Archive for Rujan, 2014

Krsnik Čohar pobjednik Rujanskih svečanosti

P1050871.jpgMladi MK Ivan Vihor Krsnik Čohar pobjednik je pojedinačnog brzopoteznog šahovskog turnira, koji je odigran u pazinskom hotelu „ Lovac „. Turnir je organizirao ŠK „ Lovac „ a u sklopu ovogodišnjih „ Rujanskih svečanosti „. Igrao se Švicarac u 13 kola, sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Na turniru su nastupila 22 igrača iz Istarske i Promorsko-goranske županije. Krsnik Čohar je nastavio dominaciju na turnirima po Istri, ostvarivši još jednu uvjerljivu pobjedu. Samo pola boda prepustio je protivnicima u 13 kola. Drugo mjesto osvojio je MK Igor Fattorich sa 10 bodova, dok su o trećem mjestu odlučivali dodatni kriteriji. Treće mjesto pripalo je MK Robertu Jurmanu, dok je četvrti Bahrija Selimović, obojica sa po 9 bodova. Peto mjesto osvojio je mladi Luka Kukurin sa 8,5 bodova. Dalje slijede Valković sa 8, Tomulić 7,5, Šafar, Ugulin i Rosembeker sa 7 bodova itd. Prva trojica igrača su nagrađeni peharima, a pobjednik turnira Krsnik Čohar i najuspješniji mladi igrač Luka Kukurin i novčano. Turnir je protekao u ugodnom ambijentu, tako da glavni sudac turnira nije imao potrebu niti jednom intervenirati.

  
Foto galerija

Chess Results

image_print

Turnir povodom Rujanskih svečanosti

pazinŠahovski klub „Lovac„ Pazin organizira Otvoreni pojedinačni brzopotezni šahovski turnir, povodom Rujanskih svečanosti. Turnir će se održati u nedjelju, 28. rujna 2014. godine, sa početkom u 10 sati u pazinskom hotelu „Lovac„. Igrati će se Švicarac u 13 kola, sa tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani igrači, koji se prijave do početka turnira i uplate kotizaciju od 50 kn, u koju je uključen ručak bez pića. Prvo mjesto se nagrađuje sa peharom i 300kn, a za drugo i treće mjesto su predviđeni pehari. Obveze igrača su donijeti ispravnu šahovsku garnituru, standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Turnir se rejtingira kod FIDE za brzopoteznu rejting listu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela: 098/414-717, Ivan Prpić i 098/426-790, Roland Udovičić.

 
Chess Results

image_print

Bujski “Dani grožđa” – Naslov u Ilirsku Bistricu

DSCN0328.jpgTradicionalni šahovski ekipni brzopotezni turnir povodom bujskih Dana grožđa, ove godine okupio je 10 ekipa. Pored standardnih ekipa iz Istre, nastupile su i dvije ekipe iz Slovenije, te ekipa ŠK „ Velebit „ iz Senja. Odigran je jednokružni Berger na 4 ploče, a tempo igre bio je 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Nakon 9 kola, najviše uspjeha imali su gosti iz Slovenije koji su osvojili prva dva mjesta. Prva je ekipa „ Rimex „ iz Ilirske Bistrice sa 16 meč bodova, a druga „ Izola „ sa 14 meč bodova. Treća je ekipa domaćina, Buja sa 13 meč bodova. Dalje slijede „ Batana „ sa 12, „ Uljanik „ i „ Poreč – mladi „ sa 9, „ Velebit „ sa 8, „ Lovac „ sa 5, „ Poreč-veterani „ sa 3 i „ Vodnjan „ sa 1 meč bodom.

Najbolji pojedinci po pločama su: 1. ploča FM Daniel Beletić (Rimex), 2. ploča Andrej Žnidarčić (Izola), 3. ploča FM Marjan Črepan (Lovac) i 4. ploča Bahrija Selimović (Batana). Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju, bez ijedne intervencije glavnog suca, Zvonka Jurasa. Druženje među šahistima nastavljeno je i nakon turnira, u obližnjem ugostiteljskom objektu gdje je domaćin osigurao obilat ručak za sve sudionike turnira.

Foto galerija

Chess Results

image_print

Dodatni kriteriji na strani Pačića

DSCN0238.jpgNajbolji vodnjanski šahist , MK Andrej Pačić pobjednik je Rapid turnira za mjesec kolovoz kojeg je organizirao ŠK „ Vodnjan „. Isti broj bodova kao i pobjednik turnira imao je MK Zlatko Konić, ali su dodatni kriteriji bili na strani Pačića. Zanimljiva je činjenica da Koniću odigran turnir bez poraza nije bio dovoljan da osvoji prvo mjesto, dok je Pačić upisao poraz protiv Ožvalda. Njih dvojica osvojili su po 5,5 bodova. Treće mjesto osvojio je vodnjanski veteran Ivan Banković sa 5 bodova. Na diobi četvrtog mjesta našla su se tri igrača, Antun Ožvald, Andrija Dubravac i Husnija Šarić sa 4,5 bodova, pa su i ovdje odlučivali bolji dodatni kriteriji. Sedmi je Duško Srdić sa 4 boda. Dalje slijede Anđelko Nikolić, Anton Ferlin, Marko Pahljina, Zoran Sagadin, Zvonko Juras i Frano Rajković sa 3,5 bodova itd. Na turniru je nastupilo 20 igrača iz istarskih klubova , a turnir je protekao u sportskom i prijateljskom ozračju. Rapid turnir za rujan na rasporedu je 11. listopada sa početkom u 18 sati.

 

Foto galerija

Chess Results

image_print

Škola šaha

Skola saha "vladimir Gortan' PorecŠahovski klub “Vladimir Gortan” Poreč tijekom rujna 2014. godine upisuje polaznike u novi ciklus škole šaha. Svi zainteresirani mogu se upisati u školu šaha srijedom i subotom od 18,00 do 19,00 sati u prostorijama kluba u Naselju Mate Balote 4a. Osim za početnike u školu se mogu prijaviti i napredniji šahisti koji će imati poseban program.

Za sve informacije možete nazvati voditelja škole na broj 095 9137673.

image_print
image_print
Arhiva