Archive for Studeni, 2018

Majnarić ispred Mužića prema “sonebornu”

Marijan Majnarić (foto: B. Purić)

Marijan Majnarić (foto: B. Purić)

Prvokategornik Marijan Majnarić iz ŠK “Rijeka” pobijedio je na devetom otvorenom turniru za Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu. Podijelio je prva dva mjesto s Lošinjanom Robertom Mužićem, ali je imao bolje dodatne kriterije.
Poredak: Marijan Majnarić (Rijeka) i Roberto Mužić po 7 (iz 8), Bojan Purić 6, Slavko Božić (Rijeka) 5, Tomislav Okrugić 4, Roland Wegemann i Josip Mikić po 3, Petar Muskardin 1, Karlo Muskardin 0.
U ukupnom poretku, tri turnira prije kraja ciklusa, vodi Purić s 32 boda, a slijede: Tomić 18, Wegemann 17, Okrugić 14, M. Muškardin i Mikić po 10, Mužić i Oruč po 9, itd.

image_print

Ferčec ponovno sam u vrhu

wp_20160910_16_31_29_rich_liU osmom kolu na 20. Kuzmanovićevom memorijalu GM Nenad Ferčec crnim figurama svladao je mladog pulskog kadeta, Niku Peruška, dok je MK Enrico Ghersinich remizirao crnim figurama protiv MK Boška Vasića. Ovom pobjedom Ferčec se nalazi u vodstvu s pola boda prednosti i najveći je favorit za ovogodišnjeg pobjednika. Važnu pobjedu u 8. kolu ostvario je MK Ante Ikica protiv FM Adriana Voscille i sad se nalazi na diobi 3. mjesta. Junak večeri je pulski kadet, Dino Lovrić, koji je s crnim figurama remizirao protiv FM Nikole Ciganovića. Prava je šteta za Lovrića da češće ne nastupa na natjecanjima. Poredak nakon 8. kola : GM Ferčec 7, MK E. Ghersinich 6½, MK Vasić i MK Ikica 5½, FM Ciganović i MK Jurman 5, FM Voscilla, Lovrić i Rajković 4½ boda itd. Deveto, posljednje kolo na rasporedu je u petak, 30. studenog sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Ferčec dobio društvo u vrhu

Foto : V. Živčić

Foto : V. Živčić

U sedmom kolu na 20. Kuzmanovićevom memorijalu GM Nenad Ferčec bijelim figurama remizirao je protiv klupskog kolege, FM Nikole Ciganovića, što je iskoristio mladi porečki junior, MK Enrico Ghersinich pobjedom protiv MK Borisa Grpca i priključio mu se na vrhu. Važne pobjede u ovom kolu ostvarili su MK Boško Vasić, koji je pobjedom protiv FM Adriana Voscille izbio na 3. mjesto i MK Ante Ikica, koji je pobijedio mladog Brunu Purinija. Poredak nakon 7. kola : GM Ferčec i MK E. Ghersinich 6, MK Vasić 5, FM Voscilla, FM Ciganović i MK Ikica 4 ½, MK Grbac, MK Jurman, Peruško i Lovrić 4 boda itd. Osmo kolo na rasporedu je u srijedu, 28. studenog sa početkom u 18 sati.

Chess Results

image_print

Ekipe osnovnih škola iz Svetvinčenta,Medulina i Divšića izborile nastup na županijskom natjecanju

MOIY2018U prostorijama osnovne škole Dr. Mate Demarina u Medulinu održano je ekipno međuopćinsko natjecanje osnovnih škola u šahu. Od ukupno devet škola natjecanju se odazvalo pet škola sa ukupno 14 ekipa. Odigrana su natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji nastupilo je 9 ekipa pa je odigran Berger u 9 kola s tempom igre od 15 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. Igralo se na četiri ploče, s tim da je ekipa mogla prijaviti i jednu rezervu. Nakon 9 odigranih kola najviše uspjeha imala je prva ekipa osnovne škole iz Svetvinčenta, koja je ostvarila pobjede u svim mečevima i zasluženo postala ovogodišnjim pobjednikom. Drugo mjesto osvojila je druga ekipa istoimene škole s 13 meč bodova, što govori kako se kvalitetno radi po pitanju šaha u njihovoj školi. Treće mjesto osvojila je prva ekipa domaćina, osnovne škole Dr. Mate Demarina s 12 meč bodova, koja se uspješno nosila sa svim ekipama. Malo više sreće u pojedinim mečevima moglo im je donijeti i bolji plasman. Dalje slijede: Dr. Mate Demarina – 2 s 10, Dr. Mate Demarina – 3 i Vladimira Nazora 7, Divšići 4, Dr. Mate Demarina – 4 s 3 meč boda i Jure Filipovića bez meč bodova. Prve ekipe Svetvinčenta i Dr. Mate Demarina izborile su plasman na županijsko natjecanje. U ženskoj konkurenciji nastupilo je 5 ekipa koje su odigrale dvokružni Berger. Najviše uspjeha imala je prva ekipa domaćina, osnovne škole Dr. Mate Demarina s 12 meč bodova. Drugo mjesto s meč bodom manje osvojila je ekipa osnovne škole iz Divšića. Ove dvije ekipe izborile su plasman na županijsko natjecanje. Od trećeg do petog mjesta poredale su se ekipe domaćina, druga, četvrta pa treća. Po tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a svi sudionici i plaketama za sudjelovanje. Više nego odlična organizacija bila je od strane domaćina, gdje svakako valja istaknuti ravnateljicu škole Dr. Mate Demarina, prof. Emanuelu Pinzan Chiavalon i prof. TZK Danče Banković, koje su dale veliki doprinos današnjem natjecanju. Ovogodišnje natjecanje privuklo je preko 60 učenika i učenica iz 5 škola. Rezultat je to pokretanja šahovske sekcije u nekoliko škola od ove i prethodne školske godine, kao i veliki doprinos ravnatelja i pojedinih nastavnika u njegovom provođenju. Ako se usporedi
prošlogodišnje natjecanje koje je okupilo svega tri ekipe iz dvije škole za ovogodišnje se s pravom može reći kako školski šah doživljava pravu malu revoluciju u našoj županiji.

Chess Results

image_print

Puljani ponovno među prvoligašima

skpulaU Virovitici je proteklog vikenda u organizaciji HŠS – a održan kvalifikacijski turnir pobjednika regija Istok, Centar, Zapad i Jug za ulazak u I.B ligu. Natjecanju su se odazvali sljedeći klubovi: Šk „Bjelovar“, Bjelovar, Šk „Pula“, Pula i Šk „Vina Markota“, Pleternica. Nije se odazvala ekipa Šk „Sveti Vid“, Privlaka. Odigran je Berger u tri kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborile su sudjelovanje u I. B ligi iduću sezonu. Najviše uspjeha imali su šahisti Šk Pula, koji su skupili 3 meč boda i 8½ pojedinačnih bodova. Isti broj meč bodova, ali i 2 pojedinačna boda manje skupili su šahisti Šk „Bjelovar“, tako da će ove dvije ekipe iduću sezonu nastupiti u I. B ligi. Treći su šahisti Šk „Vina Markota“ bez meč bodova i 3 pojedinačna boda.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva