Archive for Ožujak, 2017

U Puli startale seniorske lige

WP_20170325_19_26_09_Pro_LIProteklog vikenda hotel „ Pula “ u Puli bio je domaćin prvog kruga natjecanja seniorskih liga „ zapad „ za 2017. godinu. U tri lige nastupilo je ukupno 27 klubova, što je manji broj u odnosu na protekle godine. Start je obilježila velika borbenost igrača u svim ligama i igranje partija do krajnjih mogućnosti. Šahisti Krka, Kvarnera i Buja ostvarili su stopostotni učinak u drugoj ligi i najvjerojatnije će se među njima tražiti ovogodišnji pobjednik. Njih prati ekipa AŠK Juniora sa 4 meč boda. Najveće razočarenje prvog kruga su šahisti Karlobaga, koji su osvojili samo 1 meč bod. Iako su nastupili oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu dojam je da su morali postići više. Šahisti pulskog Uljanika vodeći su u trećoj ligi sa 5 meč bodova. Njih prate šahisti Pule – 2, Rijeke – 2, Delnica i Kastva sa po 4 meč boda. U četvrtoj ligi u vodstvu su šahisti Vodnjana i Gospića sa po 6 meč bodova. Treći su šahisti Gacke sa 4, a četvrti šahisti Lovca sa 2 meč boda. Ostale ekipe nisu uspjele uknjižiti niti jedan meč bod. Sljedeći krug natjecanja za sve lige je 8. i 9. travnja u Gospiću. Klubovi četvrte lige odigrat će po 4 kola i završiti ovogodišnje natjecanje, dok će drugoligaši i trećeligaši odigrati po 3 kola. Zadnji krug natjecanja u drugoj i trećoj ligi na rasporedu je u listopadu u Rijeci.

Foto galerija

Chess Results

II LIGA ZAPAD

Chess Results

III LIGA ZAPAD

Chess Results

IV LIGA ZAPAD

image_print

U PGŽ-polufinalu Krk – Lošinj, Junior – Goranka

logo_sspgzKlubovi polufinalisti Kupa Primorsko-goranske županije iskoristili su susret u Puli, na prvom kolu Druge hrvatske lige, da ždrijebom utvrde parove polufinala. Tako će u nedjelju, 2. travnja (ili ranije, ako se tako dogovore) igrati Krk – Lošinj, te Junior – Goranka.
Finale je zakazano za 30. travnja, nakon čega će se znati koji klub će u Malom Lošinju braniti boje županije na završnici Hrvatskog kupa.

image_print

Kup Istarske županije 1. i 2. travnja

ssziEkipni Kup Istarske županije u šahu za 2017. godinu na rasporedu je u subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja u prostorijama ŠK „ Pula “, Radićeva br. 20 u Puli. Igrat će se švicarski sustav u pet kola, s tempom igre od 60 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja prijavljenih ekipa odigrat će se Berger. Pravo sudjelovanja imaju svi šahovski klubovi s jednom ili više ekipa, škole, firme i sl. a nastup na Finalu kupa Hrvatske ima najbolje plasirana ekipa kluba, člana ŠSIŽ. Svaka ekipa broji četiri igrača i može prijaviti najviše dvije rezerve, te može nastupiti s jednim strancem. Svaka ekipa je dužna osigurati dvije šahovske garniture standardnih dimenzija i dva ispravna elektronska šahovska sata. Prijava ekipa je u subotu, 1. travnja do 09.50 sati, a prvo kolo počinje u 10.00 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 091/544 – 7849, Igor Milovac, Predsjednik ŠSIŽ.

image_print

U subotu 25. ožujka startaju seniorske lige

HSSNakon kadeta, u subotu 25. ožujka startaju i seniorske lige regije zapad. U drugoj i trećoj ligi prijavljeno je po 10 ekipa, a u četvrtoj 8 ekipa. Igra se Berger u svim ligama s tempom igre od 90 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Prvi krug igra se u hotelu „ Pula “ u Puli, u subotu i nedjelju, 25. i 26. ožujka. Početak prvog kola je u subotu u 16.30 sati, a drugog i trećeg u nedjelju u 09.30 i 15.00 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098 / 170 – 1984, IA Nenad Dorić, Povjerenik liga zapad.

image_print

Josip Bulić pobjednik rapid turnira za ožujak

IMG_0544

MK Josip Bulić

Nakon što je u subotu slavio na brzopoteznom proljetnom turniru u Bujama, najbolji bujski igrač MK Josip Bulić, uspjeh je ponovio i u nedjelju na rapid turniru u Vodnjanu. Jedini je skupio 7½ bodova iz 9 kola i više nego zasluženo osvojio prvo mjesto. Popravio je i rejting za +16 bodova. Pola boda manje skupio je Zoran Račić iz Šk Uljanik, ostvarivši najbolji rezultat na vodnjanskim turnirima. Uz osvajanje drugog mjesta popravio je i rejting za fenomenalnih +56 bodova. Treće mjesto sa 6½ bodova osvojio je najbolji domaći igrač, MK Andrej Pačić. Na diobi četvrtog mjesta našli su se MK Milan Marčeta, Šk Uljanik i Pjerino Jurman, Šk Batana sa po 6 osvojenih bodova, pa su dodatni kriteriji odlučili poredak. Tako je Marčeti pripalo četvrto, a Jurmanu peto mjesto. Dalje slijede MK Duško Srdić, Zdravko Crnković i Zvonko Juras 5½, Robertino Volejnik, MK David Mrđen, Krešimir Kvaternik, Nenad Fiala i Mladen Radolović 5 bodova itd. Najbolje plasirani mladi igrači su Marko Pahljina i Frano Rajković sa po 4½ boda. Inače, na turniru je nastupilo 28 igrača iz 7 klubova. Nakon tri odigrana turnira u vodstvu za ukupne godišnje pobjednike kod seniora i mladih su Zlatko Crnković i Marko Pahljina. Poredak seniora: Crnković 23, Srdić 21, Pačić 17, Račić 15, Fiala i P. Jurman 13, Bulić i Konić 10 bodova itd. Poredak mladih : M. Pahljina 28, Peruško 23, I. Pahljina 20, Rajković 18, Ghersinich 10, Lovrić 8 bodova itd. Rapid turnir za travanj na rasporedu je polovicom travnja.

Foto galerija

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva