Archive for Svibanj, 2016

Blitz turnir u Pazinu 05. lipnja

P1050874.jpgPovodom dana grada Pazina ŠK „ Lovac “ organizira pojedinačni brzopotezni turnir u šahu. Turnir će se održati u nedjelju 05. lipnja 2016. godine u hotelu „ Lovac “ u Pazinu, sa početkom u 10 sati. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, švicarski sustav u 13 kola sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Prijavljen je kod FIDE i rejtingirati će se za Brzopoteznu rejting listu. Upisnina za sve igrače iznosi 50 kn u koju je uračunat ručak. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronski sat. Prijave traju do 09.30 sati na dan igranja turnira. Organizator je osigurao pehare za trojicu prvoplasiranih igrača. Prijave i sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/414-717, Ivan Prpić i 098/426-790, Roland Udovičić.

image_print

Pačić pobjednik svibanjskog rapida

DSCN0054.jpg

MK Andrej Pačić

U Vodnjanskoj Domu mladih odigran je rapid turnir za mjesec svibanj, u organizaciji ŠK Vodnjan. Turnir je ovog puta privukao 22 šahista iz 8 klubova. Najviše uspjeha, nakon dugo vremena imao je najbolji domaći igrač, MK Andrej Pačić. Svakako treba uzeti u obzir i činjenicu da mu je ovo bio drugi ovogodišnji nastup. Do prve ovogodišnje pobjede došao je odličnom igrom, prepustivši protivnicima svega dva remija i sa 8 osvojenih bodova više nego uvjerljivo slavio na kraju turnira. Drugo mjesto sa 6½ bodova osvojio je mladi Enrico Ghersinich, član ŠK Vladimir Gortan iz Poreča. Nesumnjivo da se radi o velikom talentu i sad ubire plodove svog dugogodišnjeg rada. Porečani uz njega imaju još nekoliko mladih igrača i ne bi smjeli brinuti za svoju budućnost. MK Josip Bulić osvojio je treće mjesto sa istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijem. Četvrti je Nenad Fiala sa 6 bodova. Od petog do sedmog mjesta plasirali su se Zvonko Juras, Silvano Ugulin i MK Igor Fattorich sa 5½, a dalje slijede Frano Rajković, Krešimir Kvaternik i Marko Roce sa 5 bodova, itd. Najbolji mladi igrač je Enrico Ghersinich , a veseli podatak da je čak 7 mladih igrača nastupilo na turniru. U ukupnom godišnjem poretku vodi MK Nikola Vuković sa 27 bodova, ispred Nenada Fiale sa 24 boda. Dalje slijede Juras i MK Bulić sa 23, Valković 20, Kvaternik 16, Glavaš 15, MK Pačić 14, itd. Kod mladih najuspješniji je Ivo Pahljina sa 40 bodova, ali i najvećim brojem nastupa. Drugi je Frano Rajković sa 39, a treći Marko Pahljina sa 27 bodova. Kao i svi prethodni turniri i ovaj je protekao u fer i sportskom nadmetanju, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom. Rapid turnir za lipanj na rasporedu je 11. lipnja sa početkom u 17 sati.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Beli drugi put domaćin šahovskom turniru

BeliBeli, gradić na sjeveru otoka Cresa, u nedjelju će po drugi put ugostiti šahiste. Creski i lošinjski šahovski zaljubljenici – turnir je, naravno, otvoren i za goste – družit će se za pločama od 11 sati, a igrat će se sedam kola s tempom igre od 15 minuta. Upisnina iznosi 50 kuna, u što je uključen ručak u pansionu “Tramontana”, mjestu održavanja turnira. Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 091/762-1979, a svakako bi se valjalo prijaviti barem dan ranije.
Prošle godine pobijedio je Boris Tomić, dugogodišnji prvotimac ŠK Lošinj.

image_print

Pobjeda “Zabi” pojačanoj Borkom Frančišković

Igre bankaraEkipa Zagrebačke banke (Branimir Jukić, Denis Radočaj, Borka Frančišković, Vjeran Marković, Darko Vekić) pobijedila je na šahovskom natjecanju 34. sportskih susreta radnika banaka i FINA-e Hrvatske, održanim u Malom Lošinju.
Sudjelovale su samo četiri ekipe, a igralo se na tempo od 15 minuta.
Poredak: 1. Zagrebačka banka 11,5 bodova, 2. Privredna banka Zagreb 6,5, 3. FINA 5, 4. OTP banka 1.

image_print

Josip Bulić bez premca

20160517_191459Majstorski kandidat Josip Bulić pobjednik je Bumbara za svibanj. Iako je odigrana tek polovica godišnjih turnira, sa sigurnošću možemo konstatirati da je ukupni godišnji pobjednik već odlučen. Nakon petog odigranog Bumbara odmaknuo je najbližoj pratnji, u ukupnom godišnjem poretku, za 17 bodova i teško će ga bilo tko uspjeti sustići do kraja natjecanja. Na turniru je nastupilo 12 igrača iz tri federacije koji su odigrali Berger u 11 kola, s tempom igre od 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pobjednik turnira Bulić osvojio je prvo mjesto sa 10 bodova. Drugo mjesto osvojio je MK Andrej Žnidarčić sa 9 bodova, koliko je skupio i Aleksandar Barcal na trećem mjestu. Dodatni kriteriji bili su na strani čestog gosta iz susjedne Slovenije. Dalje slijede Matija Kovačević i Jurij Hajna 7, Zoran Bogdanovski i Vladimir Slejko 6, Čedomir Milevoj i Kiro Ugrinovski 4½, Zvonko Juras 2, Sašo Jancigaj 1, te Alen Berni bez bodova. U ukupnom godišnjem poretku vodi MK Josip Bulić sa 50 bodova. Slijede Aleksandar Barcal 33, Jurij Hajna 30, Matija Kovačević 26, Marijan Cvenček 25, Vladimir Slejko 21, Zvonko Juras 18, MK Andrej Žnidarčić 17, itd. Sudački posao odradio je IA Zvonko Juras.

Foto galerija
Chess Results

image_print
image_print
Arhiva