Archive for Listopad, 2017

Ferčec pobjednik 6. Memorijalnog turnira „ Nereo Butković “

IMG_0011

IM Miroslav Žufić – GM Nenad Ferčec – FM Emilio Fućak

Pulski velemajstor Nenad Ferčec ( Šk Pula ) pobjednik je 6. memorijalnog turnira „ Nereo Butković “, koji je protekle nedjelje održan u Puli. Nastupilo je ukupno 27 igrača iz 10 klubova, koji su odigrali švicarac od 13 kola sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Ferčec je upisao 9 pobjeda i 4 remija te bez poraza zasluženo osvojio prvo mjesto sa 11 bodova. Drugo mjesto sa pola boda zaostatka osvojio je njegov klupski kolega, IM Miroslav Žufić, koji je upisao 9 pobjeda, 3 remija i 1 poraz ( FM Fućak ). Treće mjesto sa 9 bodova osvojio je FM Emilio Milko Fućak ( Šk Kvarner ). Na diobi 4. mjesta našli su se MK Tomislav Pavičić ( Šk Labin ) i povratnik u šahovsku arenu, MK Ivo Antunović ( Šk Pula ) sa po 8½ bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je Pavičiću pripalo četvrto a Antunoviću peto mjesto. Dalje slijede : MK Renato Licardo ( Šk V. Gortan ) i MK Željko Žufić ( Šk Pula ) 8, FM Nikola Ciganović ( Šk Pula ) 7½, MK Roberto Jurman ( Šk Batana ), Jakub Mrkaljević ( Šk Lovac ) i MK Giuseppe Ghersinich ( Šk V. Gortan ) 7, Boris Moharić, Enes Zanačić, MK Kristian Valković ( Šk Pula ) i Zdravko Crnković ( Šk Batana ) 6½ bodova itd. Od mladih igrača nastupila su svega dvojica, MK Enrico Ghersinich i Bruno Purini a uspješniji je bio Enrico, koji je skupio 6 bodova. Najuspješniji igrači nagrađeni su peharima i novčanim nagradama. Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada uslijedio je zajednički ručak i druženje u hotelu „ Pula “. Sudački posao odradio je NA Valter Valković iz Pule.

Chess Results

image_print

Rapid turnir Šk Vodnjan 5. studenog

skvodnjanPojedinačni rapid turnir Šk “ Vodnjan “ za mjesec studeni 2017. godine na rasporedu je u nedjelju, 5. studenog 2017. godine u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 17.00 sati i rejtingirati će se za FIDE rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 16.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sudcu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

Riječkom Kvarneru pravo nastupa u kvalifikacijama

Susret Krk - Buje (foto: B. Purić)

Susret Buje – Krk (foto: B. Purić)

Odigravanjem sedmog, osmog i devetog kola, u Rijeci je završena Druga hrvatska šahovska liga Zapad za 2017. godinu. Pobjednici su šahisti riječkog Kvarnera (Ivan Vihor Krsnik Čohar 2/3, Rikard Medančić 4,5/9, Emilio Fućak 7/9, Marijan Podobnik 6/9, Ena Cvitan 2/3, Emil Kršovnik 5,5/9, Milorad Nastić 3/6, Maksim Matkun 2,5/6), koji su time stekli pravo nastupa u kvalifikacijama za Prvu B ligu, koje će se odigrati 24.-26. studenog. Ondje će se četiri pobjednika Drugih liga boriti za dva mjesta u višem rangu.
Na meč-bod zaostatka je riječki Junior (Teo Tomulić, Davor Rameša, Goran Mufić, Veljko Begonja, Sandro Šafar, Marin Rameša, Saša Horvat, Marko Bosiočić, Velin Grozdanić, Marko Dujić, Nikola Samardžić, Davor Dujić).
Ostanak osmoplasiranog Lošinja u Drugoj ligi ovisi o tome hoće li prvak Zapada proći kvalifikacije, u protivnom sele u Treću ligu, u koju će sigurno devetoplasirani Karlobag i posljednji Velebit (Senj).
Konačni poredak: Kvarner 16 meč-bodova, Junior 15, Buje 13, Goranka 11, Batana 10, Krk 9, V. Gortan 6, Lošinj 5, Karlobag 4, Velebit 1.

Također u Rijeci, odigrana su i posljednja tri kola Treće hrvatske lige Zapad, a drugoligaški status stekli su Rijeka II i Rječina (Dražice).
Poredak: Rijeka II 14, Rječina, Kastav 13, Uljanik 10, Labin, Delnice 8, Kraljevica, Pula II, Krk II 7, Crikvenica 3.

Detaljnije: Druga liga Zapad, Treća liga Zapad

image_print

Na 9. turniru pobijedila gošća iz Gorskog kotara

Na devetom turniru za Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu pobijedila je Andrea Starčević (ŠK Goranka, R. Gora). Odaziv je i ovaj put bio vrlo skroman – sudjelovalo je samo osam igrač(ic)a.
Poredak: Andrea Starčević 7, Bojan Purić 6, Josip Pekić 5, Roland Wegemann i Josip Mikić po 3, itd.
U ukupnom poretku za 2017. godinu, tri turnira prije kraja, vodi Purić s 32 boda, a slijede Muškardin 25, Oruč 16, Wegemann 13, Jerković 9, Tomić 8, itd.

image_print

19. Memorijal „ Milan Kuzmanović “

kuzmanovicmŠahovski klub „Pula“ organizira pojedinačni šahovski turnir pod nazivom 19. Memorijal „ Milan Kuzmanović “ u vremenu od 3. studenog do 1. prosinca 2017. godine. Memorijal će se igrati ponedjeljkom i petkom od 18 sati u prostorijama kluba, u Radićevoj ulici br. 20 u Puli. Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti bez obzira na titulu i kategoriju te koji posjeduju FIDE ID broj. Prijave su do 17.45 sati 3. studenog 2017. godine. Kotizacija iznosi 30 HRK ( igrači i igračice mlađi od 20 godina oslobođeni su plaćanja kotizacije ). Prvo kolo je na rasporedu u petak, 3. studenog u 18 sati. Turnir će se igrati po švicarskom sustavu, FIDE varijanta u 9 kola, sparivanje Swiss Manager. Tempo igre je 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Turnir se prijavljuje kod FIDE za obračun ELO i nacionalnog rejtinga. Nagradni fond iznosi 2000,00 HRK neto i biti će nagrađeno 5 najuspješnijih u ukupnom poretku te najbolji kadet, junior i veteran. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 095/362 – 5012, Valter Valković.

image_print
image_print
Arhiva