Archive for Srpanj, 2020

Devčić juniorski prvak Lošinja

Frane Devčić (foto: B. Purić)

Frane Devčić (foto: B. Purić)

Frane Devčić je pobjednik Juniorskog prvenstva Lošinja, koje je osmero lošinjskih juniora odigralo od 2. do 29. srpnja na ljetnoj terasi Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj.

Poredak: Frane Devčić 7 bodova (iz 7), Karlo Maričević 6, Petar Muskardin, Karlo Muskardin i Lena Kunda po 4, Antun Cvitkušić 2, Boris Makarun 1, Leon Štajduhar 0.

Tempo igre bio je 30 minuta + 30 sekundi po potezu.

image_print

Turnir u Poreču 5. kolovoza

Poreč_(grb)Povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti i ove godine Šk „Vladimir Gortan“, Poreč organizira pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Turnir će se igrati u srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, u restoranu „L’artigiano“ u Poreču, Partizanska ulica br. 5, s početkom u 17.00 sati. Ovisno o broju igrača organizator će odlučiti o turnirskom sustavu igranja (broj igrača ograničen na 40 zbog veličine prostora za igru), švicarac u 13 kola ili kružni u slučaju da se prijavi 15 ili manje igrača. Tempo igre je 3 minute po igraču, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje, bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Prijave završavaju na dan igranja turnira u 16.45 sati. Turnir se rejtingira kod Fide za brzopoteznu rejting listu. Kotizacija iznosi 50 kn (20 kn mlađi od 16 godina) u koju je uračunat prigodan objed po završetku turnira. Organizator je osigurao i nagradni fond u iznosu 1400 kn (400, 300, 200, 100, 2×50, najuspješniji veteran preko 60 godina i junior do 20 godina 150 kn te slatki pokloni za troje najuspješnijih kadeta do 16 godina). Nagrade nisu kumulativne. Sve informacije možete dobiti na br.mobitela 095 / 9137673, Giuseppe Ghersinich ili na giuseppe.ghersinich@pu.t-com.hr.

image_print

Lošinj i Goranka ušli u županijsko finale

Sa susreta Lošinja i Crikvenice (foto: B. Purić)

Sa susreta Lošinja i Crikvenice (foto: B. Purić)

Šahisti Lošinja i Goranke sučelit će se u kolovoškom finalu Kupa Primorsko-goranske županije. Oba su kluba uvjerljivo, kao domaćini, došli do pobjeda u polufinalnim susretima.

Rezultati polufinala: Lošinj – Crikvenica 3½:½ (Muškardin – Jurman 1:0, Tomić – Haidinger 1:0, Tirkajla – Viduka 1:0, Grego – Sundać ½:½); Goranka – Cres 4:0 (Brenc – Šimunić 1:0, Mance – Marković 1:0, Kirinčić – Pongrac 1:0, Katunar – Klemenc 1:0).

Read the rest of this entry »

image_print

Dvanaesti “Creski semenj” 2. kolovoza

ŠK CresVeć tradicionalno će ŠK Cres u nedjelju, 2. kolovoza (početak u 19 sati), na trgu ispred palače Arsan – sjedišta Creskog muzeja – održati otvoreni turnir “Creski semenj” uoči najveće creske ljetne fešte.
Igrat će se na tempo od 15 minuta po igraču, sedam kola švicarskim sustavom. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani, ali poželjno je prijaviti nastup barem dan ranije, na tel. 091/762-1979 (Bojan Purić, sudac turnira). Upisnine nema, a organizator će osigurati simbolične predmetne nagrade.
Bit će ovo dvanaesto izdanje turnira.

image_print

X. Otvoreno prvenstvo općine Dobrinj u šahu 2. kolovoza

dobrinjPojedinačni šahovski turnir povodom dana općine Dobrinj održat će se u nedjelju 2. kolovoza 2020. godine na Krasu, ispred Društvenog doma, s početkom u 16.00 sati. Igrati će se švicarac u 7 kola s tempom igre od 15 minuta po igraču. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice iz zemlje i inozemstva, bez obzira na kategoriju i titulu. Turnir se neće rejtingirati pa mogu nastupiti i šahisti i šahistice bez FIDE ID broja. Upisnina iznosi 50 kn (kadeti i žene 30 kn), a za najbolje su osigurani pehari, medalje i razne predmetne nagrade. Šahovske garniture i satove za 60 igrača osigurat će domaćini, a mole se igrači da donesu i svoje za slučaj potrebe. Preporuka je gostima koji dolaze na otok Krk samo zbog turnira da krenu ranije (i tako izbjegnu gužve na cesti) te iskoriste dan i za kupanje. Nakon turnira slijedi rekreacija – nogomet, košarka, stolni tenis, a odigrat će se i turnir u uličnom šahu velikim figurama. Organizatori su osigurali topli obrok u pauzi, hladno piće tijekom cijelog turnira i slatko iznenađenje za kraj. Obavezne su predprijave na mail: bojan.birk@gmail.com

Pokrovitelji turnira su: Općina Dobrinj (www.dobrinj.hr) , Turistička zajednica Općine Dobrinj (www.tzo-dobrinj.hr) i Šahovski savez PGŽ (www.sah-pgz.hr)
Svi učesnici te osobe u pratnji dužne su pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će biti važeće na dan turnira.
Predprijave su obavezne zbog mogućnosti da zbog epidemiološke situacije broj učesnika bude ograničen.

Dopuna:
Mole se igrači i igračice te osobe u pratnji da koriste maske i rukavice.

image_print
image_print
Arhiva