iz Triestine. Turnir je odigran u prekrasnom ambijentu Stancije „ Buršić“ u Vodnjanu, a ljubazni domaćini još su jednom pokazali toplinu i gostoljubivost kad su šahisti u pitanju. Predstavnik domaćina, Anton – Tone Ferlin zahvalio se svim šahistima na lijepom šahovskom druženju, koje je proteklo u najboljem redu, kako i priliči ljubiteljima igre na 64 polja. Tom prilikom uručio je plakete gospođi Darinki Buršić, voditeljici Stancije „ Buršić “ za odličnu organizaciju i glavnom sucu, Igoru Milovcu koji se pobrinuo da turnir protekne na profesionalnom nivou.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Memorijal „ Josip – Bepo Brščić “ pripao Licardu

DSCN0667Najbolji porečki šahist, MK Renato Licardo pobjednik je IX. Memorijala „ Josip – Bepo Brščić “, koji se svake godine igra u znak sjećanja na nekadašnjeg igrača i velikog prijatelja ŠK „Vodnjan“. Nakon 15 odigranih kola Licardo je skupio 12,5 bodova i popravio rejting za 56 bodova. Cijeli turnir igrao je sigurno, bio stalno među vodećima i zasluženo prošao prvi kroz cilj. Drugo mjesto osvojio je Boris Moharić, sa pola boda zaostatka za pobjednikom turnira. Na diobi trećeg mjesta sa osvojenih 11,5 bodova našla su se trojica šahista, pa su odlučivali dodatni kriteriji. Tako je MK Kristian Valković treći, četvrti je MK Josip Bulić, a peti MK Andrej Pačić. Šesti je MK Roberto Jurman sa 10 bodova, a sedmi MK Milan Marčeta sa 9,5 bodova. Dalje slijede Zdravko Crnković i MK Igor Fattorich sa 9, Marko Pahljina i Husnija Šarić sa 8 itd. Na turniru je nastupio 31 šahist i 3 šahistice iz 8 klubova, uz ohrabrujući nastup čak sedmero mladih. Od mladih, ponovno se iskazao odličnim nastupom Marko Pahljina, sa osvojenih 8 bodova i zaradivši nova 63 boda rejtinga. Zapažen nastup imao je i Denis Kupus sa osvojenih 7 bodova. Turnir je obilovao velikom borbenošću do posljednjih povučenih poteza, a protekao je bez ijednog incidenta. Odigran je u pizzeriji „Toni “ u Balama, u vlasništvu obitelji Brščić. Obitelj Brščić, koja je bila domaćin turnira, zaslužuje sve pohvale za organizaciju i toplinu kojom su još jednom dočekali šahiste i prijatelje.

Chess Results

image_print

Ferčec pobjednik 16. Memorijala

DSC06368

GM Nenad Ferčec

mpahljina

Marko Pahljina

Velemajstor Nenad Ferčec opravdao je ulogu prvog nositelja na 16. Memorijalu „ Milana Kuzmanovića “ i zasluženo osvojio prvo mjesto. Ostvario je osam pobjeda i jedan remi, te popravio rejting za sedam bodova. Drugi nositelj, međunarodni majstor Miroslav Žufić osvojio je drugo mjesto, sa pola boda zaostatka za pobjednikom turnira. Remi protiv Mrđena u drugom kolu koštao ga je borbe za prvo mjesto. Na diobi trećeg mjesta našla su se četiri igrača sa po 5,5 bodova, pa su o ukupnom poretku odlučili dodatni kriteriji. Tako je treće mjesto osvojio MK Renato Licardo, četvrti je FM Adriano Voscila, peti Slobodan Pilepić, a šesti Marko Pahljina. Od sedmog do jedanaestog mjesta plasirali su se Mladen Terlević, Enio Pašalić, Boško Vasić, Dino Lovrić i David Mrđen sa po 5 bodova. Dalje slijede Vladimir Ivetić i Frano Rajković sa 4,5 bodova itd. Turnir su obilježili mladi igrači, prvenstveno Marko Pahljina i Dino Lovrić, te Frano Rajković. Marko Pahljina je igrao odlično cijeli turnir i popravio rejting za čak 122 boda, dok je Dino Lovrić startao od drugog kola i nakon sjajne igre tokom cijelog turnira, u zadnjem kolu stigao do prvog stola. Berba rejting bodova zaustavljena je na brojci od 89. Frano Rajković je odlično startao, malo posustao i na kraju završio turnir na 50% osvojenih bodova. Sa ovom trojicom mladih igrača ŠK „Pula“ ne bi trebao brinuti za svoju budućnost. Kod seniora profitirali su Mladen Terlević i Đuro Rosembeker sa 38, odnosno 58 zarađenih rejting bodova. Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju, a sudili su FA Kristian Valković i NA Valter Valković.

Chess Results

image_print

Memorijal „Josip – Bepo Brščić“ 29. studenog

skvodnjanU znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana i prijatelja, ŠK „Vodnjan“ organizira IX. Memorijalni turnir „Josip – Bepo Brščić“, u subotu, 29.studenog 2014. godine. Turnir će se održati u pizzeriji „Toni“ u Balama, Kod kampa br.1, sa početkom u 17 sati. Domaćin turnira je obitelj Brščić. Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti, bez obzira na kategoriju i titulu, a koji se prijave do 16.45 sati na dan igranja turnira. Upisnine za turnir nema, a organizator je osigurao pehar i tri medalje za najuspješnije igrače. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, pojedinačni švicarski sustav u 15 kola. U slučaju manjeg broja igrača igrati će se Berger. Tempo igre je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir se prijavljuje kod FIDE, za obračun FIDE rejtinga za brzopotezni šah. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela, 099/2159 – 798, Andrej Pačić.

image_print

Kup „Lorenzo Forlani“ 30. studenog

lf2014prehariŠK „Vodnjan“ i Zajednica Talijana Vodnjan organiziraju međunarodni ekipni brzopotezni turnir pod nazivom 38. Kup „Lorenzo Forlani“. Turnir će se održati u nedjelju, 30. studenog 2014. godine, u Stanciji Buršić u Vodnjanu, Fažanska cesta br. 25. Ekipu čine četiri igrača bez obzira na kategoriju i titulu, a svaka ekipa može prijaviti još dvije rezerve. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, Berger sustav. Tempo igre je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir se prijavljuje kod FIDE, za obračun FIDE rejtinga za brzopotezni šah. Početak turnira je u 10 sati, a rok za prijave ekipa je do 09.30 sati na dan igranja turnira. Kotizacija za ekipu iznosi 250 kuna, plus 50 kn po rezervi. U kotizaciju je uračunat ručak, bez pića. Svaka ekipa je dužna donijeti sa sobom dvije garniture standardnih dimenzija i dva ispravna elektronička sata. Za najuspješnije ekipe i igrače organizator je osigurao pehare, plakete i medalje. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela, 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print
image_print