Archive for Svibanj, 2019

Treći brzopotezni turnir Šk Vodnjan 9. lipnja

skvodnjanTreći ovogodišnji brzopotezni (blitz) turnir Šk Vodnjan za 2019. godinu na rasporedu je u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine, u „Domu mladih“ u Vodnjanu. Turnir počinje u 18.30 sati i rejtingirati će se za FIDE brzopoteznu (blitz) rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 18.20 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Ljetni turnir u Bujama 1. lipnja

wp_20160918_09_50_14_rich_liŠahovski klub Buje u suradnji sa Šahovskim društvom Piran organizira drugi pojedinačni šahovski turnir u 2019. godini, pod nazivom Four Seasons – Četiri godišnja doba – 4 letni časi u subotu, 1. lipnja 2019. godine od 18 sati u prostorijama Šk Buje u Rudinama. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje koji posjeduju FIDE ID broj., Ovisno o broju igrača igrat će se švicarac ili Berger s tempom igre od 3 minute po igraču plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir se rejtingira za brzopoteznu rejting listu. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 091/136 – 6109, Zvonko Juras ili 091/516 – 4279, Josip Bulić.

image_print

Nenad Ferčec i Emanuel Pačić županijski pobjednici u rapid šahu

IMG_0071Proteklu nedjelju Omladinski dom u Peroju bio je domaćin pojedinačnim rapid prvenstvima Istarske županije. Prvenstva je organizirao Šahovski savez Istarske županije, a igrala su se u dvije skupine, za seniore i mlade (kadete) do 16 godina starosti. Prvi su u prijepodnevnim satima nastupili mladi, njih ukupno 18 iz 4 kluba i 4 osnovne škole. Nakon 7 odigranih kola 1. mjesto osvojio je Emanuel Pačić, Šk Vodnjan sa 6½ bodova. Drugo mjesto s 5½ bodova osvojio je Loris Cinkopan, Šk Veli Vrh, dok je treći bio Eros Nicholas Bestulić, Šk Vladimir Gortan, Poreč s 5 bodova. Dalje slijede: Armin Mešić i Daniel Pačić 4½, Ema Kvaternik, Lara Poropat Luk, Miho Dvoršak, David Fiškuš, Noah Tepšić 4, Zvan Sošić, Šimun Gortan i Duje Vicković 3 boda itd. Najuspješniji u ukupnom poretku nagrađeni su medaljama, šahovskom literaturom, diplomama i slatkim poklonima, kao i 3 najuspješnije kadetkinje (Ema Kvaternik, Lara Poropat Luk i Petra Špadić). Medaljama, diplomama i čokoladama nagrađeni su najuspješniji kadeti i kadetkinje po kategorijama. U poslijepodnevnim satima na red su došli i seniori. Nastupilo je ukupno 38 seniora i jedna seniorka iz 6 istarskih klubova. Nakon 9 odigranih kola treću godinu zaredom pobjednik je GM Nenad Ferčec, Šk Pula s 8½ bodova. Upisao je 7 pobjeda i 2 remija.IMG_0093 Cijelo prvenstvo igrao je sigurno i na kraju s pola boda prednosti pred klupskim kolegom, IM Miroslavom Žufićem, osvojio prvo mjesto. IM Miroslav Žufić upisao je jedan remi više od pobjednika i zauzeo drugo mjesto te tako ponovio prošlogodišnji rezultat. Treći je odlični Jakub Mrkaljević, Šk Vladimir Gortan, Poreč sa 6½ bodova. Završio je prvenstvo bez poraza pomrsivši mnogim favoritima planove. Popravio je i rejting za +62 rejting boda. Od 4. do 8. mjesta plasirala se skupina igrača s po 6 osvojenih bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je MK Enrico Ghersinich, Šk Vladimir Gortan, Poreč četvrti, MK Nikola Vuković, Šk Vodnjan peti, MK Roberto Jurman, Šk Batana šesti, FM Josip Bulić, Šk Buje sedmi, a Matija Kovačević, Šk Buje osmi. Dalje slijede MK Giuseppe Ghersinich i MK Renato Licardo 5½, FM Nikola Ciganović, Pjerino Jurman, MK Boško Vasić, MK Duško Srdić, MK Ante Ikica, Bruno Purini, Branislav Orlović i MK David Mrđen 5 bodova itd. Organizator je prvu trojicu u ukupnom poretku nagradio medaljama i novčanim nagradama, a nagrađena su i trojica najuspješnijih veterana (stariji od 65 godina): MK Giuseppe Ghersinich, MK Duško Srdić i MK Ante Ikica. Najuspješnija šahistica je Tatjana Božović, a najstariji sudionik prvenstva MK Josip Nadenić (1933. godište), koji su također nagrađeni od strane organizatora. Prvenstva su protekla u fer i sportskom natjecanju, a organizator se pobrinuo za sve sudionike osigurati piće, grickalice i pizze.

