Archive for Lipanj, 2015

Treći Blitz turnir 5. srpnja

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira treći pojedinačni Blitz turnir za razdoblje svibanj – lipanj 2015. godine, u Stanciji Buršić u Vodnjanu, Fažanska cesta br. 25. Turnir će se održati u nedjelju 05. srpnja 2015. godine sa početkom u 18 sati i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA.
Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Završena kadetska prvenstva za 2015. godinu

rajkovicNakon šest dana velikih borbi poznati su pobjednici u svim skupinama ovogodišnjih kadetskih prvenstava Republike Hrvatske održanih u Splitu. Posljednje poteze igrači i igračice vukli su posljednjim atomima snage što su im ostali nakon naporne satnice koja je bila prethodnih dana. Od šest dana igranja čak tri dana se igra duplo kolo što teško podnose i oni najspremniji i najuigraniji. U skupinama do 9 godina pobjednici su Karlo Brčić i Renata Smetiško. Erik Hajpek i Lucija Smetiško pobjednici su u skupinama do 11 godina, dok su Tibor Kakuk i MK Katarina Bogdanić pobjednici u skupinama do 13 godina. MK Leon Livaić i NM Mihaela Blažeka pobjednici su u skupinama do 15 godina. Od ostalih kadeta i kadetkinja regije Zapad uspjeh su ostvarili Gabrijel Mažuran i Roko Kasun u skupini kadeta do 11 godina, osvajanjem drugog, odnosno trećeg mjesta. U skupini kadeta do 13 godina odlično je igrao Frano Rajković završivši prvenstvo na diobi trećeg mjesta, a zbog slabijih dodatnih kriterija morao se zadovoljiti četvrtim mjestom. Za utjehu mu ostaje pobjeda protiv ovogodišnjeg pobjednika koju u nastavku donosimo. U skupini kadetkinja do 13 godina MK Anamarija Radiković prvenstvo je završila diobom prvog mjesta, ukupno druga. MK Teo Tomulić i NM Ena Cvitan osvojili su druga mjesta u skupinama do 15 godina. U tragičare prvenstava pretvorili su se Dino Lovrić i Lara Desnica koji su popustili u samoj završnici i ostali bez medalja. Prvenstva su protekla u fer i sportskom ozračju i bez ijednog incidenta.

 

Foto galerija

Chess Results

image_print

Neizvjesno do kraja

P1060714.jpgKadetska prvenstva Hrvatske za 2015. godinu ušla su u samu završnicu. Naporna satnica igranja u protekla dva dana dala je dosta kikseva vodećih, pa će zadnja dva kola proteći u borbama do posljednjih, iscrpljujućih poteza. U svim skupinama vodeći imaju prednost od pola ili cijelog boda u odnosu na najbližu pratnju što im daje velike izglede da prvi prođu kroz cilj i okite se naslovom najboljeg, odnosno najbolje u Hrvatskoj za ovu godinu. Cijelo prvenstvo protječe u fer i sportskom nadmetanju bez potreba za sudačkim intervencijama. Osmo kolo na rasporedu je danas sa početkom u 9 sati.

 
Foto galerija
Chess Results

image_print

Započela kadetska prvenstva Hrvatske

P1060692.jpgU splitskom hotelu „ Zagreb “ započela su kadetska prvenstva Hrvatske za 2015. godinu. Sve najbolje što Hrvatska trenutno ima u kadetskoj konkurenciji okupilo se na jednom mjestu, raspoređeno u osam skupina, po četiri u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupno nastupa 238 natjecatelja, 169 kadeta i 69 kadetkinja. U svim skupinama igra se švicarac od 9 kola, osim u skupini kadetkinja do 9 godina gdje se igra Berger od 7 kola. Tempo igre je 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka u skupinama do 13 i 15 godina, dok je u skupinama do 9 i 11 godina tempo 30 minuta plus 30 sekundi dodatka. U prva dva dana odigrana su tri kola, a slijedi naporna satnica igranja, u iduća dva dana po dva kola. Većih iznenađenja nije bilo, a okršaji najboljih po skupinama tek predstoje. Od istarskih predstavnika najbolji start imaju Dino Lovrić i Enrico Gersinich sa po 2,5 osvojenih bodova, Frano Rajković, Karlo Ghersinich i Eva Fiškuš su osvojili po 2 boda, dok su sa po jednim bodom David Fiškuš i Ivo Pahljina. Sutra su na rasporedu četvrto i peto kolo sa počecima u 9 i 16 sati.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Tratar pobjednik u Puli

1012783.jpgNakon posljednjeg odigranog kola na 29. OPENU PULA 2015. čak četvorica igrača skupila su po 7,5 bodova. Dodatni kriteriji bili su na strani slovenskog GM Marka Tratara, koji je nakon odlične igre tokom cijelog turnira zasluženo osvojio naslov najboljeg. Drugi je austrijski IM Siegfried Baumegger, treći IM Blažimir Kovačević, a četvrti GM Nenad Ferčec. Španjolac Sergio Diaz Castro predvodi skupinu igrača sa pola boda zaostatka za pobjednicima u kojoj su još GM Ivan Žaja i GM Robert Zelčić. Nakon njih slijedi skupina od 14 igrača sa 6,5 osvojenih bodova. Sergiu Diazu Castru i Robertu Jurmanu turnir će ostati u lijepom sjećanju, jer su pored nagrada osvojili i normu za međunarodnog majstora. Najuspješnija šahistkinja je WIM Eszter Dudas iz Mađarske sa 5,5 osvojenih bodova, dok je najuspješniji mladi igrač do 18 godina FM Jadranko Plenča iz Rijeke sa 6,5 osvojenih bodova. Turnir je protekao u ugodnom ozračju, uz fer i sportsko nadmetanje bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom. Glavni sudac turnira bio je Sulejman Islamović, međunarodni sudac iz Dubrovnika.

Foto galerija

Chess Results

image_print
image_print