Archive for Siječanj, 2016

Prvi ovogodišnji Blitz pripao Nikoli Vukoviću

IMG_0315

MK Nikola Vuković

Prvi ovogodišnji brzopotezni turnir u organizaciji ŠK „ Vodnjan “ za 2016. godinu okupio je 23 šahista iz 7 klubova, koji su odigrali švicarac od 11 kola. Glavno obilježje turnira bila je velika borbenost od samog početka, pa su na kraju presuđivali dodatni kriteriji. Čak trojica igrača osvojili su po 8 bodova što je rijedak slučaj na ovim turnirima. Pobjednik turnira, MK Nikola Vuković, imao je najbolje dodatne kriterije i zasluženo mu je pripao prvi, ovogodišnji turnir. Drugi je MK Kristian Valković, a treći MK Josip Bulić. Sva trojica su igrala sigurno i držali vrh od samog početka turnira, samo je bilo pitanje kome će se nasmiješiti dodatni kriteriji. Četvrti je Krešimir Kvaternik sa 7½ bodova, koji je pored visokog plasmana zaradio i 48 rejting bodova, što je ujedno i najbolji rezultat turnira. Peti je mladi Kevin Mainenti sa 7 bodova, koji je i najbolje plasirani mladi igrač do 18 godina. Dalje slijede MK G. Ghersinich i MK Marčeta 6½, MK Pačić, Šarić, M. Pahljina i Volejnk 6, Juras i Juršić 5½, itd. Turnir je protekao u fer i sportskom ozračju, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom. Sudački posao odradio je IA Igor Milovac.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Žufić i Ferčec u vodstvu

P1070109

GM Nenad Ferčec

Nakon trećeg odigranog kola na prvenstvu ŠK Uljanik u vodstvu se nalaze prva dvojica nositelja, IM Miroslav Žufić i GM Nenad Ferčec, sa stopostotnim učinkom. Ostali favoriti već su prosuli pola ili cijeli bod, čime su donekle umanjili šanse za osvajanjem prvog mjesta. U trećem kolu IM Miroslav Žufić je svladao MK Milana Marčetu, dok je GM Nenad Ferčec svladao Enia Pašalića. Važne pobjede u ovom kolu ostvarili su Loris Glavaš protiv MK Boška Vasića, MK Milorad Siljan protiv Đure Rosembekera, te Husnija Šarić protiv MK Davida Mrđena. Na prvenstvu nastupaju i trojica perspektivnih kadeta ŠK Pula, Frano Rajković, Dino Lovrić i Ivo Pahljina. Trenutno je najuspješniji Frano Rajković sa 1½ bodom i zarađenih 30 rejting bodova. U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, 01. veljače od 18 sati, najzanimljiviji par je između vodećeg dvojca, GM Ferčeca i IM Žufića, a ništa manje neće biti zanimljivo niti na ostalim stolovima. Prvenstvo sude Kristian Valković, FA i Valter Valković, NA.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Prvaci Ivona Krajačić i Sandro Šafar

Prvenstvo PGŽ - juniorke do 19 g.

Jelena Dašić, Ivona Krajačić i Katarina Bogdanić

Sandro Šafar, član ŠK “Junior” (Rijeka) i Ivona Krajačić iz ŠŠ “Goranka” (Ravna Gora) pobijedili su na Prvenstvu Primorsko-goranske županije do 19 godina, u Rijeci 23.-24. siječnja. Igralo je devet juniora i šest juniorki, tempom od 30 min. + 30 sek. po potezu.
Poredak, juniori: Sandro Šafar 6½, Teo Tomulić (obojica Junior) 6, Nino Jurotić (Liburnija) 5½, Daniel Duda (ŠŠ Goranka) 4, Matej Salković (Cres), Andrija Kauzlarić (ŠŠ Goranka), Sabino Sepčić 3, Damjan Bakija (obojica Cres) 2, Luka Fajdetić (Draga) 1.
Juniorke: Ivona Krajačić (ŠŠ Goranka), Jelena Dašić (Rječina), Katarina Bogdanić 3, Antonela Bogdanić (obje Krk) 2½, Nikolina Klarić (Goran) 2, Agata Vujić (Rječina) 1½.

image_print

Četvorka u vodstvu

ULJANIKOvogodišnje Otvoreno prvenstvo ŠK Uljanik okupilo je 22 šahista iz 4 istarska kluba. Nakon dva odigrana kola u vodstvu se nalaze četvorica igrača ( IM Miroslav Žufić, GM Nenad Ferčec, Enio Pašalić i MK Milan Marčeta) sa po 2 osvojena boda. Sa pola boda zaostatka slijede ih MK Boško Vasić i Đuro Rosembeker. Redovita kola igraju se ponedjeljkom i petkom od 18 sati u prostorijama ŠK Pula, Radićeva br. 20 u Puli. Treće kolo na rasporedu je u petak, 29. siječnja sa početkom u 18 sati. Od zanimljivijih parova svakako valja izdvojiti međusobne susrete vodeće četvorke na prva dva stola, mada neće biti ništa manje zanimljivije ni na nižim stolovima.

Chess Results

image_print

Kalendar natjecanja za 2016. godinu

HSSUtvrđivanje kalendara natjecanja u svim kadetskim, juniorskim i seniorskim ligama regije Zapad, te izvlačenje turnirskih brojeva obaviti će se u subotu, 06. veljače 2016. godine u 10 sati, u Šahovskom domu u Rijeci, Blaža Polića 2/2. Stoga se pozivaju svi kapetani ekipa i svi zainteresirani da nazoče utvrđivanju kalendara natjecanja. Svi klubovi moraju do 06. veljače dostaviti Povjereniku liga osnovne sastave sa pričuvama. Osnovni sastavi dostavljaju se pismenim putem, poštom ili mailom. Klubovi koji ne dostave sastave u navedenom roku, smatrat će se da su odustali od navedenog natjecanja. Klubovi koji se žele kandidirati za organizaciju pojedinog dijela natjecanja, moraju pismenim putem poslati ponudu Povjereniku liga, najkasnije do 06. veljače  2016. godine. Pojedini klub može se kandidirati za više dijelova natjecanja.

image_print
image_print