Archive for Prosinac, 2017

Muškardin brzopotezni prvak Lošinja

Mario Muškardin

Mario Muškardin

Majstor Mario Muškardin pobijedio je na posljednjem, 12. po redu turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu i time prestigao Bojana Purića u ukupnom poretku, postavši po šesti put klupski brzopotezni prvak.
Na posljednjem turniru igralo je deset šahista.
Poredak 12. turnira: Mario Muškardin 9, Boris Tomić 8, Damir Oruč i Denis Alavanja po 5½, Roland Wegemann, Bojan Purić i Filip Bandalo po 4, Edo Jerković 3, Darko Golek 2, Karlo Maričević 0.
Konačni poredak za 2017. g.: Muškardin 40, Purić 38, Oruč 19, Wegemann 17, Tomić 15, Jerković, Mikić 9, Okrugić 7, Alavanja 5, Mužić, Pekić 4, Bandalo 3, Samardžić, Devčić 2, Kunda, Rotim, Brkljača, Šimunić 1, te devetoro igrača bez bodova za ukupni poredak.

image_print

FM Krsnik Čohar uvjerljivo slavio u Puli

20171226_212021

IM Miroslav Žufić – FM Ivan Vihor Krsnik Čohar – GM Nenad Ferčec

U organizaciji šahovskih klubova, Pule, Uljanika i Vodnjana odigran je tradicionalni Novogodišnji , pojedinačni, brzopotezni turnir pod imenom „ Pula 2017.“ Turnir je odigran u hotelu „ Pula “ u Puli, a okupio je 43 igrača, 5 sa međunarodnim titulama ( 1 GM, 1 IM i 3 FM ), koji su odmjerili snage kroz 15 kola švicarca s tempom igre od 3 minute plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Uvjerljivo je slavio mladi riječki FM Ivan Vihor Krsnik Čohar, koji je upisao 14 pobjeda i samo jedan remi. Odlična igra tokom cijelog turnira i ukupna pobjeda niti u jednom trenutku nisu dolazili u obzir. Pobijedio je sve glavne mu konkurente u borbi za prvo mjesto i sa dva boda prednosti slavio pred najbližom pratnjom. Popravio je i rejting za odličnih +57 bodova. Na diobi drugog mjesta sa 12½ bodova našli su se GM Nenad Ferčec i IM Miroslav Žufić pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je Ferčecu pripalo drugo a Žufiću treće mjesto. Dojam za obojicu je da su mogli i morali bolje odigrati. Četvrti je FM Emilio Milko Fućak sa 10½ bodova i zarađenih +17 novih rejting bodova. Dalje slijede MK Tomislav Pavičić i Boris Moharić 9½, FM Nikola Ciganović 9, MK Enrico Ghersinich, MK Luka Kukurin, Pjerino Jurman, MK Renato Licardo i Loris Glavaš 8½, MK Željko Žufić, MK Kristian Valković, MK Roberto Jurman, MK Nikola Vuković, Davor Bakija i MK Igor Fattorich 8 bodova itd. Od mladih igrača, najuspješniji je bio MK Enrico Ghersinich sa 8½ ( + 23 boda rejtinga ) osvojenih bodova na 8. mjestu. Turnir je protekao u fer i sportskom ozračju, bez ijedne sudačke intervencije. Upravo, kako i dolikuje u ovo blagdansko vrijeme. Svi igrači nagrađeni su slatkim poklonima koje je osigurao vrijedni organizator.

Chess Results

image_print

Trojica po šest bodova, odlučili dodatni kriteriji

ŠK LošinjTrojica šahista podijelila su čelna mjesta na 11. turniru za Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu – Mario Muškardin, Bojan Purić i Boris Tomić, te je presudio jedan od dodatnih kriterija – veći broj partija s crnim figurama u međusobnim ogledima.
Poredak 11. turnira: Mario Muškardin, Bojan Purić i Boris Tomić po 6 (iz 7), Filip Bandalo 3, Edi Šimunić i Damir Oruč po 2,5, itd.
Ukupni poredak, turnir prije kraja ciklusa: Purić 38, Muškardin 35, Oruč i Wegemann po 16, Tomić 11, Jerković i Mikić po 9, Okrugić 7, itd.

