Archive for Rujan, 2015

Peti Blitz turnir 03. listopada

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira peti pojedinačni Blitz turnir za razdoblje rujan – listopad 2015. godine u subotu 03. listopada. Turnir će se održati u Omladinskom domu u Vodnjanu sa početkom u 18 sati i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 17.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA.
Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Europsko prvenstvo za mlade ušlo u drugu dionicu

P1012821Europsko prvenstvo za mlade 2015. koje se održava u dvorani „ Žatika “ u Poreču ušlo je u svoju drugu dionicu. Nakon 5 naporno odrađenih kola na rasporedu je bio slobodan dan. Inače, na prvenstvu nastupa ukupno 838 mladih šahista i šahistica iz 41 federacije, raspoređenih u 6 dobnih kategorija, u svakoj kategoriji po dvije skupine. Prema očekivanju najveći broj dolazi iz svjetske šahovske velesile, Rusije, čak 107. Slijede domaćini sa 54, Poljska ima 53 predstavnika, Slovenija 42, Italija 33, Ukrajina 27 itd. Nakon 5 odigranih kola naše najuspješnije predstavnice su Ena Cvitan i Nikolina Golub sa 3,5 bodova i trenutno zauzimaju 11., odnosno 13. mjesto u svojim skupinama. Po 3 boda imaju FIDE majstori Leon Livaić, Ivan Vihor Krsnik Čohar i Jadranko Plenča, te Vili Vasiljević i Lara Putar. Ostali naši predstavnici su na polovičnom ili ispodpolovičnom uspjehu. Do kraja prvenstva ostaju 4 kola i prilika za popravak plasmana. Na prvenstvu vlada velika borbenost, pa nerijetko partije i onih najmlađih završavaju u sedmom satu igre. Sljedeća tri kola na rasporedu su od 15 sati, a posljednje 9. kolo igra se u srijedu sa početkom u 13. 30 sati. Zatvaranje prvenstva je u srijedu, 30. rujna u 20 sati. Partije sa prvih deset stolova iz svake skupine možete pratiti uživo na našoj stranici kao i rezultate prvenstva.

 
PARTIJE UŽIVO

 

Foto galerija
Chess Results

image_print

Europsko prvenstvo u šahu za mlade Poreč 2015.


P1012812

 
Foto galerija
Chess Results

image_print

Šahisti Pirana najbrži u Bujama

DSCN0328.jpgTradicionalni šahovski ekipni brzopotezni turnir povodom 110. bujskih „ Dana grožđa “ okupio je 8 ekipa. Odigran je dvokružni Berger na 4 ploče, a tempo igre bio je 3 minute po igraču za cijelu partiju plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 14 odigranih kola najviše uspjeha imali su gosti iz Slovenije, ŠD „ Piran “ koji su premoćno osvojili prvo mjesto sa 40,5 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠK „ Kastav “ sa 33 boda “, a treća je ekipa domaćina, ŠK „ Buja “ sa 32,5 bodova. Dalje slijede ŠK „ Vodnjan “ sa 32, GAM Rijeka 27,5 , ŠK „ Krk 26“, ŠK „ Lovac “ 19,5 i ŠK „ Vladimir Gortan“ 12,5 bodova. Najbolji igrači po pločama bili su: 1. ploča Monjac ( ŠK „Krk “ ), 2. ploča FM Črepan ( ŠK „ Lovac “ ), 3. ploča Mravunac ( ŠK „ Vodnjan“ ) i 4. ploča Brečević ( ŠD „ Piran “ ). Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju, bez ijedne sudaca turnira. Sudački dio posla odradili su Josip Bulić i Čedomir Milevoj. Druženje među šahistima nastavljeno je i nakon turnira u obližnjem ugostiteljskom objektu gdje je domaćin osigurao ručak za sve sudionike turnira.

image_print

Turnir povodom Rujanskih svečanosti 27. rujna

pazinŠahovski klub „ Lovac „ organizira Otvoreni pojedinačni brzopotezni šahovski turnir povodom Rujanskih svečanosti. Turnir će se održati u nedjelju 27. rujna 2015. godine, sa početkom u 10 sati u pazinskom hotelu „ Lovac “. Igrati će se švicarac u 13 kola, sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani igrači, koji se prijave najkasnije pola sata prije početka turnira i uplate kotizaciju od 50 kn, u koju je uključen ručak bez pića. Obveze igrača su donijeti ispravnu šahovsku garnituru, standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Nagrade za trojicu najuspješnijih šahista su pehari.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela: 098/414-717, Ivan Prpić i 098/426-790, Roland Udovičić.

image_print
image_print
Arhiva