Archive for Lipanj, 2016

OPEN Liburnija 2016 starta 01. srpnja

egidije paris 300

prof. Egidije Paris
Izvor: sah.hr

Šahovski klub Liburnija organizira tradicionalni šahovski turnir Open Liburnija 2016 – XXXVIII. Memorijal profesora Egidija Parisa u vremenu od 01. do 08. srpnja 2016. godine. Turnir će se igrati u Šahovskom domu u Rijeci, Blaža Polića 2/2. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingirati će se za ELO i nacionalnu rejting listu. Sustav natjecanja je švicarski u 9 kola, a tempo igre 2 sata po igraču za cijelu partiju. Rekvizite za igru osigurava ŠK Rijeka. Nagradni fond iznosi 7.650,00 kn ( neto ). Otvaranje turnira je u petak 01. srpnja u 17.15 sati, a 1. kolo u 17.30 sati. Prijave se primaju kod suca Bojana Birka (GSM +385 95 9020284 ili mail bojan. birk@gmail.com) ili u Šahovskom domu, na dan otvaranja turnira, 01.07.2016. god do 17:15 sati. Sve pojedinosti vezane za turnir možete vidjeti u našem privitku.

-> RASPIS

Chess Results

image_print

Završena kadetska prvenstva za 2016. godinu

IMG_0596Nakon šest dana velikih borbi poznati su pobjednici u svim skupinama ovogodišnjih kadetskih prvenstava Republike Hrvatske održanih u Trogiru. Posljednje poteze igrači i igračice vukli su posljednjim atomima snage što su im ostali nakon naporne satnice koja je bila prethodnih dana. Od šest dana igranja čak tri dana se igra duplo kolo što teško podnose i oni najspremniji i najuigraniji. U skupinama do 9 godina pobjednici su Borna Franc i Lara Putar. Damian Vučenović i Ema Bevanda pobjednici su u skupinama do 11 godina, dok Stjepan Dabić i Anamarija Radiković pobjednici u skupinama do 13 godina. Oliver Kukas i NM Ena Cvitan pobjednici su u skupinama do 15 godina. Od ostalih kadeta i kadetkinja regije Zapad uspjeh su ostvarili Daniel Duda osvajanjem drugog mjesta u najstarijoj kategoriji kadeta. Na kraju turnira imao je isti broj bodova kao i pobjednik, ali su mu dodatni kriteriji bili slabiji. Marin Tomljanović i Gabrijel Mažuran u skupini kadeta do 13 godina našli su se na diobi drugog mjesta, pa su presudili dodatni kriteriji. Tako je Marin na kraju drugi, a Gabrijel treći. U kategoriji kadetkinja do 15 godina MK Katarina Bogdanić je osvojila drugo mjesto. Od istarskih kadeta najbolji rezultat je ostvario Enrico Ghersinich koji je popustio u samoj završnici i sa dva poraza pokvario odličan rezultat. Dino Lovrić je zbog zdravstvenih problema morao napustiti prvenstvo na samom startu što se jako negativno odrazilo na cijelu ekipu ŠK Pula. Prvenstva su protekla u fer i sportskom ozračju i bez ijednog incidenta.

image_print

Rapid turnir povodom 3. Festivala sporta u Vodnjanu

U sklopu 3. Festivala sporta u Vodnjanu, koji je na rasporedu od 01. do 03. srpnja 2016.godine, ŠK “ Vodnjan “ organizira pojedinačni rapid turnir za mjesec srpanj i rapid turnir za mlade. Turniri će se održati u subotu 02. srpnja na glavnom trgu u Vodnjanu, sa početkom u 16.30 sati. Rapid turnir za seniore će se rejtingirati za FIDE Rapid rejting listu, a nastupiti mogu svi zainteresirani šahisti i šahistkinje koji posjeduju FIDE ID broj. Na turniru za mlade mogu nastupiti svi zaintersirani mladi šahisti i šahistkinje mlađi od 16 godina, bez obzira jesu li registrirani ili ne. Turnir za mlade neće biti rejtingiran. Igrat će se švicarac u 9 kola, a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Svi igrači su oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Organizator je osigurao medalje za najuspješnije sudionike turnira. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 16.20 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Kadetska prvenstva Hrvatske 2016.

IMG_0577
 

Foto galerija

 PARTIJE UŽIVO

Chess Results

image_print

Započela kadetska prvenstva Hrvatske

20160623_094748U trogirskom hotelu „Medena“ započela su pojedinačna kadetska prvenstva Hrvatske za 2016. godinu. Sve najbolje što Hrvatska trenutno ima u kadetskoj konkurenciji okupilo se na jednom mjestu, raspoređeno u osam skupina, po četiri u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupno nastupa 239 natjecatelja, 178 kadeta i 61 kadetkinja. U svim skupinama igra se švicarac od 9 kola, osim u skupini kadetkinja do 9 godina gdje se igra Berger od 7 kola. Tempo igre je 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka u skupinama do 13 i 15 godina, dok je u skupinama do 9 i 11 godina tempo 30 minuta plus 30 sekundi dodatka. U prva dva dana odigrana su četiri kola i sad predstoje okršaji vodećih po skupinama.Od samog početka prvenstva vidljiva je velika borbenost i često završavanje partija u petom satu igre. O tome dovoljno govori i činjenica da samo dvije kadetkinje i pet kadeta imaju stopostotni učinak. U četvrtak je na rasporedu peto kolo i nakon toga slobodno poslijepodne što će mnogima dobro doći za odmor i pripremu za odlučujuće okršaje. HŠS je ove godine osigurao internetski prijenos 20 partija po kolu, koje možete pratiti na našoj stranici.

PARTIJE UŽIVO

Foto galerija
Chess Results

image_print
image_print