Archive for Svibanj, 2020

Tomić pobijedio na prvom “cugeru” nakon prekida

Boris Tomić (foto: B. Purić)

Boris Tomić (foto: B. Purić)

U Malom Lošinju je odigran prvi turnir nakon prekida zbog preventivnih mjera, i to četvrti za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu. Sudjelovalo je osam šahista, a igralo se na ljetnoj terasi Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj.

Poredak: Boris Tomić 6½ (iz 7), Damir Oruč i Bojan Purić po 5, Josip Pekić 4½, Roland Wegemann 3, Frane Devčić i Karlo Maričević po 2, Antun Cvitkušić 0.

Tomić vodi i ukupno, sada s 18 bodova. Slijede: Pekić 14, Purić 8, Muškardin 5, Oruč i Wegemann po 4, itd.

image_print

Lošinjani nastavili na terasi Gradske knjižnice, u petak brzopotezni turnir

foto: B. Purić

foto: B. Purić

Uspostavljanjem suradnje s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mali Lošinj, ovih je dana nastavljena aktivnost Šahovskog kluba “Lošinj”. Na ljetnoj terasi Gradske knjižnice, koja ima zaseban ulaz i sanitarije, nastavljena je klupska škola šaha. U petak, 29. svibnja ovdje će biti odigran 4. brzopotezni turnir za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja, što budi nadu u normalno odigravanje ovogodišnjega ciklusa.
Početak je u 18 sati, a pravo nastupa imaju svi zainteresirani. Ulaz na ljetnu terasu je s Bočaca, sa stražnje strane zgrade Gradske knjižnice.

image_print

Amaterskog prvenstva Europe ove godine neće biti

ecu-losinjOve godine neće biti Pojedinačnog amaterskog prvenstva Europe u šahu, koje je od 13. do 22. rujna trebalo biti odigrano u Malom Lošinju, u hotelu “Aurora” kraj uvale Veli žal.

Odluku su objavili Europska šahovska unija (ECU) i Hrvatski šahovski savez (HŠS), a neslužbeno – Lošinj bi mogao biti domaćin 2021. ili 2022. godine; s tim da mnogo toga ovisi o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa u Europi.

Natjecanje je ograničeno na šahiste do 2300 međunarodnih rejting-bodova, a onda još podijeljeno u tri skupine; do 2300, do 2000, odnosno do 1700 rejting-bodova. Baratalo se procjenom od oko 150 sudionika.

image_print

BRZOPOTEZNO ONLINE PRVENSTVO HRVATSKE – DAN POBJEDE NAD KORONOM

DAN EUROPE – 9. SVIBANJ – DAN POBJEDEonlhr

RASPIS

BRZOPOTEZNO ONLINE PRVENSTVO HRVATSKE DAN POBJEDE NAD KORONOM

Vrijeme: subota, 9. svibnja 2020 u 18.00 sati
Mjesto: chess.com
Sustav: švicarski, 18 kola
Tempo: 3 min + 2 sec po potezu
Sparivanje: chess.com
Početak natjecanja je točno u 18.00 sati. Svako slijedeće kolo počinje odmah po završetku prethodnog.
Pravo nastupa: svi državljani Republike Hrvatske
Upisnina: nema
Nagrade: nema
Natjecanje će se održati u subotu 9. svibnja s početkom u 18.00 sati na portalu chess.com u klubu DPCroatia.
Na inicijativu skupine šahista iz Hrvatske i Slovenije na Dan Europe istovremeno će se održati nacionalna online brzopotezna prvenstva u većini Europskih zemalja. Za prijavu na natjecanje potrebno je: otvoriti profil na portalu chess.com prijaviti se na mail dpcroatia2020@gmail.com i dostaviti podatke:
– Ime i prezime
– chess.com nadimak
– mail za kontakt
Rok za prijave je subota 9. svibnja do 12.00 sati. Svaki prijavljeni natjecatelj dobit će na mail podatke kako pristupiti klubu DPCroatia i natjecanju. Lista predprijavljenih igrača bit će objavljena na portalu chess-results.com Na istoj stranici naknadno će se objaviti i svi rezultati natjecanja. Organizacijski odbor i administratori natjecanja: B. Birk, D. Mravunac i Ž. Matkun

image_print
image_print