image_print

Novi uspjeh Josipa Bulića

FM Josip Bulić

FM Josip Bulić

U Bujama je u organizaciji Šk Buje i u suradnji sa Šd Piran održan zimski pojedinačni turnir a u sklopu Four Seasons – Četiri godišnja doba – 4 letni časi. Četvrti turnir okupio je 12 igrača, 9 iz Hrvatske i 3 iz Slovenije. Odigran je Berger u 11 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imao je najbolji domaći igrač, FM Josip Bulić, koji je skupio 10 bodova i više nego zasluženo sa 2½ boda prednosti pred drugoplasiranim osvojio prvo mjesto. Nakon ukupne godišnje pobjede u Vodnjanu na rapid turnirima, ponovio je uspjeh i na domaćem terenu. Nakon 4 odigrana turnira osvojio je prvo mjesto sa 8 bodova prednosti pred drugoplasiranim Mihom Vidicem iz Slovenije. Moglo bi se slobodno reći još jedna vrlo uspješna godina za njega, a koju će najviše pamtiti po tituli FM koja mu je dodijeljena u proljetnom dijelu. Drugo mjesto na turniru osvojio je najbolji rovinjski „ cugeraš “, MK Roberto Jurman, sa 7½ bodova. Na diobi trećeg mjesta sa po 7 bodova našli su se MK Igor Fattorich i MK Domagoj Bulić pa su dodatni kriteriji kreirali poredak. Tako je Fattorich treći, a mlađi Bulić četvrti. Peti je Miha Vidic sa 6½ bodova. Dalje slijede Pjerino Jurman 6, Goran Belamarić i Mladen Cvenček 5½, Čedomir Milevoj 4½, Zdravko Crnković 4, Bruno Purini 2½ i Marjan Vidic bez bodova. Ukupni godišnji poredak nakon četiri odigrana turnira : 1. FM Josip Bulić 36, 2. Miha Vidic 28, 3. MK Domagoj Bulić 23, 4. MK Roberto Jurman 21, 5. Liam Brečevič 17, 6. Pjerino Jurman 15, 7. – 8. MK Andrej Žnidarčić i Aleksandar Barcal 10, 9. MK Igor Fattorich 8, 10. – 11. Valter Pregarac i Goran Vodopija 7 bodova itd. Sudački dio posla odradio je Zvonko Juras, IA.

Chess Results

image_print

1. „ VALAMAR OPEN RABAC 2018.“ od 4. do 7. siječnja

Šahovski klubovi Sveta Nedelja i Novi Zagreb organiziraju 1. Otvoreni međunarodni amaterski šahovski turnir „ VALAMAR OPEN RABAC 2018.“ u Rapcu, u hotelu „ Valamar Sanfior “ od 4. do 7. siječnja 2018. godine. Pravo sudjelovanja imaju svi šahisti i šahistice koji posjeduju FIDE ID broj i koji su se registrirali 4. siječnja do 9 sati te koji su uplatili upisninu u iznosu od 250, 00 kn. Na dan prijave svi šahisti i šahistice moraju imati ELO rejting za standardni šah 2300 bodova ili manji. Turnir će se igrati po švicarskom sustavu, FIDE varijanta u 7 kola, tempo igre 90 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Turnir će se rejtingirati kod FIDE za obračun FIDE rejtinga za standardni šah i kod HŠS za obračun nacionalnog rejtinga. Nagradni fond iznosi 15.000, 00 kn neto i raspoređen je u 6 glavnih i 4 posebne nagrade. Obveze: Igrač / igračica koji u pojedinom kolu ima bijele figure dužan je osigurati elektronski sat, dok šahovske figure osigurava organizator. Paralelno sa glavnim turnirom održat će se dva pojedinačna kadetska turnira, do 13 i do 16 godina. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani šahisti i šahisti koji posjeduju FIDE ID broj ( za turnir do 13 godina koji na dan 1. siječnja 2018. nisu navršili 13 godina, rođeni 2005. i mlađi, a za turnir do 16 godina koji na dan 1. siječnja 2018. nisu navršili 16 godina,rođeni 2002. i mlađi ). Kadetski turniri će se igrati po švicarskom sustavu, FIDE varijanta u 7 kola, tempo igre 60 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Turniri će se rejtingirati kod FIDE za obračun FIDE rejtinga za standardni šah i kod HŠS za obračun nacionalnog rejtinga. U slučaju da jedan ili više kadeta ili kadetkinja posjeduje FIDE rejting 2200 ili više bodova turnir će se rejtingirati samo za nacionalnu rejting listu HŠS. Nagradni fond za svaki kadetski turnir iznosi 2.000, 00 kn u predmetnim nagradama i raspoređen je u 7 nagrada, a predviđene su i nagrade iznenađenja. Upisnina za nastup na kadetskim turnirima iznosi 150, 00 kn u pretprijavi i 200, 00 kn na dan igranja turnira. Obveze: Svaki sudionik dužan je donijeti šahovsku garnituru i ispravan elektronski sat. Informacije i prijave: info@sknovizagreb.hr Igor Ševo ( 091 / 730 – 9816 ), Andrej Stanković ( 099/835 – 0952 ).

Chess Results

image_print
image_print