Archive for Srpanj, 2015

Započela Juniorska pojedinačna prvenstva Hrvatske

HSSU Krapinskom Toplicama započela su Juniorska pojedinačna prvenstva Hrvatske za 2015. godinu. Prvenstva se igraju u skupinama do 17 i 19 godina za juniore i juniorke. Nastupa ukupno 50 juniora i 22 juniorke. Najzanimljivija skupina je ona kod juniora do 19 godina gdje nastupaju 2 FM i 1 NM. Prvi nositelj NM Božidar Iveković imat će opasnu konkurenciju u FM Marku Sokaču i FM Ivanu Vihoru Krsniku Čoharu. U skupini juniora do 17 godina prvi nositelj je Riječanin Jadranko Plenča koji će glavnu konkurenciju imati u FM Svenu Tici i MK Leonu Livajiću. Kod juniorki do 17 godina prva nositeljica je NM Mihaela Blažeka, a najozbiljnija konkurentica za naslov najbolje je NM Ena Cvitan. U skupini do 19 godina gdje nastupa svega 5 juniorki prva nositeljica je NM Tajana Turk, a druga NM Neomi Grgić. Od ukupnog broja juniora i juniorki (72) iz Primorsko-goranske županije ih dolazi 14 što je za 5 manje u odnosu na prošlogodišnja prvenstva. Istarska županija je zastupljena je sa samo jednim juniorom, Kevinom Mainentijem iz ŠK “Vladimir Gortan“ Poreč. Rezultate možete svakodnevno pratiti na našoj stranici.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Skroman odaziv, Purić i Ivanuša na vrhu

ŠK LošinjUz skroman odaziv igrača, iako je turnir imao međunarodni karakter, protekla je šesta “runda” Prvenstva Lošinja u brzopoteznom šahu.
Poredak: Bojan Purić i Stane Ivanuša (Rače, Slo) po 7 bodova (iz 9 partija), Denis Alavanja 6, Ivan Pole 4,5, Roland Wegemann 4, Iva Cvitan (Delnice) 3, Mirko Krtolica (Pariz, Fra) 2,5, Josip Mikić 2, Frane Devčić 0.
U ukupnom poretku za 2015. godinu vodi Purić s 25 bodova, slijede Okrugić 16, Pekić i Wegemann po 13, Mužić 5, itd.

image_print

Jurmanu pripao treći Blitz u Vodnjanu

P1060738.jpgNedjeljno, jako sparno vrijeme i temperatura zraka od 33°C nisu zasmetali šahistima da se okupe u zavidnom broju na trećem, ovogodišnjem Blitz turniru u Vodnjanu. Prije početka turnira svi nazočni u turnirskoj sali odali su minutom šutnje počast nedavno preminulom članu ŠK Vodnjan, Franji Grubešiću. Pokojni Franjo bio je omiljen među šahistima i redovan sudionik šahovskih turnira na području Vodnjana i Pule. Turnir je odigran po švicarskom sustavu za mjesece svibanj – lipanj u 11 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka. Nastupila su 22 igrača iz 9 hrvatskih klubova. Najviše uspjeha imao je MK Roberto Jurman koji je osvojio 10 bodova u dosta jakoj konkurenciji i zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je najboljem vodnjanskom šahistu, MK Andreju Pačiću, koji je zaostao bod za pobjednikom turnira. Na diobi trećeg mjesta našli su se MK Josip Bulić i MK Luka Kukurin sa 8,5 bodova. Dodatni kriteriji bili su na strani Bulića. Dalje slijede E. Ghersinich 6,5, Mainenti 6, M. Pahljina, MK Licardo, Dubravac, Kvaternik, Juras, Ožvald, M. Nikolić, G. Ghersinich, Topić 5,5 bodova, itd. Najuspješniji mladi igrač je Enrico Ghersinich sa 6,5 bodova. Dobar nastup mladog Enrica drugi put zaredom i 29 bodova zarađenog rejtinga. U ukupnom godišnjem poretku vodi Bulić sa 26 bodova, a slijede ga Kvaternik sa 20, Pačić 18, Kukurin 17, Radolović 14 itd. Kod mladih u vodstvu je Marko Pahljina sa 27 bodova, drugi je Enrico Ghersinich sa 20 i turnirom manje, a treći Mainenti sa 17 bodova. Turnir je protekao u ugodnom i sportskom druženju u Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Foto galerija

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva