Archive for Srpanj, 2016

Odličan nastup Bulića u Portorožu

IMG_0544

MK Josip Bulić

U Portorožu je u vremenu od 23. do 30. srpnja 2016. godine održan međunarodni šahovski turnir pod nazivom „Portorož 2016“ kojeg su organizirali Društvo šahovskih mentorjev Celje i ŠD Piran. Natupilo je 127 šahista i šahistkinja iz 12 federacija koji su odmjerili snage kroz 9 kola švicarca. Najviše uspjeha imao je srbijanski velemajstor Aleksandar Kovačević, koji je skupio 7½ bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Isti broj bodova na drugom mjestu skupio je i zagrebački velemajstor Robert Zelčić, ali je imao lošije dodatne kriterije. Od trećeg do šestog mjesta plasirali su se GM Marin Bosiočić, GM Igor Naumkin, IM Alfonso Jerez Perez i IM Christof Sielecki sa po 7 bodova, te su dodatni kriteriji i ovdje odlučili konačni poredak. Dalje slijede GM Đukić, GM Tratar 6½, MK Debevc, MK Titan, MK Urbanč, MK Bulić, Škreno, IM Mencinger, FM Kolesar, IM Jušić, FM Deglmann, MK Pregarac, FM Beletič, FM Kokol, NM Slamar i IM Petran 6 bodova, itd. Odličan nastup ostvario je MK Josip Bulić iz Buja, koji je zauzeo odlično 12 mjesto sa 6 osvojenih bodova i popravio rejting za 8 bodova. Ostvario je 4 pobjede, 4 remija i samo jedan poraz, te su ga samo nijanse dijelile od još boljeg plasmana. Vrijedni organizator već je najavio termin idućeg OPENA, koji će se održati od 22. do 29. srpnja 2017. godine.

Foto galerija
Chess Results

image_print

Virtiču Creski semenj, do njega Tomić i Oljača

Creski semenj - u prvom planu Virtič i Tomić

Creski semenj – u prvom planu Virtič i Tomić

Osmu godinu u nizu, na trgu ispred palače Arsan u Cresu igra se šah. Na ovogodišnjem turniru “Creski semenj” nastupilo je 26 šahist(ic)a iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, a pobijedio je Franc Virtič ml. iz Maribora sa svih sedam bodova. Drugo i treće mjesto podijelili su prvotimci “Lošinja” Boris Tomić i Manuel Oljača. Igralo se na tempo igre od 15 minuta, a turnir u organizaciji ŠK “Cres” privukao je i veliki broj gledatelja.
Poredak: Franc Virtič (Maribor) 7, Boris Tomić (Lošinj), Manuel Oljača 5,5, Nikša Unković (Cres) 5, Matej Salković (svi Cres), Bojan Purić 4,5, Roland Wegemann (oba Lošinj), Miro Vukelić (Zagreb), Boris Balon, Sabino Sepčić, Ognjen Marković, Ivan Mokorić, Damjan Bakija 4, Nikola Pekar (svi Cres), Frane Devčić, Josip Mikić (oba Lošinj), Ivan Korunić (Zagreb), Petar Pavličić (Lošinj), Deni Pongrac (Cres) 3, Karlo Josipović (Zagreb) 2,5, Jelena Kučić (Cres), Lukas Nitsche (Gera, Njemačka), Jens Brücher (Köln, Njemačka) 2, itd.

image_print

Turnir u Poreču 04. kolovoza

Poreč_(grb)Povodom Dana domovinske zahvalnosti ŠK „Vladimir Gortan “, Poreč organizira pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Turnir će se igrati u četvrtak, 04. kolovoza u Obrtničkom domu u Poreču, Partizanska ulica br. 5, sa početkom u 17.00 sati. Ovisno o broju igrača organizator će odlučiti o turnirskom sustavu igranja ( švicarac ili kružni). Tempo igre je 3 minute po igraču, plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje, bez obzira na titulu i kategoriju, a koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir se rejtingira kod Fide za Blitz rejting listu. Svi igrači plaćaju kotizaciju u iznosu od 50 kn u koju je uračunat prigodan objed po završetku turnira. Nagradni fond iznosi 1400, 00 kn i raspoređen je u osam nagrada ( 400, 300, 200, 100, 2×50 kn, najuspješniji igrač stariji od 60 godina – 150 kn i najuspješniji mladi igrač do 20 godina – 150 kn ). Nagrade nisu kumulativne. Sve informacije možete dobiti na br.mobitela 095 9137673, Giuseppe Ghersinich.

odporec

image_print

Treći Blitz turnir 31. srpnja

skvodnjanŠK “ Vodnjan “ organizira treći pojedinačni Blitz turnir za razdoblje svibanj – lipanj 2016. godine, u Domu mladih u Vodnjanu. Turnir će se održati 31. srpnja 2016. godine sa početkom u 19 sati i rejtingirati će se za FIDE Blitz rejting listu. Igrat će se švicarac u 11 kola, a tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača igrat će se Berger. Pravo nastupa imaju svi šahisti i šahistkinje bez obzira na kategoriju i titulu, a koji posjeduju FIDE ID broj. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Po završetku turnira za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira, do 18.50 sati ili na br.mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br.mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

image_print

POJEDINAČNA JUNIORSKA PRVENSTVA HRVATSKE DO 17 I 19 GODINA

HSSHrvatski šahovski savez u suradnji s GEM d.o.o. u Vinkovcima organizira državna, pojedinačna, juniorska prvenstva za 2016. godinu. Prvenstva će se igrati u periodu od 25. do 31. srpnja 2016. godine, u hotelu Slavonija, Duga ulica 1 Vinkovci (hotel-slavonija.eu). Pravo sudjelovanja u kategorijama do 17 i 19 godina imaju svi hrvatski državljani registrirani u Hrvatskom šahovskom savezu u 2016. godini koji do 1.1.2016. nisu navršili 17, odnosno 19 godina. Prvenstva će se igrati po švicarskom ili Bergerovom sustavu u slučaju manjeg broja prijava, a tempo igre iznosi 90 minuta + dodatak od 30 sekundi po svakom odigranom potezu od početka partije. Svi natjecatelji dužni su donijeti šahovsku garnituru s pločom odgovarajućih dimenzija, te ispravan digitalni šahovski sat. Državni prvaci u svim konkurencijama stječu pravo biranja hoće li će sudjelovati na svjetskom ili europskom prvenstvu 2016. godine.

Chess Results

image_print
image_print