Archive for Veljača, 2017

Turnir u Labinu 4. ožujka

Labin_(grb)Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Labinske republike, Grad Labin i Šahovski savez Istarske županije organiziraju pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Turnir će se igrati 4. ožujka 2017. godine s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Matija Vlačić. Pravo nastupa imaju svi domaći i strani šahisti bez obzira na titulu i kategoriju, te koji se prijave do 10.45 sati na dan igranja turnira. Igrati će se švicarac u 11 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Svi igrači plaćaju kotizaciju u iznosu od 20 kn. Igrač koji za vrijeme turnira ima bijele figure dužan je osigurati šahovsku garnituru i ispravan digitalni šahovski sat. Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 091/544 – 7849, Igor Milovac.

os_mvlacic_labin

Chess Results

image_print

Započela Kadetska liga

20170219_134110U Riječkom šahovskom domu započelo je natjecanje u Kadetskoj ligi zapad. Nastupa 13 ekipa, a prema očekivanju najzastupljenije su ekipe iz Primorsko – goranske županije, njih 9. Ovogodišnje natjecanje bogatije je za tri ekipe u odnosu na prethodnu godinu. Na samom startu riječke ekipe (AŠK Junior, Šk Liburnija i Šk Draga) ostvarile su po dvije pobjede i sa po 4 meč boda zasjele na vrh tablice. Ako se po jutru dan poznaje ove tri ekipe bi mogle voditi glavnu riječ oko prvog mjesta. Kadeti Šk Vladimir Gortan, Poreč, Šk Rijeka i Šk Pula upisali su po dva meč boda i nalaze se na tablici od četvrtog do šestog mjesta. Šesti i sedmi su Šk Cres i Šk Rječina, Dražice (meč manje) sa po jednim meč bodom. Ostale ekipe su trenutno bez meč bodova. Treće i četvrto kolo na rasporedu je u iduću subotu, 25. veljače u Šahovskom domu u Rijeci s početkom u 10 sati.

Chess Results

image_print

Dodatni kriteriji na strani Pačića

IMG_0956

MK Fattorich Igor – MK Pačić Andrej

U vodnjanskom Domu mladih odigran je prvi ovogodišnji brzopotezni turnir u organizaciji Šk Vodnjan. Brzopotezni turniri se igraju svaka dva mjeseca za razliku od rapid turnira koji su na rasporedu svaki mjesec. Blitz turnir za siječanj – veljaču privukao je 24 šahista iz 9 klubova, koji su odmjerili snage kroz 11 kola švicarca, s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Svakako treba napomenuti da odavno neki od turnira u Vodnjanu nije bio izjednačeniji i neizvjesniji od prvog do posljednjeg povučenog poteza. Najviše uspjeha imao je najbolji domaći igrač, MK Andrej Pačić, koji je skupio na kraju turnira 9 bodova i popravio rejting za +35 bodova. Drugi je Pjerino Jurman, Šk Batana s istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijima. Startao je odlično, 7/7 i kad se činilo da će uvjerljivo slaviti uslijedio je pad koncentracije i dva poraza koja su omogućila najbližoj pratnji da ga stignu u vrhu. Za utjehu mu ostaje pobjeda protiv pobjednika turnira i +16 novih bodova rejtinga. Na diobi trećeg mjesta našla su se dvojica prekaljenih „cugeraša“, MK Renato Licardo, Šk Vladimir Gortan i MK Josip Bulić, Šk Buje sa po 8½ bodova, pa su ponovno dodatni kriteriji odredili poredak. Tako je Licardu pripalo treće, a Buliću četvrto mjesto. Peti je MK Milan Marčeta, Šk Uljanik sa 7 bodova. Od šestog do devetog mjesta plasirali su se Zlatko Crnković, Zoran Račić, Loris Glavaš i Ivan Banković sa po 6 bodova. Dalje slijede MK Igor Fattorich, Zvonko Juras, Husnija Šarić, Antun Ožvald, Miroslav Nikolić, Saša Strahija i Niko Peruško 5½, Krešimir Kvaternik i Marko Pahljina 5 bodova itd. Najbolji mladi igrač je Niko Peruško, Šk Pula koji je skupio 5½ bodova i popravio rejting za +49 bodova.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Muškardin još jednom ispred Tomića

I na drugom turniru za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu, odigranom u petak u Malom Lošinju, pobijedio je majstor Mario Muškardin i time stekao novih pet bodova za ukupni poredak.
Poredak: Mario Muškardin 8 bodova (iz 8), Boris Tomić 7, Damir Oruč 5, Edo Jerković, Josip Mikić 4, Bojan Purić 3,5, Željko Šanić, Roland Wegemann 2, Frane Devčić 0,5.
U ukupnom poretku nakon dva od predviđenih 12 turnira vodi Muškardin s 10 bodova, a slijede Tomić 8, Purić i Oruč po 3, Jerković i Okrugić po 2, Wegemann i Mikić po 1, itd.

image_print

Malinska prošla u regionalno prvenstvo

ŠSD Malinska (foto: B. Purić)

ŠSD Malinska (foto: B. Purić)

Ekipa Malinske (Daniel Duda, Andrijan Kovačić, Nikola Kovačić, Mia Lukić) opravdala je očekivanja, osvojivši prvo mjesto na završnici Prvenstva osnovnih škola Primorsko-goranske županije.
Nakon prošlotjednog izlučnog natjecanja u kojem su nastupile 22 ekipe, 16. veljače u Rijeci se okupilo šest najboljih, te su međusobno razigravale za naslov najbolje.
Drugo mjesto pripalo je Lošinju (Josip Mikić, Daniel Stipić, Frane Devčić) iako je sve mečeve odigrao s igračem manje, a treći je riječki Turnić (Anamarija Radiković, Marko Kaluđerović, Bojan Ždralović, Adrian Hisenaj).
Igralo se na tempo od 25 min. + 5 sek./pot.
Malinska će nastaviti natjecanje u regionalnom prvenstvu.
Poredak: Malinska 10 meč-bodova, Lošinj, Turnić (Rijeka) 6, Galeb (Cres) 4, Oštro (Kraljevica) 3, Petehovac (Delnice) 1.

Chess Results

image_print
image_print
Arhiva