Chess Results MLADI
Chess Results SENIORI

image_print

Agronomski fakultet pobjednik šahovskog turnira „Biotehnijada 2019“

IMG_0047Agronomski fakultet iz Zagreba pobjednik je međunarodnog ekipnog šahovskog turnira „Biotehnijada 2019“, koji je održan u hotelu Tamaris u Poreču. Pravo nastupa imali su svi zainteresirani polaznici biotehničkih fakulteta iz zemlje i inozemstva, a odazvalo se ukupno 6 ekipa, 4 iz Hrvatske te po jedna iz Slovenije i Srbije. Turnir se igrao na 4 ploče s tim da su ekipe morale biti mješovite. Odigran je Berger u 5 kola po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za ubrzanu igru (rapid šah), kružni (Berger) sustav, s tempom igre od 15 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. Nakon 5 odigranih kola čak tri ekipe imale su po 7 meč bodova pa su pojedinačni bodovi kreirali ukupni poredak. Tako je studentima Agonomskog fakulteta, Zagreb (Klara Krmpotić, Ivan Rak, Bruno Jurčić, Branimir Višnjić i Josipa Marinović) pripalo prvo, studentima Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca (Marin Zadravec, Ivan Flikač, Emanuel Tomak, Marijana Grdenić i Martina Herceg) drugo, a gostima s Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada (Miljan Miljanović, Saša Jovičić, Branislav Garić i Mila Šibul) treće mjesto. Dalje slijede: Šumarski fakultet, Zagreb 6, Fakultet agrobiotehničkih znanosti 2 i Biotehniška fakulteta, Ljubljana 1 meč bod. Turnir je protekao u pravom amatersko prijateljskom ozračju, bez potrebe za sudačkim intervencijama. Organizator turnira je bio Agronomski fakultet iz Zagreba uz tehničku i sudačku potporu Šahovskog saveza Istarske županije. Najuspješnije ekipe nagrađene su peharima i medaljama.

Chess Results

image_print

Tomiću svibanjski “cuger”

Boris Tomić (foto: B. Purić)

Boris Tomić (foto: B. Purić)

Na petom od dvanaest predviđenih turnira za Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, pobijedio je majstorski kandidat Boris Tomić. Ovaj je turnir obilježio nastup nekoliko sudionika igrača sa Sportskih susreta radnika banaka Hrvatske.

Poredak: Boris Tomić 13, Nenad Poštić (Karlovac) 12, Bojan Purić 11, Karlo Maričević 9, Josip Mikić i Ivan Turk (Zabok) po 8, Ivan Todorić (V. Gorica) 7, Petar Pavličić 6, Krunoslav Varžić (Oroslavje) i Petar Muskardin po 5, Karlo Muskardin 3, Josip Križanec 2, Antun Cvitkušić i Leon Štajduhar po 1 bod.

Ukupni poredak: Muškardin 15, Petrović 14, Okrugić 13, Purić 12, Tomić 11, Maričević 4, itd.

image_print
image_print